Годинники розумнішають – 2

Років так зо два тому я писав про “розумний годинник” безіменного виробника, який став надійним і зручним компаньоном для мого NOKIA C7-00. Цей чудовий пристрій й досі відмінно працює і виглядає як новий.Smile

image

Проте, часи змінюються, якось непомітно я з головою пірнув в екосистему Android, і мені захотілось чогось більшого. Тож цього року я зробив собі новорічний подарунок – придбав SONY Smartwatch SW2. І сьогодні я поділюсь з вами враженнями від використання цього пристрою протягом трьох тижнів.


Де придбати?

По-перше, хочу сказати де саме я придбав свого нового годинника – можливо, ви теж забажаєте придбати таку іграшку.Smile

image

Купив я цей пристрій в Eurobuy.ua – модель зі сталевим браслетом. Взагалі-то, SONY пропонує варіанти і з шкіряним та силіконовим ремінцями, однак я з дитинства не полюбляю шкіряні ремінці і вважаю їх дуже незручними (намокають, стають слизькими, незручна застібка і т. ін.). Силіконові – вже краще, а сталеві – це для мене супер – і на вигляд, і в плані зручності. Попередній мій “розумний годинник” я також одразу ж після придбання облагородив, замінивши шкіряний ремінець сталевим браслетом.Smile

Ще один магазин – Club-Vaio, але в EuroBuy значно дешевше. Та й сервіс мені дуже сподобався – доставили (з Польщі) з кур’єром прямо мені на робочу адресу.

 

Пакування та комплект поставки

Привезли мою іграшку у величезній картонній коробці – можливо, аби запобігти випадковим пошкодженням. А всередині коробки, у целофановому пакеті містилось оригінальне пакування – вельми презентабельна пластмасова коробка з прозорою передньою стінкою. Виглядає дуже непогано. Такий подарунок навіть не потребує додаткового святкового оформлення.Smile

image

В комплекті – сам годинник на спеціальній підставці, а якщо її вийняти, натиснувши кнопку-фіксатор на задній стінці, ви побачите набір інструкцій різними мовами і MicroUSB-кабель для зарядки. В принципі, більше нічого й не потрібно.Smile

Зовнішній вигляд – супер! Металевий корпус, загартоване скло ємнісного сенсорного екрану, підекранні сенсорні кнопки Android, “фірмова” кнопка на правій грані, захист від пилу й вологи… Приймати ванну з годинником я все ж не наважився б, але від дощу він, схоже, захищений надійно.

 

Починаємо роботу

Оскільки на вулиці було не дуже тепло, я почекав пару годин доки годинник не нагріється до температури кімнати, після чого зарядив його від USB-порту мого стаціонарного комп’ютера.

Тим часом я встановив на свій Lenovo K900 програми, необхідні для роботи годинника – Smart Connect та SmartWatch 2 SW2.

image image

Після першого увімкнення я під’єднав годинник до телефону за допомогою Bliuetooth, однак під’єднання через SmartConnect не відбулось, іконка SW2 у верхній панелі не з’явилась і нічого не запрацювало.Sad smile Тоді я вимкнув Bluetooth на телефоні, потім знову ввімкнув, вимкнув і ввімкнув годинника і цього разу пристрої побачили один одного, і до того ж, одразу почалось оновлення прошивки годинника. Все!

До речі, годинник працює не на Android, як може здатись на перший погляд. В ньому використовується пропрієтарна ОС, а схожою з Android вона зроблена зумисне, аби користувач працював у знайомому середовищі і не відчував дискомфорту. В принципі, правильне рішення.

 

Програмне забезпечення і можливості

Далі залишилось лише встановити необхідні програми – розширення для годинника. Одразу ж хочу сказати, що кілька програм на годиннику є вже з коробки (таймер, секундомір, список подій, налагодження, ліхтарик, тощо) і це саме ті програми, які можуть працювати навіть у разі втрати зв’язку з телефоном!

Ще раз нагадаю – цей годинник не є часофоном, не є гарнітурою у звичному розумінні слова. В ньому є віброрежим, є датчик наближення, але немає камер, мікрофонів, гучномовців… Це саме компаньон для телефону – по суті, додатковий наручний екран для нього. Ним дуже зручно користуватись, коли вам не хочеться діставати телефон з кишені, особливо коли одночасно з ним ви використовуєте розмовну гарнітуру.

Якщо ви хочете справді відчути всю міць цього чудового гаджету, вам слід встановити відповідні програми – так звані Smart Extensions. А їх у Google Play чимало – просто пошукайте!

image

Програми слід встановлювати на телефон. Багато з них є платними, але чимало й безкоштовних. Втім заплатити $1-2 за розширення можливостей нового гаджету – це нормально. А для тих, хто все ж таки, платити не хоче, є 4pda або Blackmart, хоч я вам цього й не говоривSmile.

 

Що використовую я

Годинником я користують трохи більше ніж три тижні, однак вже не уявляю свого життя без ньогоSmile. І ось список програм, які я встановив і активно використовую:

  • AZOOZA Deck SW2 – непогана індикаторна панель, яка дозволяє переглядати відомості про imageвільне місце на телефоні, рівень сигналу WiFi, заряд батареї, день, час, рік, а якщо пролистати вверх – показує перемикачі для вимкнення WiFi, Bluetooth, мобільного інтернету
  • Daily Helper – можливість відправляти на годинник нотатки, списки завдань тощо. В томи числі й з інших програм, наприклад з мого улюбленого Google Keep. Абсолютно безкоштовно і абсолютно, як то кажуть, Must have!
  • Facebook – без коментарів. Повідомлення про новини з цієї мережі з можливістю їх перегляду прямо на годиннику
  • Gmail – без коментарів. Повідомлення про нові листи з можливістю їх перегляду прямо на годиннику
  • GPS Map2 – теж зрозуміло. Виглядає непогано і вельми зручно, використовує OpenStreetMaps. Хоч декому більше подобається конкурент – Where Am I for SmartWatch 2
  • Phone Dialer – зрозуміло з назви – номеронабирач на екрані годинника. Дуже зручна штука!
  • Smart Camera – можливість робити знімки камерою смартфона. Годинник працює як видошукач. Круто! Конкуренти теж єSmile
  • Smart Alarm – будильник для годинника з відображенням повідомлення + зростаюча вібрація
  • Smart Reader – перегляд на годиннику текстових файлів. PDF-читалка теж є, але я її не встановлював – не думаю що з цього вийде щось путнє на такому маленькому екрані.
  • SmartSquare – повноцінний кліент FourSquare для вашого годинника. Wow!
  • SmartWatch FileExplorer – зрозуміло з назви – файловий менеджер
  • SmartWeather – дуже красивий і зручний віджет погоди з прогнозом на кілька днів
  • Twitter – без коментарів. Повідомлення про новини з цієї мережі з можливістю їх перегляду прямо на годиннику
  • WatchIt! – суперпрограма, яка дозволяє відображати на годиннику повідомлення про будь-які події, що відбуваються на смартфоні. До того ж абсолютно безкоштовно!
  • WebBrowser – це понтиSmile – веб-переглядач на годиннику
  • ВКонтакте – без коментарів. Повідомлення про новини з цієї мережі з можливістю їх перегляду прямо на годиннику
  • Интеллектуальный подключаемый модуль календаря – без коментарів – синхронізація з календарем Google
  • Календарь – просто зручний календарик
  • Калькулятор – без коментарів
  • Муз. проигрыватель – без коментарів – керуйте відтворення музини на смартфоні з годинника
  • Напоминания календаря – без коментарів. Повідомлення про найближці заплановані події з можливістю їх перегляду прямо на годиннику
  • Непринятый вызов – без коментарів
  • Слайд-презентация – перегляд фотографій зі смартфону на екрані годинника
  • Сообщения – повідомлення про нові СМС з можливістю їх перегляду прямо на годиннику
  • Управление вызовами – зрозуміло з назви

Також прямо з коробки є таймер, секундомір, ліхтарик… А ще, хоч як це не дивноSmile, пристрій працює годинником!

Посилань на використовувані мною програми я не наводжу – знайти їх в Google Play за назвою – не проблема. Звісно ж, це список програм на даний момент – я весь час експериментую. Зараз, наприклад, думаю про Remote Widget та SONY Walkmate.

 

Висновки

Особисто я пристроєм дуже задоволений. Використовую його одночасно з Bluetooth-гарнітурою, тож  для дзвінків телефон майже ніколи з кишені не виймаю.Smile

Виглядає непогано, працює стабільно (невеличкі “глюки” були лише двічі), заряду вистачає на 2-3 дні. Жалко лише, що не показує залишок заряду свого акумулятора (не смартфону) у відсотках. Але ж у світі не існує нічого ідеального, чи не так?Smile

Що ж, на цьому все!

До зустрічі за тиждень! Хай вам щастить!

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

Коментарів: 4 »

 
  • Саша says:

    Дуже класна штука. Прочитав статтю і відразу захотів собі такий. Почав шукати де купити – побачив ціну і задумався… я думав вони дешевші) в мене телефон менше коштує ніж таких годинник… шкода(

    • Поки що це, в основному, плата за ексклюзив. Згодом таких пристроїв має стати більше і вони подешевшають. Треба лише трохи почекати:-).
      Або придивитись до попереднього покоління розумних годинників від SONY.
      Чи навіть спробувати китайський аналог, наприклад, від Kinderl (http://kinderl.com/) – цьому виробникові я цілком довіряю. Деякі їхні пристрої нічим не поступаються своїм іменитим “старшим братам”.

  • Pit says:

    Fantastic website. A lot of useful information here.
    I’m sending it to some pals ans also sharing in delicious.

  • department of motor vehicles says:

    I have actually shared your blog along with my co-workers, and also we are actually all impressed through the premium web content you have actually generated.

 

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL