В пошуках зручної док-стації для телефона

Доброго дня вам, друзі!

Я вже не раз писав про дрібні гаджети, які роблять наше життя зручнішим. Одним з таких гаджетів є зручна підставка, а в ідеалі – док-станція для телефона. За часів NOKIA C7-00, я використовував просту саморобну підставку, зроблену зі старої кредитної карти (до речі, сьогодні дочка зробила собі таку ж штукуSmile), яка дозволяла ставити телефон на стіл (у альбомній орієнтації) під час зарядки або перегляду фільмів, або просто використовувати його у якості настільного годинника, запустивши відповідну програму (Nightwatch).

image

Пізніше, вже для Lenovo K900  я придбав на DealExtreme “безіменну” док-станцію для зарядки, проте, користуватись нею не зміг, оскільки роз’єм просто не входив в порт телефона на достатню для забезпечення надійного контакту глибинуSad smile. Добре, що знайшовся студент, який в мене її придбав для свого JAIYU. Ще одна спроба (навіть з HDMI!) й досі лежить у мене в шафі, оскільки, як виявилось, підходить лише для телефонів SAMSUNG.Sad smile

І ось, нарешті, я знайшов ідеальний варіант – і підставку, і зарядну станцію, і док-станцію для підключення до телефону найрізноманітніших зовнішніх пристроїв. До того ж – варіант універсальний, сумісний практично з будь-яким пристроєм!

Не так давно я вже писав про зарядну станцію ORICO, яка значно скоротила кількість зарядних пристроїв в квартирі. Герой (чи героїня?) цієї статті – теж гордо носить логотип цієї компанії. Знайомтесь – ORICO HSC2-TS-BK. Придбав я її, звісно ж, на Aliexpress. Вартість – близько $30, однак річ варта своїх грошей. Виглядає пристрій ось так:

image

Звісно ж, це промо-картинка, я не люблю техніку Apple.

До речі, від замовлення до моменту отримання пакунку пройшло менше двох тижнів – рекордний термін для безкоштовної доставки!

Чим же може похвались цей пристрій? О, багато чим:

  • 2 USB-порти SuperCharge 2,1А – якраз для мого телефона!
  • 3 звичайних USB-порти
  • 1 вхідний USB-порт (USB IN)
  • кард-ридер для SD та MicroSD-карт
image image

Тож ви можете поставити на підставку свій телефон і або заряджати його (одночасно з чотирма іншими мобільними пристроями), або під’єднати OTG-кабель до USB IN і отримати можливість підключити до телефону до трьох різноманітних пристроїв (миша, клавіатура, зовнішній жорсткий диск, мережева карта або MHL-адаптер) плюс можливість працювати з картками пам’яті!

Інший можливий сценарій – використовувати пристрій як USB-хаб з додатковим живленням (просто сполучіть один з USB-портів комп’ютера та USB IN) з можливістю зарядки мобільних пристроїв. Це не мій випадок, оскільки мій системик має 8 USB-портів ззаду і 6 спереду, плюс хаб на 4 порти на столі.Smile

Тож я сполучив USB IN з OTG-кабелем, а до одного з “звичайних” USB-портів під’єднав 4-портовий USB-хаб. Кабель для зарядки я встромив в один з SuperCharge-портів. Таким чином я отримав просто зарядну та док-станцію для мого телефону, яка одночасно може також заряджати ще й годинник та фітнес-трекер.Smile До речі, навіть такий великий телефон, як мій Lenovo K900 стоїть на підставці дуже надійно, навіть в портретній орієнтації. За можливі подряпини я теж не турбуюсь, оскільки вся поверхня док-станції покрита приємним на дотик Soft Touch-лпастиком.

До речі, маленький нюанс – вмикати живлення док-станції (в комплекті йде зовнішній блок живлення) треба не лише під час зарядки, а й у випадку використання OTG. Одразу я до цього не додумався – лише на другий день користуванняSmile. Про те, ввімкнено живлення пристрою чи ні, ви можете дізнатись за допомогою синього (з м’яким світлом, як я люблю) світлодіода, розташованого над логотипом виробника. Виглядає дуже стильно!

Одним словом (хоч це я вже повторююсь), ORICO – зе бест!Smile

Що ж, на цьому все.
До зустрічі за тиждень! Хай вам щастить, друзі!

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL