Книги

Окрім проведення тренінгів, роботи над блогом, викладання в коледжі, занять спортом та інших цікавих речей, я час від часу пишу книжки, які люб’язно видає Інтернет-університет інформаційних технологій спільно з видавництвом “Біном: Лабораторія знань”.

На даний момент я написав дві книги. Можливо, їх назви “відлякають” когось з вас. Однак, не поспішайте приймати рішення не читати мої твори – я намагався писати так само, як говорю – неформальною, живою, природньою мовою, якою спілкуються всі “гіки”.Smile Дехто з читачів трохи критикує мене за це, але я переконаний – щоб людина зрозуміла те, що ти хочеш їй сказати, говорити треба не сухою академічною мовою, а образно, з прикладами, жартами і ілюстраціями з реального життя!

До речі, мене дуже тішить той факт, що кілька українських і російських ВНЗів використовують мої книги в навчальному процесі (документально підтвердженоSmile ).

Тож, почнемо знайомство з результами моєї “паперової” праці.

UML: Перше знайомство

Першу з них присвячено уніфікованій мові моделювання (UML) – графічній нотації, яка дозволяє розробникам проектувати всі аспекти складних програмних систем, ефективно спілкуватись з представниками бізнес-підрозділів компанії-замовника, документувати існуючі системи…

Також книга стане в нагоді тим, хто планує зробити перший крок на шляху підтвердження своїх знань, вмінь і навичок – спробувати скласти сертифікаційний екзамен UM0-100 на отримання статусу OMG Certified UML Professional (OCUP) Fundamental.

Придбати книгу “UML: Первое знакомство. Пособие для подготовки к сдаче теста UM0-100 (OMG Certified UML Professional Fundamental)” ви можете на сайті Інтернет-університету та в інших книжкових інтернет-магазинах.

Ознайомитись з вмістом книги ви можете там же.

А ось парочка відгуків читачів:

Очень хороший курс для начинающих. Описаны основы, большое количество полезных ссылок, после такого простого курса, совсем не пугают толстые и умные книги по The UML.

Спасибо за прекрасный курс! Давно пытался изучить uml и использовать его в своей работе, но все книги, которые встречались в магазинах оказывались либо справочниками по нотации, либо бесполезными рассуждениями о том как все просто (или наоборот – сложно). И лишь только в этом курсе я нашел конкретные советы по использованию uml и доступное объяснение назначения основных типов диаграммы. Автору хочется пожелать творческих успехов и здоровья.

Ваше “Введение в UML” – лучшее, что мне попалось по данной теме. С его помощью сделала тестовое задание и устроилась на хорошую работу)

Mind mapping для студентів і професіоналів

Друга книга познайомить вас з популярною технікою швидкого запам’ятовування і обробки інформації. Головна мета книги – показати, що майндмеппінг – це просто,image допомогти почати використовувати цю техніку в своїй професійній діяльності чи навчанні.

Не існує складних дисциплін і нездатних до навчання студентів  – бувають неправильні підходи до навчання!

Придбати книгу “Эффективная обработка информации. Mind mapping для студентов и профессионалов” можна на сайті інтернет-університету та в інших книжкових інтернет-магазинах.

Ознайомитись з вмістом книги ви можете там же.

І знову відгуки:

Один из самых интересных и сложных курсов из изученных. Полезнее и ярче, чем у Джейми Наст! Большое спасибо автору.

Курс просто “в точку”! Я – преподаватель, и через два дня уже использовал карты на лекции (FreeMind). А сколько я загрузил и начал использовать программного обеспечения. Это была просто энциклопедия ПО. Следующий курс, которым буду заниматься – это UML, хотя материалы с него уже активно используются на лекциях и лабораторных работах. Огромное спасибо автору за эти два курса и, конечно, администрации за умение находить таких людей, это тоже многого стоит. Огромное спасибо!

Наступна книга?

Про що вона буде я поки що не знаю.Smile Є кілька ідей, звичайно, але це поки що саме ідеї – для того, щоб почати писати, книжка повинна повністю “визріти” у мене в голові – я повинен “написати” її подумки і тоді залишиться лише сісти і перенести її на папір.

Тож, поки що з темою наступної моєї книги я не визначився. Можливо, ви допоможете мені це зробити?

Якщо у вас є якісь ідеї або пропозиції з цього приводу, просто зв’яжіться зі мною поспілкуємось!

Коментарів: 4 »

 
  • коля says:

    Допоможіть будь ласка порадами, з чого почати початківцю в програмуванні дивлячись на Ваш досвід в програмуванні !?Як і де можна скачати Ваші книги по програмуванню?

    • Доброго вечора!
      Мої книги – не з програмування. Першу з них присвячено проектуванню ПЗ, другу – структуруванню інформації.
      Якщо Ви цікавитесь програмуванням, раджу Вам звернути увагу на безкоштовні курси з програмування на порталі Microsoft Virtual Academy. Також подивіться мою презентацію про онлайнову освіту – там згадується чимало корисних безкоштовних можливостей з навчання програмуванню.
      Щасти Вам!

  • гость says:

    Про uml почитав би

 

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL