Відкриття та розчарування 2016 року

Доброго дня вам, друзі!

За вікном заметіль, дочка пішла кататись на санках, дружина – на роботі, а я виконую свою обіцянку розповісти про особисті враження від року, що минув.

Якщо коротко – 2016 рік, як і його попередник, був трохи “змазаним” – дуже багато подій, переживань, все ніколи, все в турботах, я не встиг до ладу й зрозуміти, що саме відбуваєтьсяSmile Більшу частину часу я відчував себе як водій машини, що рухається у тісному потоці таких самих машин – начебто й керуєш рухом, однак, можливості для маневрів обмежені…

Однак, деякі враження все ж у мене склались, і зараз я ними з вами поділюсь.

Як завжди, спробую трохи впорядкувати свою розповідь – поділити її на невеличкі підрозділи. І почну з найцікавішого – з іграшок.Smile

 

Гаджети

Годинники

З гаджетами цього року я не надто розгулявся – якось було не цього, однак все ж є про що сказати.

Найпомітніша подія – заміна годинника. Я продав “резервний” uWatch uPro P3 – погрався й досить, продав свій улюблений SONY SW2, продав фітнес-комп’ютер Sigma PC 15.11 (давно не користувався – “сонька” робила всеSmile), а натомість придбав ASUS ZenWatch 2, про який я давно мріяв. Придбав я його в city.com.ua за чудовою, я б навість сказав, неймовірною ціною. Єдина проблема – це шкіряний ремінець, який я одразу ж замінив на звичний і зручний сталевий (до речі, колір співпав ідеально), плюс, придбав ще один магнітний кабель для зарядки аби “стаціонарно” підключити цого до док-станції телефону й заряджати таким чиной і годинника також. А от захисну плівку на годинника я нормально наклеїти так і не зумів, як не старавсяSad smile 

Сказати, що я задоволений новим годинником – це не сказати нічого. ZenWatch 2 – просто супер! – купа унікального фірмового ПЗ від ASUS, мікрофон та динамік, WiFi – всього й не перелічити. Звісно, замало внутрішньої пам’яті аби використовувати його як плеєр (з bluetooth-навушниками) без телефону, однак, це не біда (це типова проблема всіх розумних годинників – за винятком хіба що uPro P3, який має слот для microSD-карт).

До речі, дружина теж розжилась розумним годинником (хоч, мабудь, це більше фітнес-браслет, аніж годинник) – їй я придбав MiFone L58 – дешевий, однак вражаюче якісний гаджет з OLED-екраном, здатний від одного заряду пропрацювати більше місяця. Це єдиний відомий мені смарт-годинник, який на тендітній жіночій руці виглядає чудово – дійсно як прикраса.

Якщо вже згадали про фітнес-трекери – мій Fitbit Force просто розвалився на частини (що недивно при такому використанні), однак, своє він відпрацював, а в мого нового годинника фітнес-можливостей набагато більше – він навіть може рахувати повтори під час виконання різних вправ.

 

Телефони

Телефон цього року я не міняв – запас “по залізу” там років на три – настільки потужних телефонів на ринку не так і багато. Єдина проблема – дуже вже швидко це залізо “вижирає” акумуляторSad smile. В плані “тюнінгу” для телефону я придбав захисне скло, яким дуже задоволений, і стильний алюмінієвий бампер, який додав телефону крутизниSmile

Зате телефон змінився у дочки – розбитий екран її Jiayu G2F (повність працездатний – просто літає) ми вирішили не міняти, просто подарувати їй новий апарат. А оскільки вона захотіла спробувати iPhone, то я вирішив для початку, аби не витрачати багато грошей купити їй “четвірку” – у себе на батьківщині вона коштує дуже дешево, ми ще й зекономили. До речі, працює дуже непогано, хоч можливостей у порівнянні з Android, звісно, не вистачаєSad smile.

 

Звук

Також цього року я вирішив підібрати дешеву заміну моїм старим bluetooth-навушникам від NOKIA, й підібрав – “безіменна” гарнітура, трохи дорожча за 200 грн, яка на диво чудово звучить, ще й комплектація дость багата. Дивина та й годі!

А для своїх ASUS PhoneMate я придбав підсилювачFiio A1 Grey – мініатюрний пристрій початкового рівня, який все ж продемонстрував, що підсилювач для навушників – річ потрібна. До речі, придбав у “Розетці” за ціною, нижчою, аніж в офіційному магазині! (?).

 

Віртуальна реальність

Минулого року я ближче познайомився з віртуальною реальністю – придбав чудовий шолом BOBOVR Z4 з інтегрованими навушниками та “польовий варіант” – VR fold.

Про свої враження від цих пристроїв я вже писав – я просто у захваті, плюс, видав кілька тем для дипломних робіт, пов’язаних з VR та ARSmile

 

Інше

Про різні дрібні гаджети для дому писати не буду, згадаю лише про чудові фігурки супергероїв, які я для себе придбав.

Вони прекрасні, чи не так?

 

Одяг, взуття тощо

Цього року мене, як завжди, порадували моя стара куртка Columbia та перевірені ботинки від GriSport. Дуже сподобалась моя нова тактична сумка для мобільного телефону. І навпаки – повністю розчарувала продукція Kite – це просто посміховисько, а не рюкзаки.

Весною/восени знову на висоті виявились мої улюблені кеди від Nike (Nike ZOOM STEFAN JANOSKI), а от осінні туфлі від Ecco (Ecco Wibe TRACK Mate) виявились не надто вдалою моделлюSad smile

А ще я просто закохався у серію джинсів Lee X-Line – неначе спеціально для мене шилиSmile

 

Книги та фільми

Цього року я дуже сильно захопився коміксами – перечитав Watchmen, Kick-Ass та Hit-Girl, BloodShot, Shadowman, купу коміксів від Уоррена Елліса (Trees, Ocean, Injection), Terminator Salvation: The Final Battle, зараз читаю Rising Stars від Макла Стражинськи. Це просто супер! До того ж, читання в оригіналі – забавка досить корисна.

Як завжди, передивився купу серіалів – все, що є від Marvel та DC, а також “Секретні матеріали”, “Дуже дивні справи”, “Уейворд Пайнс”, “Шепіт”, “Західний світ” та “Гру престолів” (плюс-мінус все). До речі, книги з серії “Пісня льоду та полум’я” мені дуже сподобались, а от циклом “Дикі карти” мене Мартін просто розчарував – написано дуже слабко (може це переклад такий, хоч і не думаю) -  я намагався читати, але кинув на останньому томі. Не знаю, який вийде з цього серіал, але книги – явно невдалі.

З фільмів сподобались “Бетмен проти Супермена” – що б там не говорили – це шедевр, як і все від Зака Снайдера. До речі, його “Заборонений прийом” – це теж дещо. Так, дуже нішева річ, не для всіх, однак дивитись варто.

Сподобались також перша та друга частини “Судної ночі”, “Відсів” та “Нова ера Z” – дуже раджу подивитись.

 

Відпочинок

Цього року ми вирішили трохи зекономити й спробувати відпочити в Україні. Нехай нас вибачають за це наші друзі з агенції “Наталі-тур”Smile! Ми вас пам’ятаємо й любимо, тож будемо й надалі відпочивати з вами, просто цього року ми вирішили взяти невеличку паузу.

Про свій відпочинок на базі “Едем” біля Великої Багачки я вже писав – там дуже непогано, можливо, ми повернемось туди знову. Тож це теж було приємним враженням цього року – виявляється, аби відпочити необов’язково їхати за кордон!

 

Здоров’я

Дружина і дочка цього року – тьфу-тьфу, щоб не зглазитиSmile – в цьому плані не тривожили, а от у мене – все той же стандартний набір професійних захворювань – суглоби, хребет тощо. Ще й на додачу – проблеми з печінкою (ось вони – гострі та солоні страви!) і зубамиSad smile. До речі, хочу подякувати клініці Медіон, і персонально – лікарю Миколі Чоловському – за терпіння та безболісність лікуванняSmile

 

Спорт

Тут я цього року не можу похвалитись якимись особливими звершеннями, хоч форму я підтримую, тренуюсь, як і раніше, двічі на добу (результати помічаюSmile).

Єдине, що змінилось, – з огляду на вік я трохи знизив навантаження, і як не дивно, схоже це пішло мені на користь – форму я навіть трохи покращив (тьфу-тьфу, знову ж таки). До речі, цього року я не вживав нічого окрім вітамінівSmile

 

Робота та навчання

В професійному плані – все без змін – все так же, як і раніше, я співпрацюю з основними навчальними центрами в Україні. Жаль, що не мав змоги цього року попрацювати з ISSPSad smile, досить мало працював з Fastlane, однак з ITEA та “Мережевими технологіями” працював багато (останні стали моїм основним партнером).

В коледжі у мене невеличке підвищення – до голови предметної комісії дисциплін програмної інженерії. Не те щоб я рвався на цю посаду, однак, якщо випала така нагода – не надто й опиравсяSmile

З дисертацією – все сповільнилось. Так, я все зробив, підготував усі документи до дисертаційної ради, пройшов семінар та передзахист, однак, виявилось, що є нюанси зі спеціальністю за моїм дипломом. Другий диплом – російський – підходить на 100%, однак, його треба нострифікувати в Україні. Саме з цим і вийшла затримка (виявилось, процедура це непроста й недешева)  – так би я вже, можливо, знав би коли у мене захистSad smile

 

Компанії, ПЗ, сервіси

Тут я можу згадати шок від націоналізації “Приватбанку”сподіваюсь, улюблений (та й взагалі, єдиний справжній банк в країні) все ж таки залишиться таким же – іноваційним, високотехнологічним та надійним. Не уявляю своєї роботи та й взагалі, повсякденного  життя без “Приват-24“!

До речі, дуже розчарували “Сільпо” й “АТБ”, які під час націоналізації без видимих причин перестали приймати до розрахунку карти “Приватбанку”.

Як і раніе, радують Google, “Воля”, онлайновий сервіс “Taxer”, трохи розчарував “МойСПД” – думаю, чи не перейти на Taxer повністюSmile

Перейшов на тариф Vodafone Red аби завжди мати підключення до мережі – теж поки що враження лише позитивні.

Ну ось, в принципі і все – більше нічого значного згадати не можу (якщо чесно – згадати можу багато чого, проте, не хочу вас “грузити” – й так вже вийшла майже поемаSmile), тому на сьогодні, мабуть все.

До зустрічі за тиждень, друзі!
Нехай вам щастить! Бережіть себе!

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL