Що саме варто зберігати в OneNote?

Не знаю, як з цим у вас, друзі, але мої записники OneNote з часом перетворюються на звалище нотаток, знайти в якому хоча б щось путнє вдається лише завдяки використанню пошукових можливостей програми. Тож мені доводиться періодично переглядати свої записи, наводити лад, видаляти неактуальні нотатки, і сортувати записи за сторінками, тегами, і т.д.

image До того ж, з досвідом у мене сама собою склалась ієрархія записів, якої я намагаюсь притримуватись. А сьогодні я прочитав статтю (щоправда, мова в ній йшла про Evernote), в якій автор радить, що саме слід зберігати у записнику. Пропоную вам ознайомитись з результатом творчого опрацювання цього тексту.

Тож, почнемо.

  1. Список логінів і паролей для доступу до різноманітних сайтів, форумів, соціальних мереж. Звичайно, для цього існує спеціалізоване ПЗ, наприклад я використовую ще й KeePass, однак, якщо розглядати OneNote, як центральне сховище всієї вашої інформації, зберігати там паролі – ідеологічно правильно.:-)
  2. Важливі документи. Коли я готуюсь до тренінгу, я завжи спочатку збираю в OneNote все, що може мені знадобитись – посилання, думки, ідеї, цитати, файли завантажених з інтернету презентацій, і т.д. З “глобальної ж точки зору”, гарна думка також зберігати тут скани паспорта, дипломів, ІНН, страхових свідотцтв, документів на квартиру/машину і т.д.
  3. Важливі контакти. Також непогана думка зберігати в Onenote список телефонних номерів і адрес тих людей, або установ, звернутись до яких вам буває необхідно в разі виникнення якихось проблем (юристи, страхові агенти, менеджер з банку і т.д.). Краще, звичайно, щоб ця інформація нам не знадобилась, однак якщо вона буде потрібна, нехай краще все буде в нас під рукою. Коли я їду проводити тренінг в інше місто, в мене в Onenote записано всі адреси установ, фрагменти карт, і що найважливіше – контакти відповідальних осіб “з того боку”. Так, про всяк випадок…
  4. Шаблони листів. Мені часто доводиться писати однотипні листи – заявки на оплату моїх послуг, підтвердження домовленностей, рахунки і т.д. Свого часу я зібрав зразки всіх цих документів в OneNote і тепер все просто – мені досить скопіювати листа з OneNote і довести до ладу, замість того, щоб писати “з нуля”.
  5. Інформація про поїздки. Про це я вже говорив. Коли ви їдете кудись далеко, дуже гарна ідея – мати в OneNote всю переписку, пов’язану з поїздкою, листи, які містять деталі перельотів, бронювання квитків, і т.д. Іноді це дуже допомагає зберегти свої нервові клітини.:-)
  6. Улюблені місця і дорожні враження. Кожного разу, коли я потрапляю в нове для мене місце, я завжди записую в OneNote ті кафе, кінотеатри, пам’ятки архітектури, види природи і т.ін., які мене вразили. Таким чином, по-перше, я зможу поділитись з ними друзями, а по-друге, знову потрапивши в це ж місце, я вже знатиму що і де є цікавого. Те ж саме стосується і вражень від поїздки, які я старанно занотовую кожного вечора, аби потім поділитись ними з читачами моїх блогів.
  7. Записи про витрати і рух коштів на рахунках. Я завжди занотовую всі свої витрати до OneNote, аби мати уявлення про стан мого біюжету, а потім, після повернення додому, перенести їх до мого фінансового органайзера (я використовую Home money). Також гарна ідея – кожного разу, коли ви користуєтесь Приват24, або іншою системою клієнт-банк, одразу ж занотовувати що, і куди ви витратили.
  8. Старі рахунки і борги. Думаю, це зрозуміло, що тримаючи записи про всі свої борги в одному місці, шансів забути їх – набагато менше. Можна або сканувати рахунки і впроваджувати в OneNote, або зберігати дані в таблиці Microsoft Excel, яку також тримати тут же.
  9. Процедури виконання типових дій. Згадайте, які саме проблеми у вас виникли, коли ви востаннє інсталювали нову версію ОС на свій нетбук. Де ви знайшли рецепти вирішення цих проблем? На форумах? В чийомусь блозі? На сайті виробника ПЗ чи “заліза”? Чому б не зберегти ці “рецепти” в OneNote? Впевнений, вони ще не раз знадобляться вам, або вашим друзям чи клієнтам.
  10. Ідеї і чернетки статей для блогів. Перш, ніж написати щось в один з моїх блогів, я завжди спочатку збираю цікаві посилання, ідеї, малюнки і т.д в OneNote. І тільки після того, як у мене достатньо інформації, а текст майже “викристалізувався”, я відкриваю Windows Live Writer, і починаю писати.

Звичайно, це далеко не все, що можна зберігати в своєму записнику. Однак, вважаю, ці поради заслуговують на увагу. А ще хочу відмітити, що найбільше користі з цих порад ви отримаєте за умови автоматичної синхронізації свох нотаток за допомогою LiveMesh, або DropBox.

А що зберігаєте в OneNote Ви?

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

Коментарів: 2 »

 
  • OneNote уже можно синхронизироавть со Skydrive. Я уже полюзуюсь именно этой синхронизацией, хотя раньше использовал таки Live Mesh
    В OneNote я храню информацию о клиентах, работа с ними, результаты встреч, переписка, а так же технические статьи к примеру релизы новых продуктов. Там же лежат записи о подготовке к воркшопам или презентациям – что надо сделать, чего не хватает, пуляю это все удовольствие в Outlook и синкаю с Windows Mobile по Exchange ActiveSync.

    • А я все еще использую LiveMesh – мне нужно автоматически синхронизировать несколько папок на всех моих машинах, и потому SkyDrive мне не очень подходит.

      Что же касается материалов для подготовки к тренингам и семинарам – да, это у меня тоже в OneNote.:-)

 

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL