Не подобається циферблат? Зроби свій!

Доброго дня вам, друзі!

Даруйте що давно не писав – трохи забігавсяSmile Однак, сьогодні я хочу спробувати реабілітуватись і знову зачепити одну з моїх улюблених тем – теми розумних годинників. Так, я вже багато писав на цю тему, й зовсім недавно наводив перелік тих програм для Android Wear, які я використовую, однак, сьогодні я хотів поговорити про особливий аспект використання годинників, а саме – відображення часуSmile, або циферблатів.

image

Якщо порівнювати з годинниками під керуванням інших систем, Android Wear спочатку здалась мені біднуватою у плані циферблатів. З часом моя думка не надто змінилась (наприклад, я й досі не звик, що циферблат не відображає курсів валютSmile), однак, дещо в цьому напрямку зробити, все ж, можна, і зараз я розповім що саме.


Стандартні циферблати від вендорів

Як я вже писав, я користуюсь годинником від Asus, і тайванці й imageтут потішили користувачів своїх пристроїв – у стандартному додатку ZenWatch Manager є великий вибір циферблатів, деякі з яких навіть дуже непогані, до того ж, для них є можливість обрати фоновий малюнок і віджети, які буде містити циферблат. На 1-2 тижні погратись вистачитьSmile, а потім захочеться чогось imageновенького.

Хоч, думаю, для багатьох вистачить й стандартних циферблатів – я регулярно зустрічаю людей, яким навіть й на думку не спадає щось змінити, налаштувати чи модифікувати у своєму пристрої…

На щастя користувачів мого типуSmile, Asus пропонує також додаток під назвою Face Designer. З його допомогою можна зробити власний циферблат (прямо на телефоні!), хоч якщо придивитись, ваші творчі можливості тут досить обмеженіSad smile.

 

WatchMakerimage

Оце вже інша річ – ви можете як використовувати готові циферблати, так і створювати власні. Можливостей – купа, однак, щоб розвернутись по-справжньому, доведеться купити преміум-версію WatchMaker за 95 грн.

Так, воно, можливо, того варте, оскільки ви отримуєте доступ до тисяч готових циферблатів і розширені можливості створення/редагування. Однак, я виявив суттєвий недолік – лічільник кроків намагається рахувати їх з допомогою WatchMaker на телефоні, й не використовує датчиків годинникаSad smile. Яке дивне рішення! Були ще деякі дрібні нюанси, про які я вже забув.

Висновок – якщо вас насамперед цікавить краса циферблату, а не інформативність, можливо WatchMaker вам сподобається.

 

Facer

Поки що мій фаворит. Причин – кілька. По-перше, безкоштовність. При цьому готових циферблатів теж дуже багато. По-друге – крутий онлайновий дизайнер – сервіс для створення циферблатів самотужки.

image

Кроки рахує правильноSmile, можливостей – хоч греблю гати (хоч я й зміг виявити кілька багів, коли спробував прописати складний умовний оператор), портфоліо власних циферблатів – рекомендую! Я зробив для себе парочку циферблатів – з Бетменом та АйронменомSmile і дуже ними задоволений.

До речі, ну дуууже багатоSmile готових циферблатів є тут. А за цим посиланням ви знайдете купу готових елементів (стрілки, фони тощо) для створення власних циферблатів.

Що ж, на цьому на сьогодні все. До зустрічі за тиждень, друзі! Хай вам щастить! І нехай вам завжди й на все вистачає часуSmile Бережіть себе!

P.S. Хочу додати, що для створення нескладних циферблатів ви можете скористатись такожо онлайновим конструктором WatchFacePro.com (до речі, ось один з моїх). Також є важка артилерія у вигляді десктопних Watchface Studio (для Facer) та Desktop WatchMaker (WatchMaker). Перша – абсолютно безкоштовна, другий же існує у вигляді безкоштовної та премійм-версії.

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL