Повноцінний Microsoft Office для Android–нарешті!

Доброго дня вам, друзі!

Користуючись нагодою, хочу привітати всіх жінок з святом весни і краси – Міжнародним жіночим днем!

Нарешті я повернувся з Києва, де проводив черговий тренінг з HTMl5/CSS3/JS, тож поспішаю поділитись з вами особистим відкриттям цього місяцяSmile.

image

Я не буду розповідати про систему “розумного дому” від Broadlink – мабуть прибережу цю історію до наступного разу, хоч мені без проблем замінили RM Pro за гарантією, я без проблем підключив розумні вимикачі, і цього разу все запрацювало. Однак, роботу ще не закінчено – мені ще треба трохи переробити проводку у залі (що мене трохи лякає), плюс в мене є ще кілька ідей щодо облаштування розумного дому, які я планую поступово втілювати в життя, та й певних компонентів поки що бракує (з поточним курсом долара купляти щось не дуже хочеться). Тож, потерпіть ще трохи.

А сьогодні ж я хочу розповісти про СПРАВЖНІЙ Microsoft Office для мобільних пристроїв. Нарешті! Алілуйя!

Як ви, можливо, пам’ятаєте, я вже багато разів писав про офісні застосування Android-пристроїв. Кожного разу мені вдавалось знайти майже ідеальне рішення, майже ідеальний офісний пакет для мого планшету, проте слово “майже” кожного разу залишалось, тож мрія мати на Android-пристрої справжній “офіс” від самої Microsoft залишалась лише мрією…

Однак, часи змінювались, і Microsoft теж змінювалась. Тепер це зовсім інша компанія – нова Microsoft лояльно ставиться до вільного ПЗ, ба навіть деякі свої продукти надає у користування на безоплатній основі, пише ПЗ для Android та інших платформ, бере участь у вдосконалення ядра Linux…image

Так, свого часу Microsoft випустила Microsoft Office для Android, я звісно ж, зрадів, одразу ж завантажив і встановив… і що ви думаєте? – виявилось, що ця версія “офісу” могла використовуватись лише для роботи з файлами, які зберігаються в OneDrive та SharePoint!Sad smile На жаль, з локальними файлами працювати було неможливо.Sad smile Так, в Інтернеті можна було знайти модифіковану версію пакету, яка дозволяла працювати з документами локально, однак за сіоїми можливостями цей “офіс” був на рівні Microsoft Office Mobile для Windows Mobile, який свого часу мене сильно розчарував і тому був замінений на SoftMaker Office, або Microsoft Office for NOKIA Belle, який на моєму NOKIA C7-00 також поступився місцем Picsel Office. До речі, обидва пакети “живуть” й досі, і теж мають версії для Android.

Однак, часи, як я вже говорив, змінювались. З появою проекту Microsoft Garage, а особливо, поглянувши на їхні програми для Android, я знову почав плекати надію побачити врешті-решт СПРАВЖНІЙ Microsoft Office для Android.

І ось, нарешті, на початку лютого сталось диво! Тепер ми можемо встановити на свої планшети оригінальний Microsoft Office для Android, який здатен працювати з локальними файлами, ба навіть більше – він виглядає практично так само, як Office 2013 для Windows! Зустрічайте:

image

image

image

А якщо ви хочете більшого, то ось вам ще OneNote, Outlook і ще цілий ряд продуктів Microsoft.

image

До речі, OneNote, звісно ж, поки що не дотягує до рівня Evernote, однак з Google Keep вже цілком може конкурувати, тож раджу придивитись до Android-версії OneNote уважніше! Outlook для Android теж цілком “на рівні”.

А що стосується “офісу”, то він тепер – абсолютно справжній, хоч деякі файли все ж пропонує спочатку “опрацювати нашою веб-службою”, а вже потім надає можливості з їх редагування.

Деталі про офісний пакет від Microsoft для Android-планшетів ви можете дізнатись, відвідавши відповідну сторінку на Office Online, або почитавши детальний огляд пакету на Tablet PC Review.

Що ж, на цьому на сьогодні все.

До зустрічі за тиждень, друзі! Бережіть себе та своїх “половинок”, і не забудьте передати їм мої привітання з 8 березня!Smile

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

Коментарів: 2 »

 
 

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL