Годинник став ще функціональнішим

Доброго дня вам, друзі!

З травневими святами вас!

 

image

Сьогодні я хочу розповісти вам про те, які саме нові можливості принесло оновлення для SONY Smartwatch SW2, яке “прилетіло” минулого тижня, а також яке застосування я врешті-решт знайшов для своєї “дзвонилки” CDS Smart3.


Нове ПЗ – нові можливості

Оновлення для Smartwatch 2 принесло безліч новинок, серед яких ті, яких я особисто дуже чекав – відображення рівня заряду батареї годинника у відсотках і можливість редагування циферблатів. Wow!

Але про все по порядку. Минулого тижня я “зловив” перший значний “глюк” годинника – пристрій просто “завис” – час на екрані не змінювався, повідомлення про події не відображались, на натиснення кнопок годинник не реагував.Sad smile До речі, точно такі ж симптоми демонстрував і годинник одного з моїх студентів. Перезавантажити пристрій вдалось лише якимось дивом. А прокинувшись вранці наступного дня я виявив, що прошивку пристрою було оновлено. Про те, що тепер можна редагувати циферблати, я дізнався пізніше – випадково зайшов на сайт SONY і побачив фото годинника з нестандартним циферблатом. Ця фіча мені здавалась занадто бажаною аби стати дійсністю.Smile

Що ж саме змінилось? О, змін дійсно багато:

  1. Тепер можна обрати один и шести варіантів шпалер робочого столу. Непогано, проте жодних шпалер, які припали б мені до смаку, я не виявив, тож залишив старі – з хвилями у стилі SONY XperiaSmile
  2. Рядок статусу став прозорим, як в KitKat. Не надто важливе оновлення, але приємно. Повідомлення в рядку статусу можна прокручувати і видаляти свайпом вбік, як на телефоні. А ось це вже цікаво і зручно!
  3. Налагоджень стало більше. Зокрема, вони стосуються пристрою, з яким спарени годинник, вібрації годинника, також саме через налагодження тепер можна відмітити всі повідомлення як прочитані – з робочого столу іконку-лічільник повідомлень забрали – вона тепер у рядку статусу, що не надто зручно.
  4. Тепер можна запустити налагодження встановлених програм прямо з годинника! І навіть прибрати з дисплею непотрібні програми!
  5. З’явилась нова програма для годинника – калькулятор, тож сторонні калькулятори більше не потрібні. До речі речі, якшо у калькуляторі набрати 1035=, на годиннику з’являється гра “змійка”. Ось такий прихований функціонал.Smile
  6. Підсвітка екрану вмикається дотиком до нього. А далі можна дуже просто imageрозблокувати пристрій свайпом вверх або вниз.
  7. Пристрій працює стабільніше, як запевняє SONY, вони добряче попрацювали також у напрямку забезпечення сумісності з телефонами інших виробників.
  8. Wow! Циферблат тепер можна створити власноруч, розмістивши на ньому будь який набір зі стандартних віджетів, серед яких – не лише годинники, але й погода, статус акумулятора, останні події, статус bluetooth, лічильник повідомлень і багато іншого.
  9. До речі про погоду – з’явилась “рідна” програма для відображення прогнозу погоди і відповідний віджет для циферблату. Сторонні погодні додатки тепер теж непотрібні!

Впевнений – я помітив ще не всі зміниSmile, але навіть переліченого достатньо аби стверджувати, що це дійсно велике, кардинальне оновлення прошивки годинника. Дуже приємно, що SONY працює над своіми пристроями і вони постійно еволюціонуюсь, стають розумнішими і функціональнішими!

 

Периферія до телефону

Пам’ятаєте я колись писав про своє не дуже вдале придбання – “дзвонилку” CDS Smart3?

image

Так, дійсно, цей пристрій не повністю виправдав ті надії, які я на нього покладав, проте він непогано працює, як мінімум у трьох сценаріях:

  1. Швидко подивитись час, вбо зазирнути в календарик.
  2. Відповісти на дзвінок, або набрати когось не виймаючи “лопатофон” з кишені.image
  3. Слухати музику. В цьому сценарії “дзвонилка” грає роль звичайної bluetooth-гарнітури, до якої приєднані звичайні щтатні навушники (до речі, якість звуку мене приємно вразила”, а перемикання композицій відбувається на SONY Smartwatch 2.

Як бачите, CDS Smart3 прекрасно працює у тандемі з годинником від SONYутворюючи разом з ним і телефоном таку собі міні-мережу.Smile До речі, “дзвонилка” від одного заряду акумулятора здатна працювати більше тижня, чого не скажеш про годинник – два дні максимум.Sad smile

Що ж, на цьому все.

Наступного разу я розповім вам про новий онлайновий офіс і те, що саме можна робити з його допомогою. А поки що я з вами прощаюсь. Миру вам, любові і злагоди. Хай вам щастить! До зустрічі за тиждень!

P.S. А ще в мене з’явилось бажання самому написати парочку простих, але необхідних мені додатків для SW2. Інформації з цього приводу – купана сайті SONY і не тільки.

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL