Слідкуємо за собою з Fitbit Force

Доброго дня, друзі!

Минулого тижня я трохи прихворів, навіть не зміг з’їздити у Київ аби провести тренінг для SharePoint-розробниківSad smile (до речі, частина моїх студентів також відмовились приїздити, мотивувавши це тим, що ситуація в краіїні складна, російська окупація Криму триває, по суті, ми на порозі війни. І я не можу їх засуджувати – дійсно, саме так все і є).

Більше того, дружина теж захворіла, а дочка – взагалі потрапила до лікарні з підозрою на апендицит.Sad smile Тож тиждень було майже викреслено з мого життя. І якщо вранці я ще знаходив в собі сили аби потренуватись, то ближче до вечора мені ставало кепсько і вечірню програму я вже виконати не міг.

image

Можливо, тренуватись, будучи хворим – дурість, але я просто не міг втриматись. Тим більше, що хочеться гратись з новою іграшкою. Я вже говорив про те, що не так давно (днів 10 тому) придбав фітнес-трекер Fitbit Force. Тож сьогодні я поділюсь з вами враженями від експлуатації цього пристрою.


Де придбати?

Придбав цей “розумний браслет” я у магазині Sport7. Як не дивно, раніше я навіть ніколи не чув про цей інтернет-супермаркет спортивних товарів, який до того ж, має філіал в моєму місті!

image

Наявність представництва у Полтаві була першою причиною мого вибору. А другою була ціна, яка тут виявилась найнижчою у порівнянні з іншими магазинами!

А ще, після оформлення замовлення, працівники магазину дуже оперативно вийшли на зв’язок, уточнили всі деталі і дуже швидко й до того ж, безкоштовно, доставили мою покупку на мою робочу адресу і в зручний для мене час.

Тож якістю обслуговування я задоволений не менше ніж самим пристроєм і можу порадити цей магазин усім, хто цікавиться спортивним інвентарем та гаджетами. Повірте, асортимент там дуже й дуже непоганий!Smile

 

Що воно за звір?

Найкраще для цього пристрою підійде не модна назва “розумний браслет”, а “фітнес-трекер”, оскільки призначення гаджету – саме слідкувати за кожним вашим рухом і збирати статистику. Що ж він може?

Протягом доби відслідковуються такі речі:

  • кількість кроків
  • пройдена відстань
  • кількість поверхів, на які ви зійшли
  • кількість втрачених калорій
  • час найбільшої активності
  • якість сну (для цього слід, вирушаючи до ліжка, потримати кнопку браслета до появи іконки секундоміра, а прокинувшись повторити цю процедуру)

imageВи можете також ставити собі цілі, у разі досягнення яких браслет буде вібрувати.Smile

Особливо мені подобається те, що браслет може працювати як незалежний пристрій, накопичуючи дані, і автоматично синхронізуватись з ПК або(і) Android-смартфоном, на якому встановлено офіційний додаток від Fitbit.

На відміну від попередньої моделі, Fitbit Flex, пристрій має дуже непоганий екран і кнопку для циклічного перемикання його показів. Звичайно ж, відображення поточного часу там також передбачено (можна навіть обрати один з трьох варіантів показів годинника). З часом обіцяють ще й повідомлення про вхідні дзвінки та СМС.

USB-приймач для синхронізації з ПК входить до комплекту поставки. І для ПК, і для смартфону процедура налаштування однакова і дуже проста. Все, що треба зробити – це просто відкрити браузер і зайти на https://www.fitbit.com/setup звідки встановити відповідний додаток.

image

Програмне забезпечення для браслету – це просто супер! Після реєстрації (через сайт або встановлене на телефоні або ПК програмне забезпечення) ви отримуєте можливість переглядати сої результати, змінювати параметри пристрою, ставити собі цілі…

image

А ще можна відслідковувати кількість випитої рідини (що мене особисто дуже порадувало, оскільки раніше я використовував Waterbalance, а тепер можу робити все в одній програмі) і навіть скласти і відслідковувати виконання плану харчування! Соціальна складова теж присутня – бейджі, змагання з іншими користувачами і т.ін. Є й платний план використання сервісу, проте мені виявилось цілком достатньо й можливостей безкоштовного.Smile

Власне, окрім програми для контролю рідинного балансу, з придбанням браслету у мене відпала необхідність і у програмах-педометрах на кшталт SONY Walkmate, яку я використовував раніше. До речі, браслет може працювати і з багатьма сторонніми програмами.

Ще є функція “розумного будильника”, яка слідкує за фазами вашого сну і розбудить вас близько до встановленого часу і таким чином, аби ви прокинулись свіжим.Smile Я особисто цей функціонал ще не тестував.

Зовнішній вигляд пристрою теж на висоті – тонкий і строгий дизайн, оригінальна застібка… Браслет захищений від дощу, водяних бризків, але не є повністю водонепроникним – плавати з ним не вийде.Sad smile USB-кабель для зарядки не є стандартним micro USB, тож треба слідкувати за тим, щоб його ненароком не згубити. До речі, коли у цьому буде потреба, браслет надішле вам електронного листа з проханням його зарядити. За останні десять днів я робив це лише одного разу. В цілому, я дуже задоволений.Smile 

Якщо я й досі вас не переконав, що Force – це чудовоSmile, осьофіційне відео з демонстрацією пристрою:

 

 

Недоліки

Так, недоліки теж є:

  1. не повна захищеність від води – треба на забувати знімати його перш ніж приймати душ (я це роблю після кожного тренування, тобто двічі на добу, тож для мене це важливо)
  2. нестандартний роз’єм зарядного кабеля – треба ставитись до нього дуже дбайливо, оскільки у разі втрати або пошкодження знайти заміну буде практично нереально
  3. відсутність датчику пульсуSad smile. Оце дійсно жаль – під час тренувань доводится одягати ще й нагрудний датчик і мій старенький фітнес-комп’ютер SIgma
  4. близько 2% користувачів повідомили про випадки подразнення шкіри, спричинені використанням браслета 24 години на добу. Оскільки я алергік, для мене ця обставина могла б бути небезпечною. На щастя, описаних симптомів я (принаймні, поки що) не відчув.

Висновки

На цьому, мабуть, треба закінчувати.

Повторюсь – попри перелічені вище недоліки я вельми задоволений покупкою. Fitbit Force – дійсно чудовий пристрій, один з найфункціональніших на сьогодні пристроїв такого роду. А програмне забезпечення і онлайнвий сервіс –це просто витвір мистецтва. А недоліки – вони є у всіхSmile.

На разі все.

До зустрічі наступного тижня. Я дуже сподіваюсь,що до того часу в країні запанує мир і злагода. А поки що – бережіть себе й своїх близьких. Хай вам щастить!

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL