uWatch проти SONY– нічия? Не впевнений…

Доброго дня Вам, друзі!

Десь пару тижнів тому я обіцяв розповісти вам про мою спробу знайти дешеву заміну для мого розумного годинника SONY SW2. Тьфу-тьфуSmile, “сонька” (поки що) працює відмінно і я не шукаю повну заміну, скоріше “дублера”. Справа в тому, що влітку, коли ми поїхами відпочивати, я взяв с собою не SW2, а свій фітнес-годинник Sigma PC 15.11. Так, це було зручно для тренувань, але решту часу, я почував себе дивно, весь час дивився на годинника, коли телефон у кишені подавав голос, та й взагалі, без повідомлень і відповідної вібрації годинника я почувався якось дивно, неначе забув одягти якийсь обов’язковий предмет одягуSmile. Тож я вирішив знайти щось з аналогічним функціоналом, але значно дешевше, щоб можна було брати з собою на відпочинок.

image

Після не дуже тривалих пошуків, я наткнувся на сайт не надто відомої в наших краях китайської компанії CHR, пристрої якої дійсно справили на мене враження. Настільки, що я захотів придбати один з них. Також я подивився на продукцію Kinderl, однак, незважаючи на авторитетність компанії, все ж зупинився на першому варіанті.


Вибір моделі

Компанія CHR відома в першу чергу своїм “бомбезним” годинником uWatch U8, який коштує просто непристойно дешево, але цілком здатен позмагатись з годинниками інших, іменітіших, виробників. Ще один його козир – сумісність практично з будь-яким телефоном будь-якого виробника. Виробник навіть порівнює його з Samsung Galaxy Gear! Так, це виглядає смішно, оскільки ці пристрої – явно з різних вагових категорій, однак, багато в чому годинник вартістю $30 дійсно виглядає привабливішим.

image

Тож я подивився на U8 й подумав, може є щось краще (як мед – то й ложкоюSmile)? І таки є! Наступна редакція популярної моделі – uWatch Upro. Відмінність полягає в наявності радіомодуля! Тепер ви можете користуватись годинником, як компаньоном для смартфона, а якщо акумулятор розрядиться і телефон вимкнеться – просто переставити SIM-карту в годинник і знову бути на зв’язку!

image

Дизайн годинника теж трохи змінився. А ще в нього запхнули (навіщо!?) камеру 0,3 Мп. Вартість при цьому зросла на $10-20 (в залежності від продавця). Тут я подумав – а може є ще щось доларів на 10-20 дорожче, але краще?

Виявилось, є ще uWatch Upro2! Цей годинник, на додаток до можливостей Upro, пропонує ще й слот під карту пам’яті microSD ємністю до 32 Мб! І це практично за ті ж гроші! Карта пам’яті відкриває нові можливості – годинник тепер може відтворювати музику, яка зберігається не в телефоні, а локально, ба навіть програвати відео!

image

Wow! Я одразу ж замовив собі такий.Smile До речі, дизайн теж трохи змінився – зникли бокові гвинти, які фіксували ремінець (мене вони трохи дратували), а камеру перенесли праворуч (хоч там вона теж незрозуміло для чого).

Проте, поки я чекав на обробку замовлення, з’явилась оновлена версія годинника – uWatch Upro P3. Якимось дивом я знайшов продавця, який пропонував нову модель за ціною, меншою ніж у попередника! Тож я відмовився від замовлення на Upro2 (його ще не встигли вислати), дочекався повернення коштів на мій рахунок (це зайняло 3 дні) і замовив останню редакцію пристрою.

image

Що саме змінилось в новій моделі, я не знаю.Smile Дизайн – змінився точно, годинник став масивнішим, однак на зап’ястку не виглядає “галушкою”. Так, SONY SW2 – елегантніший, але й uPro P3 теж не відштовхує своєю зовнішністю.

 

Переваги й недоліки

Що ж, настав час порівняти мій новий годинник з SONY SW2.

Почну з плюсів “китайця”:
  1. вчетверо нижча вартість!Smile
  2. наявність мікрофону і гучномовця робить можливим відповідати на дзвінок з годинника, не виймаючи телефон з кишені. Поводиться він при цьому дуже розумно – якщо відповісти з годинника, звук йде на годинник, якщо з телефона – на телефон. Можна підключити ще й Bluetooth-гарнітуру, тоді буде взагалі супер. До речі, якість звуку на годиннику мені здалась кращою за більшість гарнітур, якими я користувався (окрім NOKIA BH-505 – вона поза конкуренцією, щоправда, коштує майже так само, як цей годинник), хоч з регулюванням гучності не все так добре, як могло б бути.
  3. батарея знімається і її можна замінити – це теж великий плюс!
  4. час життя від батареї – 3-5 днів проти двох (в середньому) у SONY SW2.
  5. радіомодуль доволяє вам бути на зв’язку, навіть коли телефон розрядився і вимкнувся.
  6. підтримка карт пам’яті робить годинник “флешкою на зап’ястку”, або плеєром (навушники підключаються через USB, треба буде пошукати перехідник, щоб під’єднати щось якісніше, аніж комплектні білі (WTF?) навушники). MP3 відтворюється без проблем, як через навушники, так і через гучномовець – запас гучності пристойний. Відео мені вдалось відтворити лише у форматі 3GP, проте, дивитись його на такому екрані, як на мій погляд – збочення. Також в годиннику є радіо, яке працює лише при підключених навушниках. Як диктофон він теж працює.
  7. камера теж може розглядатись як перевага, однак я не можу зрозуміти навіщо вона там взагалі – знімати нею незручно, хіба що, комусь потрібно буде непомітно зробити пару знімків, проте якість їх буде настільки “ніякою”, що сенсу в цьому немає жодного.
  8. всі необхідні фітнес-датчики – годинник цілком здатен замінити мій фітнес-браслет Fitbit Force. Телефон навіть непотрібен – годинник працює як автономний фітнес-пристрій. Можливості – стандартні – кроки, калорії, відстань, фази сну. Єдине, чим виграє Fitbit – кількість подоланих сходинок і активних хвилин.
А тепер – недоліки:
  1. корпус uWatch товщий, аніж в SW2, а ще він повністю пластиковийSad smile. Ремінець – з м’якого силікону (краще, аніж шкіряні ремінці, яких я просто не терплю, проте, гірше, ніж сталевий браслет в SONY). Вага, відповідно, теж значно менша, на руці годинника майже не відчуваєш.
  2. коли годинник втрачає зв’язок з телефоном, він починає дико пищати (я поки що не знайшов способу заткнути йому ротаSmile). З одного боку це добре, одразу згадуєш, що забув телефон, проте SW2 в таких випадках просто вібрує, що у багатьох ситуаціях логічніше. Кілька разів студенти лякались, коли я підходив до них, залишивши телефон на кафедрі, а годинник починав пищати неначе годинниковий механізм бомби.Smile
  3. немає можливості редагувати/створювати циферблати. Мій SONY зараз відображає час, дату, курс долара та його динаміку, температуру і погоду, статус акумуляторів – свого і телефона, статус WiFi/Bluetooth/GPS/GSM на телефоні, тощо. Upro ж, на жаль може похвалитись лише кількома вбудованими циферблатами. Так, деякі з них прикольні, проте… До речі, екрани в Upro і SW2  – однакові (IPS, 240×240),тільки орієнтовані по-різному (в Uwatch – вертикально, в SONY – горизонтально). Відмінність в тому, що в SONY він працює весь час, хоч і без підсвітки, а в Upro аби дізнатись час треба або підняти руку (якщо ввімкнено крокомір), або натиснути кнопку.
  4. відсутня можливість встановлення програм. Так, програми для SW2 також в переважній більшості не є програмами для годинника – це просто розширення для програм, які встановлені на телефоні. Без телефону SONY SW2 може дуже небагато. Проте, в Google Play можна знайти програми для SW2  на будь-який смак. Я б навіть сказав, що на даний момент SONY SW2 є рекордсменом за кількістю ПЗ і, відповідно, на голову випереджає практично всі існуючі (і лише анонсовані, як Apple Watch)  на данний момент розумні годинники за функціоналом. Upro ж – не тільки придаток до телефону, а значно самостійніший гаджет. Що він може:
    • годинник, календар, секундомір, будильник
    • СМС-повідомлення – перегляд і відправка (локальні і телефон)
    • дзвінки – перегляд історії, набір (локальні і телефон)
    • телефонна книга (локальна і з телефону)
    • камера і переглядач фотографій, знімки можна відправити на телефон
    • FM-радіо
    • аудіоплеєр (як локальні файли, так і музика з телефону)
    • відео програвач
    • диктофон
    • відображення всіх повідомлень про події з телефону (для цього треба встановити на телефон програму BT Notification)
    • крокомір, моніторинг сну
    • протикражні функції, пошук телефону
    • віддалене керування камерою телефону
    • 4 вбудованих циферблати і метро-подібний екран з годинником і тайлами для виклику телефонної книги та номеронабирача

Висновки

SONY SW2, звісно, – супер пристрій. У порівнянні з Upro – це просто інша ліга. Однак, весь багатий функціонал цього годинника втрачається, якщо вимкнувся телефон, без нього він не має сенсу. А Upro P3 – це цілком самостійний гаджет, який пропонує багато можливостей й сам по собі, без телефону. Базовий функціонал розумного годинника він пропонує (про всяк випадок слід сказати, що для користувачів iPhone значна частина перелічених можливосте буде недоступною), ба навіть не дуже й базовий – деякі значно дорожчі пристрої можуть навіть позаздрити “китайцю”Smile. Тож вважаю, за ці гроші – це супер варіант. Я буду з задоволенням користуватись цим пристроєм (вже навіть знайшов спосіб відправляти туди свої нотатки – з допомогою Notable).

Якщо вам потрібен розумний годинник за розумні гроші – подумайте про придбання якогось з сімейства uWatch (в них ще є чудові фітнес-трекери uU (Misfit Shine, це ти?!), U9 (uSee, “прокачана” копія мого браслету від Fitbit) і U10 (оновлений U8). Ті ж з вас, в кого з грошима кращеSmile, можуть подивитись на годинники з повноцінним Android – Omate Truesmart, SmartQ ZWatch, Iconbit Callisto 100, і новий HiWatch (до речі, ця компанія виробляє й аналоги практично всіх моделей uWatch).

Що ж, на цьому на сьогодні все.

До зустрічі, друзі! Бережіть себе!

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL