Про автора

Будьмо знайомі! Мене звуть Олександр Бабич. Дозвольте мені коротко розповісти про себе та свій життевий і кар’єрний шлях.

Я та моя сім'я

Народився я 20 травня 1974 у чудовому українському місті Полтава. У 1981 пішов до школи, яку закінчив у 1991 з золотою медаллю. За час навчання у школі закінчив також музичну школу за класом струнних інструментів (хоч зараз не зміг би, мабудь, награти навіть найпростішу мелодію на гітарі), закінчив на відмінно Всесоюзну заочну вищу школу математики і фізики про МДУ ім. М.В. Ломоносова, а також школу юного будівельника при ПІБІ.:-)

У 1986 я отримав свій перший комп’ютер. Це було дещо! Commodore C64 з зовнішніми магнітофоном та дисководом, двома джойстиками, та Commodore Basic, зашитим у ПЗП. Тож весь свій вільний час я псував очі перед кольоровим телевізором “Електрон-711”, до якого було підключено цю чудову машину. В цьому ж році я написав свою першу програму – примітивний файловий менеджер для Commodore, де замість миші використовувався джойстик. А через рік у мене з’явився IBM PC XT і я почав освоювати мову програмування Паскаль. На заняття з інформатики у школі мені офіційно дозволили не ходити…

У 1991 вступив до фізико математичного факультету Полтавського державного педагогічного інституту ім. В.Г. Короленка на спеціальність «фізика і математика». У 1996 закінчив інститут з дипломом з відзнакою. Одразу ж після закінчення навчання почав викладати у Полтавському політехнічному коледжі НТУ “ХПІ” і у рідному, Полтавському державному педагогічному тепер уже університеті. Викладав такі дисципліни як «Вища математика», «Програмування та інформатика», «Математичні задачі електроенергетики», «Математичні моделі в економіці», свій авторський курс «Проектування автоматизованих інформаційних систем», а також «Операційні системи», «Бази даних та інформаційні системи», «Програмне забезпечення ЕОМ», «Мережі ЕОМ», «Спеціальні мови програмування», «Архітектура ЕОМ», «Використання обчислювальної техніки в навчальному процесі».

Розробляв сертифікаційні тести для RetraTech, брав участь у створенні першої вітчизняної програми сертифікації з програмної інженерії Software Engineering Professional (SEP), про що маю відповідні сертифікати-поядки.

У 2004 у числі кращих дев’яти ІТ-викладачів СНД був обраний для участі у пілотному освітньому проекті «Віртуоз», який провадився у Нижегородському державному університеті ім. Лобачевського з серпня по грудень 2004 з ініціативи Intel та за підтримки IBM, Microsoft, Borland, Kaspersky Lab. В рамках проекту працював з серпня по грудень 2004 на посаді інженера з програмного забезпечення ІТ-підрозділу Нижегородської лабораторії Intel, прослухав велику кількість навчальних курсів від Intel, IBM, Microsoft, Borland, Kaspersky Lab та отримав відповідні сертифікати, отримав диплом про підвищення кваліфікації на ФПК ННДУ ім. Лобачевського зі спеціальності «Інформаційні технології» та взяв участь у створенні навчального курсу «SE201: Вступ до програмної інженерії», який відповідає освітньому стандарту ACM/IEEE Computing Curricula Software Engineering. За результатами проекту отримав диплом від Intel з відзнакою, один з двох існуючих у світі на даний момент. За демонстрацію орієнтації на клієнта та відмінний рівень технічної підтримки під час приїзду до СНД Стіва Чейза отримав нагороду “OSA”.

По поверненню в Полтаву почав активно використовувати отримані в Intel знання, впроваджувати інноваційні методики навчання. Заснував студентський IТ-клуб, був ініціатором ряду студентських проектів, участі студентів у міжнародних конкурсах та конференціях.

З січня 2007 по лютий 2008 працював у компанії INTSPEI (м. Київ) на посаді менеджера з інфраструктури, також виконував обов’язки R&D-директора. У 2007 отримав єдиний в нашій країні статус OMG Certified UML Professional Advanced, став MCPD з веб-розробки, MCITP (Windows Vista).

У 2008 я отримав MCT. У березні 2008 прийшов у Центр Знань спочатку на посаду інструктора-консультанта, через півроку був уже керівником групи навчання технологіям Microsoft, а ще через два місяці – начальником учбового відділу. У червні 2009 перейшов на фріланс і продовжую співпрацювати з Центром Знань на умовах погодинної оплати. Веду тренінги з розробки на C#, WSS/MOSS, MSF/MOF, UML, тренінги для користувачів MS Office 2007, і т.ін.

У травні 2017 я нарешті захистив дисертацію й отримав ступінь кандидата технічних наук (PhD) зі спеціальності “Інформаційні технології”. Захиститись, хоч як я не опирався, мене змусила дружина, мотивуючи це тим, що “тобі це потрібно, ти цього вартий” й таке інше. Тепер, коли минув певний час, я дуже їй за це вдячний. Звісно, після захисту нічого кардинально не змінилось, однак, певні результати є – хоча б у ставленні до мене іноземних клієнтів та колег…

Член ACM та CSTA. Регулярно беру участь в роботі числених конференцій в Україні та за її межами. Опублікував більш ніж 50 наукових та методичних праць у провідних фахових виданнях Росії, України, Білорусі, США. Автор книги “UML: Первое знакомство”, яка вийшла в 2008 у видавництві “Біном” (Москва). На даний момент активно працюю над новою книжкою, яку присвячено підвищенню персональної продуктивності з використанням “ментальних карт”. Фрагменти чернеток майбутнього посібника можна почитати на http://liketaurus.tumblr.com/. Веду особистий щоденник на http://liketaurus.livejournal.com/.:-)

Одружений. Дружина, Бабич Олена, поділяє моє захоплення інформаційними технологіями, працює у ППК НТУ «ХПІ» – викладає технології і процеси розробки ПЗ. Маю дочку-першокласницю, Бабич Ангеліну Олександрівну, 2003 р.н., яка теж вельми цікавиться Інтернетом і комп’ютерами взагалі, ба навіть отримала від мене у спадок старий лептоп:-), за яким проводить досить багато часу.

Дописав цей рядок і побачив що вийшло в мене щось на кшталт офіційної автобіографії або резюме.:-) Якщо ж говорити про себе “в повсякденному розумінні”, то слід відмітити, що я дуже люблю свою дружину і доньку, багато часу витрачаю на книжки та відеофільми, слухаю рок, регулярно відвідую тренажерний зал і вельми полюбляю Coca-Cola і McDonald’s.:-)

P.S. Придиввіться уважніше до напису на кепці!:-)

P.P.S. Для тих, кому це цікаво, тут моє візуальне резюме. А тут – скани моїх сертифікатів, дипломів та нагород.

Dakirby309-Simply-Styled-Google-Drive-Folder

>> МОЄ ПОТОЧНЕ ОНОВЛЕНЕ РЕЗЮМЕ <<

Коментарів: 20 »

 
  • [...] новий блог – Блог про персональну продуктивність. Автором нового проекту став Олександр Бабич, дипломований [...]

  • Валентина says:

    Доброго дня Олександр, випадково натрапила на Вашу сторінку. Ввела в пошуку Бабич Ангеліна Олександрівна (це моя донька 2000 р.н.), зацікавила Ваша стаття тим, що мого чоловіка також звати Бабич Олександр і він також грав на гітарі, але рік народження у нього 1978р. Наші доньки повні тезки. Цікаво як Вас по-батькові. Мого чоловіка Анатолійович.

  • Глеб says:

    Александр, добрый день,
    Прошу осветить на страницах Вашего блога очень интересный инструмент для разработки, постановки и контроля выполнения задач – Goalscape (http://www.goalscape.com/).
    Сам пользуюсь уже 4 месяца, очень интересная идеология у этой программы. Программа, конечно дорогая (90 ойро), но она того стоит.
    С уважением, Глеб.

    • Добрый день, Глеб!

      Спасибо за наводку:-) Ждите обзор – в ближайшие недели опробую и поделюсь впечатлениями:-)

  • Арсен says:

    Добрый день, Александр Викторович, не нашел раздел “Задать вопрос”(
    Надо вам его вставить наверное )))
    У меня к вам вопрос – не знаете ли вы, в Майкрософте в Киеве как были курсы по MS Project 2010, там людям выдавали книжечки не большие по которым можно было преподавать именно Проджект, так вот сам вопрос не знаете ли вы есть ли Архив всяких этих книжек что бы их скачать, а то на майкрософт искал не нашел ((

    • Добрый день!

      Да, каждый официальный курс Microsoft предполагает книги для студентов и преподавателей (правда, в последнее время они стали электронными). “Именно те” книги свободно скачать нельзя, но найти бесплатные электронные книги по Project – не проблема, например, вот здесь: http://goo.gl/oVCsx или здесь: http://goo.gl/cr1Kf

      P.S. Страничку “Обратная связь”, наверное, сделаю:-)

  • Арсен says:

    Спасибо за помощь, жаль конечно что нету именно книг по их курсу что раздают (

  • Minoru says:

    Как же Вы еще не стали MVP Майкрософта с такими-то заслугами? 0_0

  • Андрей says:

    Александр добрый день,как с вами связаться, компания Бель Шостка Украина хотела бы еще раз с вами посотрудничать :)

  • Olena says:

    Доброго дня! Мене зацікавили шпалери для робочого столу на Вашій сторінці. Я адміністратор українського сайту Моя Підбірка http://moyapidbirka.com.ua/ – це безкоштовний хостинг та обмінник файлами. Хочу запросити Вас користуватись ним. Можете заміщати там фото, відео, файли з вибраними шпалерами та матеріалами для навчання та інші, які забирають місце на Вашому диску та нічого не платити за хостинг.

  • Marinich Roman says:

    Здравствуйте, я разрабатываю сайт хочу поинтересоваться есть ли програма или среда для создания каково то тестового (бета) дизайна (чтобы быстро набросать)

  • Тарас says:

    Доброго Вам здоров’я пане Олександре

  • Тарас says:

    Добрий день пане Олександре. Будь-ласка підскажіть, як можна з Вами зв’язатись. Дуже хочу з Вами поспілкуватись відносно деякої моєї задумки (ідеї), яку можна втілити за допомогою відповідного ПЗ, але мені покищо невдається самому його відшукати. У Вас є великий досвід в цій сфері, можливо Ви б мені допомогли.
    Буду чекати від Вас відповіді, мій E-mail: taras2015ks@gmail.com
    З повагою, Тарас.

 

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL