Wow! Нарешті Windows Live USB!

Доброго вечора, друзі!

Даруйте, що довго не писав нічого новенького. Визнаю, винен, однак ці два тижні я був дуже зайнятий – почав працювати над новою книгою, потім поїхав до Києва аби провести черговий курс з HTML5/JS/CSS3.

image

Сьогодні ж у мене був перший робочий день в коледжі, тож заодно я вирішив поділитись з вами враженнями від успішного створення повноцінної “живої” флешки з Windows 8.1.

Так, річ дійсно піде про повноцінну Windows! imageНарешті! Мабуть, в далекі часи Windows XP багато хто х вас, користувався завантажуваним CD/DVD-диском з Windows PE, створеним з допомогою Bart PE Builder’а. Такий диск кілька разів рятував мене в ситуаціях, коли ”померла” система, встановлена на жорсткому диску лептопа, однак, можливості його були дуже обмеженими.

А кілька місяців тому, переглядаючи улюблений LifeHacker, я надибав на статтю, в якій покроково розписано як легко і просто можна встановити повноцінну Windows на змінний носій. Wow! Однак випробувати все це на практиці довелось лише на початку грудня 2014, під час “пар” з “Операційних систем”, разом з моїми студентами.

image

Тож, як це робиться і що вам для цього знадобиться?

  1. ISO-файл – образ інсталяційного диску Windows 8 або 8.1
  2. USB-диск, на який ви плануєте встановити систему
  3. утиліта WinToUSB, яку ви можете завантажити абсолютно безкоштовно

Далі можна вже нічого не говорити – все й так зрозуміло. Форматуємо флешку або зовнішній диск в NTFS (для флешки я раджу використовувати HP USB Tool або HP USB Key Utility). Встановлюємо WinToUSB на комп’ютер і просто виконуємо вказівки майстра зі створення завантажувального диска. Програма попросить обрати файл образу системи, диск для її встановлення, …все! Треба лише дочекатись завершення процесу (у нашому випадку – близько 40 хвилин), і можна пробувати завантажуватись з диску!

image

Поводить себе система так, як наче її встановлено “штатним” чином і є повноцінною, повністю працездатною Windows. Єдиний нюанс – працює трохи повільніше, можливо, через те, що ми використовувати диск с USB 2.0-інтерфейсом (USB 3.0 під рукою не було). Все! Тепер ви можете скрізь носити свою систему з собою.Smile

Люди кажуть, що для встановлення на флешку Windows 7 цей спосіб непридатний, краще зробити ось так.

На цьому на сьогодні все.

До зустрічі за тиждень, друзі!

Вдалих вам експериментів! І бережіть себе!

P.S. Так і просяться на екран дві теми для подальших статей – оглядів двох чудових девайсів, якими я не так давно почав гратись – USB-зарядної станції, та комплекту для побудови розумного дому від Broadlink. Тож слідкуйте за оновленнями блогу!

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL