Підводимо підсумки: краще з ProductivityBlog за 2015 рік

Доброго дня вам, друзі!

Ось і добігають кінця зимові канікули. Вже с понеділка треба буде включатись у роботу, тож саме час підвести підсумки року, що минув. Цього року в блозі було опубліковано лише 31 статтю, тобто, в середньому я писав сюди 2-3 рази на місяць. Звісно, не всі мої повідомлення однаково зацікавили читачів, однак, практично всі вони отримали від вас високі оцінки – найгіршою була оцінка в 4,3 бали (за 5-бальною шкалою), і я вважаю, що це чудовоSmile

 

Тож кращі матеріали я визначав за двома критеріями – читацьким рейтингом та кількістю коментарів. Тож, почнемо!

Топ читацьких симпатій

Цього року читачів найбільше цікавили такі теми:

В принципі, ваш вибір мені зрозумілий. Єдине, що трохи мене здивувало – це стриманий інтерес до оглядів видатнихSmile зразків китайської електроніки, оскільки цього року я встиг погратись з великою кількістю чудових пристроїв.

 

Особисті враження

Щодо ж моїх особистих вражень від 2015 року, то він видався мені якимось змазаним… Кращого слова підібрати я не можу.

Події, компанії та люди

Цього року дочка потішила нас з дружиною тим, що вперше за останні кілька років не захворіла на якусь екзотичну хворобу. Це звучить трохи смішно, однак, попередні роки були в цьому плані досить важкими – коли практично одна за одною дочка знаходила все нові й нові болячки, до того ж такі, що навіть титуловані фахівці лише розводили рукамиSad smile. Цього ж року, дякувати Богу, нас це минуло. Тьфу-тьфу щоб не зглазити…

Також на протязі року ми дуже плідно співпрацювали з навчальним центром “Мережні технології” компанії Techexpert, тож я хочу висловити свою подяку його керівникові – Тетяні Штомпель, і також всьому колективу компанії. Звісно ж, я продовжив співпрацю і з компаніями FastLane Україна, ITEA та ISSP, за що їм теж величезне спасибі. А окреме спасибі – Кірі Лебеденко з ISSP за чудовий і смачний новорічний дарунок. Дочка була просто у захваті!Smile

Дуже сподобалась мені Молдова, куди я вже вдруге приїздив проводити навчання. Цього разу, на відміну від попередньої поїздки  –  без проблем на кордоніSmile 

Вкотре хочу подякувати турагенції “Наталі-тур” та Наталії Омелай особисто, яка в черговий раз влаштувала нам чудовий відпочинок у сонячній Болгарії. Як завжди, на висоті був “Приватбанк”, вкотре підтвердивши, що в Україні він – поза конкуренцієюSmile Ще одне відкриття року – сервісний центр Novo у Полтаві, фахівці якого (хоч і подряпали мій планшет) просто врятували планшет дружини та мій телефон. Молодці!

І взагалі – я хочу подякувати всім, хто підтримував мене та допомагав мені цього року. Якщо я когось не назвав – не ображайтесь, будь ласка, – я все одно пам’ятаю про вас, друзі!

 
ПЗ та гаджети

Гаджети цього року продовжували псуватись. Спочатку “помер” мій годинник uWatch Upro P3 – після того, як у нього “сів” акумулятор він просто відмовлявся заряджатись і вмикатись. Я пробував застосовувати зарядний пристрій типу “жабка”, однак, безуспішно. А напередодні початку відпустки я вирішив спробувати його зарядити ще один – останній – раз, і він несподівано увімкнувся! Wow!

Наступним був мій планшет Cube, який почав вимикатись та перезавантажуватись, залишивши мене безпорадним прямо посеред тренінгу. Після перепрошивки він ожив, однак, працював якось нестабільно, тож я вирішив його позбутись і продав через aukro.ua. Натомість я придбав собі Chuwi Vi8 Super Edition – чудовий, потужний і компакний планшет з двома ОС – Windows 8.1 (яку я згодом без проблем оновив до Windows 10) та Android 4.4.2. Насолоджувався я ним недовго – буквально через три місяці, знову якраз напередодні тренінгу, на екрані з’явилась смуга – можливо, відійшов шлейф? Придбав я його в компанії Smartmobi, тож одразу звернувся до них з приводу гарантійного ремонту, однак вони спочатку обіцяли мені дати адресу у Китаї, куди я повинен самостійно відправити планшет на ремонт (дивний сервіс, чи не так?), а потім зовсім замовкли і перестали відповідати на мої листиSad smile. В Україні ж ніхто за ремонт не брався, тож планшет, який чудово працює і за умови під’єднання монітору, мишки та клавіатури цілком здатен замінити офісний комп’ютер, просто лежить у мене у шафі – у фірмовій коробці та повній комплектаціїSad smile На заміну я придбав такий же планшет у іншого продавця. І – тьфу-тьфу – він поки що працюєSmile. Саме після цього випадку я почав серйозніше ставитись до резервного копіювання і відкрив для себе Helium (мій улюблений Titanium Backup на моїх нових планшетах з невідомих мені причин працювати відмовляється).

А далі прийшла черга телефону Lenovo K900 – після чергової розмови з дружиною, я заблокував його і вже не зміг ані розблокувати, ані увімкнути взагаліSad smile. Натомість я придбав ASUS Zenfone 2 з 4 Гб оперативної пам’яті, яким я й досі захоплююсь. В пару до нього я придбав навушники ASUS Fonemate, які просто вразили мене своїми басами. Дуже хочеться придбати також годинника ASUS Zen Watch 2, однак жаба поки що мені цього не дозволяєSmile, тож трохи почекаю. До речі у СЦ Novo мій старий телефон відремонтували і я успішно продав його через OLX..

Якщо ж говорити про інші гаджети, мені дуже сподобався новий рутер від Xiaomi – Mi WiFi Router 2 з диском на 2Тб, розумна IP-камера Xiaoyi Ant Smart Webcam, а от розумні LED-лампи від Xiaomi трохи розчарували, оскільки відмовились працювати з новим поколінням рутерів тієї ж компанії. Натомість розумні WiFi – лампи від VStarCam, втричі дешевші за ціною, мені дуже сподобались і запрацювали без проблем. Також Xiaomi порадували мене USB-світильником, USB-вентилятором, розумним мережевим фільтром з трьома розетками та чотирма USB-роз’ємами, і дуже милим записником зі шкіряною обкладинкоюSmile

До речі, після встановлення нового рутера від Xiaomi я втратив можливість віддаленого керування через інтернет моїм розумним обладнанням від Broadlink, хоч, можливо, мені ще вдасться розібратись у чому тут справа. Broadlink теж порадував – я нарешті навчив мій RM Pro працювати з моєю безіменною GSM-сигналізацією. На черзі – все ж таки встановити IR-ретраслятор  для керування кондиціонером у іншій кімнаті. З новинок Broadlink дуже сподобалась розумна акустична система MS1, аналогів якій, напевно поки що не існує. До речі, я слухаю музику з її допомогою прямо зараз, поки пишу ці рядки!

Дуже сподобався мій новий 23,6” тач-монітор від ACER – це просто бомба (якщо не звертати увагу на жахливий звук вбудованої акустики). До речі, старий монітор – шляхом додавання безіменного аналогового тюнера за $17 – став телевізором на кухніSmile. Окрім нового монітора мій старенький комп’ютер отримав чудову PCI Express WiFi-мережеву карту від ASUS.

А ще мене вразили DVB-T2 – тюнер для планшету (якість картинки – просто супер, хоч каналів у Полтаві знайшлось всього вісім), і універсальний пульт дистанційного керування з кольоровим екраном NEVO C2 – достойний конкурент пультам серії Logitech Harmony – за ціною, меншою в 10 разів! Єдина проблема – Windows 10 не підтримується, тож я не можу налаштувати макроси, профайли та улюблені каналиSad smile

Дуже розчарувала мене носима відеокамера Ehear E2, яка відмовилась працювати на запис, залишившись лише Bluetooth-гарнітуроюSad smile.

Я міг би й далі говорити про різні дрібні гаджети, однак, думаю, на цьому зупинюсь і перейду до програмного забезпечення та сервісів. Як і раніше, я у захваті від сервісів Google, навіть придбав додаткове місце у Google Drive, Aliexpress – поза конкуренцією, а Приват-24 та онлайн-бухгалтерія від Приватбанку – просто не мають аналогів. Ще один чудовий сервіс – це GitHub, де я почав хостити невеличкий пробний сайт.

З десктопних програм нічого нового я цього року не використовував. Найчастіше я працював у Netbeans, який мене й досі вражає своєю зручністю. Windows 10 і Office 2016, чесно кажучи, мене не надто вразили – основною системою у мене залишається Elementary OS, офісним пакетом – Google Drive. Хоч, в принципі, яка різниця під чим запускати Chrome?Smile

Для планшету відкриттям року став Helium, для телефону – ASUS PCLink, ASUS Backup та інші програми від ASUS і ZenUI взагалі.

На 2016 рік я маю великі плани – професійні, спортивні, особисті… І звісно ж, я продовжуватиму ділитись з вами своїми думками.

Що ж, на цьому, мабуть, все.

Зі святами вас, друзі! Успіхів, щастя, всього лише найкращого вам! Дякую, що були зі мною цього року!

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

1 коментар »

 
 

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL