З чим у вас асоціюється слово “Офіс”?

Доброго дня, друзі!

Відповідь на запитання, яке я виніс у назву цього повідомлення, мене справді цікавить, оскільки, принаймні особисто для мне донедавна слово “офіс” обов’язково повинно було слідувати за словом Microsoft.Smile 

Це не означає, що я припинив використовувати Microsoft Office, зовсім ні! Вже не раз я говорив, що “Офіс” – це єдиний по-спражньому вдалий, найкращий продукт Microsoft. Звичайно ж, я регулярно створюю купу документів – презентації лекцій, бланки, анкети і т.ін.

Однак, стаціонарним комп’ютером я користуюсь не так вже й часто. До того ж, в більшості випадків я вмикаю його лише як файловий сервер – аби через HD-плеєр у вітальні подивитись на великому екрані новий фільмSmile, або коли треба щось зробити, а часу обмаль – тоді я швидко завантажую UbuntuSmile і роблю все що слід.  Решту часу я працюю з моїм планшетом під керуванням Android. Більшість моїх файлів, звичайно ж зберігаються в хмарі (неважко здогадатись, якій самеSmile). Microsoft Office на ньому використовувати, звісно, не вийдеSad smile.   Мій старенький смартфон з NOKIA Belle, хоч і має “рідний” Microsoft Office, однак у мобільному варіанті ним традиційно (і до того ж, незалежно від платформи) користуватись просто неможливо.

image

Тож, хоч слова “Microsoft” і “Office” для мене все ще тісно пов’язані, сьогодні я хочу розповісти вам про альтернативу. Не таку функціональну як продукт хлопців з РедмондуSmile, однак, дуже й дуже непогану. Про неї я вже говорив, однак не так давно зєявилась нова версія, яка мене просто вразила.


Один для всіх платформ

Я вже не раз писав про Kingsoft Office – дуже відомий в азіатському регіоні офісний пакет, який може похвалитись не менш довгою історією ніж Microsoft Office і навіть має деякі фічі, відсутні у “старшого брата”.

imageСаме його я використовую на Android-планшеті. Не буду зараз повторюватись – про нього я вже писав, скажу лише що Kingsoft Office – це вдалий інтерфейс з “рібонами” у стилі Microsoft Office 2007-2013, неперевершена сумісність з форматами Microsoft Office і чудова інтеграція з хмарою. До того ж, абсолютно безкоштовно! Для любителів яблукSmile – під iOS він теж є, хоч і не в настільки вражаючому варіанті.

Під Linux я, як вже говорив, теж користуюсь Kingsoft (WPS) Office – тут він виглядає неперевершено – звичні microsoft’івські “рібони” для Ubuntu – це просто приємний шокSmile. Всі чудові фічі теж на місці (і сумісність з майкрософтівськими форматами) і теж без ніяких грошей!Smile

image

Під Windows наш герой теж присутній, і якось я про нього також писав. Однак, донедавна безкоштовна версія, будучи повнофункціональною, мала один як на мене, суттєвий “косметичний” недолік – класичні меню, Аби отримати звичні “рібони” треба було купити Pro-версію. Вартість дуже демократична, проте…

І ось, не так давно сталось диво – з’явилась версія Kingsoft Office 2013 Free, яка у безкоштовному варіанті пропонує новий користувацький інтерфейс. Wow!

image

Версія є повнофункціональною, відсутні деякі речі, не вельми потрібні пересічному користувачеві (наприклад, VBA-макроси, а також таблиці з мільонами рядків та стовпчиків). Щоправда, немає й експорту у формати Microsoft Office 2007 і за це дійсно жаль, хоч читаються такі файли без проблем.

image

Інтерфейс же вже навіть язик не повертається назвати майкрософтівським – в принципі, це ті ж “ріббони”, однак якісь “модніші” чи що?Smile Плюс, “фірмові” вкладинки відкритих документів. Виглядає новий офіс просто супер. І до того ж, нагадаю – абсолютно безкоштовно. Та й розмір – близько 50 Мб (всього лиш?) – вражає.

З огляду на сказане вище, Kingsoft Office 2013 Free одразу ж зайняв своє законне місце на жорсткому диску моєї стаціонарної машини, та й на комп’ютерах у моїй лабораторії в коледжі також. Вам також дуже раджу спробувати – повинно сподобатись!Smile

 

Онлайнові шаблони

А ще в арсеналі компанії є дуже непогана онлайнова підбірка шаблонів документів (на кшталт Office Online, хоч поки що й у трохи “скромнішому” варіанті).

image

 

Спільний буфер обміну між різними пристроями

imageЩе один продукт, на який слід звернути увагу – це Kingsoft Clip – менеджер буферу обміну для Android та Windows. На планшеті він надає можливості керування багатосегментним буфером обміну у плаваючому вікні.

Під Windows це теж менеджер буферу обміну і засіб обміну зкопійованими фрагментами між планшетом і ПК. Фантастика!

image

Детальніше ви можете почитати тут. До речі, автори говорять, що Kingsoft Clip –це лише частина платформи Kingsoft Office X Plats мета якої – тісніша інтеграція з хмарою.

Що ж, на сьогодні все.

Успіхів вам! До зустрічі за тиждень!

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL