Windows попереджає: весна прийшла!

Доброго вечора вам, шановні мої читачі!

Першого дня весни залишилось чекати вже недовго. Однак, першого березня тих з нас, хто й досі використовує Windows 7 Release Candidate чекає невеличкий сюоприз – система почне перезавантажуватись кожні дві години.:-(

image

Вже зараз Windows почала нас попереджати про це, час від часу показуючи у в панелі індикації повідомлення, яке пропонує зробити резервні копії важливих даних, оскільки нормально працювати вам залишилось стільки-то днів. І це дійсно слід зробити, або встановити фінальну версію Windows 7.

Однак, як це зробити, якщо ваш комп’ютер не має DVD-приводу? Особливо це актуально для власників нетбуків. Що ж робити в такому випадку? Cаме таке запитання я отримав минулого тижня. Зараз спробую відповісти…

По перше, вам потрібно мати ISO-образ інсталяційного DVD з Windows 7. Де його взяти – це вже інше питання. Наприклад, ви можете купити і завантажити Windows 7 з сайту Microsoft, завантажити файл з Technet, якщо у вас є підписка, звернутися до адміністратора партнерської програми Microsoft, у вашій компанії, тощо. Зараз це – не головне. Головне те, що цей образ нічим записати на диск, і нікуди потім той диск помістити.:-(

Що ж, припустимо, образ диску ви знайшли. Половину справи зроблено! Далі все просто – завантажуєте Windows 7 USB/DVD Download Tool, запускаєте програму, натискаєте кнопку Browse, і знаходите ISO-файл:

image  

Потім обираєте, тип пристрою, і який саме пристрій слід зробити завантажувальним (звичайно ж, USB):

image

image

Натискаєте Begin copying. Все!  Залишилось лише дочекатись завершення копіювання файлів на “флешку”, перезавантажити машину, і почати встановлення Windows 7. Справу зроблено! Детальніше можна почитати у блозі Into Windows.

Існує і другий спосіб – для тих, хто бажає відчути себе досвіченим хакером і зробити все у командному рядку (саме так, як це робив я:-)). Подробиці описано у Technet Magazine. Від себе хочу додати, що для монтування ISO-образу я використав чудову програму Daemon Tools.

Що ж, на цьому все, буду оновлювати Windows на основній машині і на нетбуці.:-) До нових зустрічей, колеги, і всьго вам лише найкращого!

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL