Як відновити дані метро-програм після перевстановлення системи або переходу на інший ПК

Доброго дня вам, друзі!

Я знову ненадовго приїхав додому, тож користуюсь нагодою аби поділитись з вами однією корисною знахідкою. Я вже писав про свій планшет CHUWI Vi8 Super Edition, який , до речі, й досі лежить вдома, оскільки продавець (компанія SMARTMOBI) не хоче виконувати свої обов’язки з гарантійного обслуговування.Sad smile

image

Під час тренінгів планшет мені потрібен постійно, тож я почав використовувати інший пристрій (теж з двома ОС) і перше, що потрібно було зробити перед початком використання планшету – це відновити в обох системах програми, які я використовую та їх налагодження.

Я впорався з цим практично за один вечір, тож сьогодні розповім вам як саме.


Windows 8.1

З десктопних програм у мене було встановлено лише Microsoft Office 2013, все інше я використовував лише у портабельному варіанті – з карти пам’яті. Ліцензійний Office з новим пристроєм також йшов, тож з десктопними програмами проблем у мене не було жодних.

Проте, раніше я вже писав, що намагався по максимуму замінити звичні Android-програми їх метро-аналогами, і мені це практично вдалось. Тож слід було подбати про відновлення на новому пристрої як самих програм, так і їх налаштувань.

З цією метою я використав просту програмку під назвою Windows 8 Apps Data Backup. Користуватись нею дуже просто – запускаємо на старому пристрої, відмічаємо програми, дані яких слід зберегти, натискаємо Backup та обираємо теку для збереження ZIP-архиву з даними програм.

image

На новому ж пристрої робимо навпаки – натискаємо Restore, обираємо архівний файл і все відновлюємо.

Самі ж метро програми забекапити та відновити у вас не вийде (хіба що зробите повний образ встановленої системи, наприклад, з допомогою RecImg), однак їх легко встановити знову через Windows Store (Account > My Applications).

image

Все! Готово! Насолоджуємось!

 

Android

З андроїдом довелось повозитись. Рута у мене не було, тож я отримав його з допомогою Kingo Root, після чого, як на всіх інших моїх пристроях, встановив Titanium Backup. Однак, він не запрацював – запитав про рут-доступ, я, звісно ж, дозволив, а потім програма просто зависла! Після перезавантаження – така ж ситуація.Sad smile Перший раз таке бачу, однак, факт є факт…

imageНа щастя, я згадав про Helium від ClockWorkMod! Ця чудова програма допомогла мені без проблем зробити бекап моїх програм та їх налаштувань в Google Drive, а потім так само безпроблемно – відновити їх на новому пристрої. Так, дещо все ж довелось доналаштовувати, однак, це були вже дрібниці. Wow!

До речі, пізніше я виявив, що Ultimate Backup на моєму пристрої працює, тож цілком може слугувати непоганим замінником Titanium Backup. Проте, я вже використав Helium, мені сподобалось, тож я буду використовувати його й надалі.

Що ж, друзі, на сьогодні все.

Зустрінемось за тиждень! Бережіть себе та свої дані!Smile Хай вам щастить!

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL