Три “швидкі клавіші” в Microsoft Office Excel

Сьогодні я розповідав своїм студентам про деякі моменти практичного використання Excel, і згадав про три корисні сполучення клавіш, які напевне стануть вам в пригоді.

04_34_12_prev

Перша з них дозволяє швидко додати коментар до поточної комірки. Щоб зробити це достатньо натиснути SHIFT+F2. Спробуйте! Тепер не треба брати в руки мишу і натискати відповідну кнопку на вкладинці Review, або використовувати контекстне меню – ви можете зробити все, не відриваючи рук від клавіатури.

imageДруга клавіша стосується повторення останньої дії, яку ви виконали в Excel. Для цього просто натисніть F4. Наприклад, якщо ви тільки но зробили шрифт в комірці напівжирним, натиснувши Ctrl+B, просто активуйте іншу комірку, і натисніть F4 – текст в ній також стане напівжирним.

Третя клавіатурна комбінація дозволить вам швидко порахувати автосуму. Просто активуйте комірку, куди ви хочете вмічтити результат обчислення, і натисніть Alt+=. Все, справу зроблено!

imageНаступного разу я розкажу про ще кілька корисних, але маловідомих шорткатів. А які “швидкі клавіші” використовуєте ви?

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

Коментарів: 6 »

 
 

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL