2014: підсумки року

Доброго дня вам, друзі!

До Нового року залишилось менше двох днів, тож я, як завжди, вирішив підвести підсумки року і перелічити ті статті з ProductivityBlog.com.ua, які отримали максимум читацької уваги. Критерії оцінки – стандартні: рейтинг запису, кількість осіб, які поставили оцінку, кількість коментарів, кількість переглядів. А поки що, подивіться традиційне відео з підсумками року від Google.

Також я розповім про тих людей, події, речі, програмне зебезпечення тощо, які цього року вразили мене найбільше і поділюсь з вами планами на новий 2015 рік.

І що найголовніше, хочу привітати вас всіх з наступаючим Новим роком! Нехай новий 2015 рік стане для всіх нас вдалим – роком досягнень, успіхів, здійснення мрій! Зі святами вас, друзі!


Топ читацьких симпатій

Тож у 2014 читачів найбільше цікавили такі теми:

Оновлення та облаштування Android
Хмарні технології,HTML5, торенти
Гаджети
Фітнес
Вільне ПЗ та презентації

Чесно кажучи, вибір читачів мене не здивував.Smile Все логічно – Android, гаджети, хмари, фітнес – це дійсно тренди цього року.

 

Особисті враження

Для мене особисто цей рік був досить неоднозначним.

Події та люди

Як і багатьох співвітчизників, мене вельми вразили події у нашій країні. Я очікував різного, але ТАКОГО навіть уявити собі не міг.  А поведінка наших “братів”, які вдарили якраз тоді, коли країна була особливо вразливою – це взагалі…

Величезним стресом для мене було застрягнути у Києві в розпал революційних подій, хоч насправді можна було трохи почекати і без проблем добратись додому. Ще один великий стрес цього року – це проблеми під час повернення з Молдови, коли мене вночі зняли з потягу, оскільки виявилось, що перетнувши Приднестрів’я я мав зареєструватись в Молдові самостійно, чого я не зробив (оскільки не знав про це). Яскраве враження – невеличкий землетрус в Кишиневі.Smile

Цього року люди, яких я вважав друзями, продемонстрували, що все ж таки не слід надто покладатись на дружбу.Sad smile Особливо вразило те, що відбулось це в той період часу, коли моя донька була тяжко хвора, лікарі лише розводили руками і навіть просили сфотографуватись, і тримати в курсі розвитку такого рідкісного випадку.Sad smile Це теж був величезний удар долі, на щастя, все обійшлось. Позитивна подія року – мій колишній босс несподівано повернув всі борги семирічної давнини, чим мене приємно здивував.Smile Не розчарувала нас і Болгарія, куди ми вирушили на відпочинок вже вдруге (сподіваємось, не востаннє).

Цього року я вперше створив повноцінний відеокурс з адміністрування SharePoint 2013. Результат моєї роботи ви можете побачити тут. Також яскравим враженням була участь в SharePoint Conference Ukraine.

Як завжди, мегапривітною виявилась Грузія, звідки я повернувся лише пару днів тому. Я знайшов там нових друзів (привіт вам, Артем і Нук!), нових ділових партнерів, відкрив для себе чудове місце – Maclaren’s Irish Pub – місце зі своєю особливою атмосферою, особливими людьми, місце куди приємно прийти наприкінці тижня аби поспілкуватись з друзями і послухати чудову музику. До речі, про музику – Давид грає просто божественно! Дякую вам, друзі, що все ж таки витягли мене послухати його”Smile

Також хочу висловити подяку ООО “Полтавський центр юридичних послуг” і Євгенію Савчуку особисто, турагенції “Наталі-Тур” і Наталії Омелай, яка вже кілька років поспіль влаштовує нам чудову відпустку, традиційно надійному “Приватбанку” і Сергію Фешину, моїм новим партнерам – ISSP та Кірі Лебеденко, Майї Гогуадзе, Артему Михайлову, і всім іншим, хто підтримував і допомагав мені цього року. Якщо я когось не назвав, не ображайтесь – я все одно пам’ятаю про вас, друзі!

 

ПЗ та гаджети

Цей рік особливо запам’ятався проблемами з моїми пристроями. Першим був планшет – виявилось, що слабке місце продукції Cube – це акумулятор. Проте, проблему подолали дуже щвидко, просто замінивши акумулятор за гарантією (тобто безкоштовноSmile) Далі були проблеми з великим ПК – після збільшення обсягу пам’яті система почала поводити себе дивно. Навіть зараз, коли спливло досить багато часу, Windows 8.1 іноді втрачає мережу, може навіть несподівано перезавантажитисьSad smile. В Ubuntu ж все гаразд, таких проблем немає. На початку грудня дружина оновила свій неттоп до Windows 8.1 і отримала вічний чорний екран після входу до системи – ось іще одне яскраве враження. До речі, скоро я розповім про те, як я подолав цю (типову) проблему. Наступний – мій HD-плеєр Dune HD Smart D1, який грає роль мого основного файлового сервера і також качає для мене торенти.Sad smile Після чергового оновлення він почав втрачати всі налагодження і встановлені програми після кожного перезавантаження. Особливо проблемним це стало на фоні аварійних вимкнень світла у нашому місті, оскільки після вимкнення плеєр сам не вмикається. Проблему я поборов лише вчора (згодом побачимо, чи поборовSmile). Також в ремонті побував мій NAS – D-Link DNS-325, який одного дня ні з того ні з сього відмовився завантажуватись. Теж, як виявилось, типова проблема, яку усунули за гарантією.

Приємні враження – це враження від мого годинника, SONY SW2, функціонал якого ще й досі мене вражає. До того ж, SONY дуже активно оновлює ПЗ годинника, минулого тижня прийшло оновлення, яке додало нових можливостей. Wow! До речі, мій смартфон Lenovo K900 теж вчора оновився, несподівано вивільнивши при цьому 800Мб місця у вбудованій пам’ятіSmile. Не так давно також оновилось ПЗ мого фітнес-трекера Fitbit Force, що також отримав нові можливості.

Приємно вразив мене також дешевий розумний годинник uWatch Upro 3, який мало чим поступається “японцю”, навіть має свої фірмові “фішки”. Інші дрібні гаджети, якими я грався протягом року, теж залишили здебільшого позитивні враження. Дуже сподобався телефон Jiayu G2F, який я придбав для доньки. Щоправда, він прийшов з розчавленим екраном, але “Нова пошта” мені все компенсувала, я замовив новий дисплейний блок і мені все виправили.Smile Сподобалась інтерактивна дошка, яку ми придбали для нашого кабінету в коледжі, а от наддешевий проектор – трохи розчарував. В будь-якому випадку – Aliexpress – the best!Smile

Приємно вразили мене також новий Material Design від Google і сервіс онлайн-бухгалтерії MoySPD. Всіх програм, сервісів і пристроїв, які пройшли через мої руки цього року, навіть не перелічити, тож я розповів лише про те, що зміг швидко згадати.Smile

Також цього року я остаточно перестав відвідувати тренажерну залу, оскільки все, що мені потрібно для тренувань, маю вдома. Особистим відкриттям року для мене став мішок з піском, який дозволяє тренуватись дуже ефективно.

На 2015 рік я маю великі плани – як професійні, так і спортивні і особисті. І звісно ж, я продовжуватиму ділитись з вами своїми думками і враженнями.Smile

Що ж, на цьому, мабуть, все.

До зустрічі у Новому році, друзі! Зі святами вас! Успіхів, щастя, всього лише найкращого вам! Дякую, що були зі мною цього року!

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL