Тривожні чутки

Доброго вечора, друзі!

Сьогодні мені хочеться поговорити з вами на тему Національного стандарту відкритих офісних додатків OpenDocument (ODF), який 01.06.2011 вступив в дію у Росії.

image

Прошу зрозуміти мене правильно. Я не є ідейним супротивником OpenOffice.org (LibreOffice). Навпаки, я маю OpenOffice встановленим на всіх моїх машинах – як Windows, так і Linux-версії. Однак, єдине, для чого я його використовую під Windows – це редагування PDF-файлів за допомогою чудового плагіна Oracle (Sun) PDF Import.

Причина проста – інтерфейс користувача Microsoft Office на основі знаменитих “ріббонів” мені імпонує більше.

image

Якби OpenOffice був схожим на сучасні версії Microsoft Office зовні, я звичайно ж користувався б ним більше. А копирсатись у випадаючих меню у пошуках потрібної команди… Бррр, це ж просто архаїзм.Smile І навіть IBM Lotus Symphony інтерфейс якого максимально схожий (наскільки це можливо) на Microsoft Office, не вирішує проблеми – офісний пакет від Microsoft набагато звичніший.

image

Однак, нікуди не подінешся – досвід говорить нам, що закони і стандарти, які приймаються в Росії, через певний час вступають у дію і в нашій країні. Тож, звикати до нового формату і нового пакету все ж доведеться. З першим немає ніяких проблем – починаючи з Microsoft Office 2007 SP1 ви можете без проблем зберігати свої документи у форматі OpenDocument. Навчальні матеріали з OpenOffice також можна знайти. Завітайте, наприклад, сюди або сюди. На порталі моїх добрих друзів з Intuit.ru також є відповідний навчальний курс, який можна пройти абсолютно безкоштовно.

Якщо ж постає питання про сертифікацію, можна звернути увагу на тести на Alltests.ru – там є тести з OpenOffice. Якщо ж говорити про глобальні проекти, то прямо зараз йде робота над “офіційною” сертифікацією з OpenOffice. А ще є Open Source ICDL

Що ж, здається я вас досить налякав.Smile Звичайно ж, Microsoft Ofiice нікуди не зникне і ми будемо ним користуватись. Однак, ніхто нам не заважає стати експертами і з OpenOffice. Просто про всяк випадок…

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL