Будьте обережними! Не всі програми для Android Wear однаково безпечні!

Доброго вечора вам, друзі!

Даруйте, що давно не писав – все справи, тренінги, робота в коледжі… В зв’язку з цим прямо таки згадується пісня Lumen “Один ответ” – дуже влучно, просто шедевр.

Та й інші пісні з цього альбому – також на висоті, змушують задуматись. До речі, якщо ми вже заговорили про музику, книги і таке інше, хочу поділитись ще одним яскравим враженням – цього разу від книги – “Темна матерія” Блейка Крауча, вона мені сподобалась навіть більше, аніж славнозвісний цикл “Сосни” (за яким було знято недавній серіал, який ви всі, впевнені, дивилисьSmile).

image

Однак, досить про це. Щось я відволікся, повернусь до теми цього повідомлення – я хотів би розповісти про ту прикрість, яка трапилась не так давно з моїм годинником, і про те як саме я її подолав.


Проблема

Я вже колись писав про те, які програми встановлено на моєму годиннику, однак, з часом я почав отримувати повідомлення про те, що пам’ять пристрою заповнена й певні функції можуть не працювати. Спочатку я просто видалив всі іграшки (хоч трохи й жалкував – вони дуже ставали у нагоді під час нарадSmile) й на деякий час це допомогло.

Однак, десь через тиждень повідомлення з’явилось зновуSad smile. “Зайвих” програм для видалення вже не залишилось, тож я просто “змахнув” повідомлення, проігнорувавши його.

А ще за кілька днів я випадково прогавив момент, коли годинник слід було поставити на зарядку й він розрядився до нуля. Коли я прийшов додому й поставив годинник на зарядку, виявилось, що він увесь час перезавантажуєтьсяSad smile. Навіть після завершення зарядки годинника вистачало на 2-3 хвилини, після чого він знову перезавантажувався. Тому я вирішив щось робити.

 

Хто винний?

В один з проміжків між перезавантаженнями я встиг перевірити стан сховища на годиннику – виявилось, що з 4Гб вільних залишилось лише 131Мб! Причому, кеш однієї програми – галереї My Roll – займав більше 2Гб! Оце так кеш! На годиннику!image

Схоже, кожного разу, коли я переглядав фотографії на годиннику, програма кешувала їх у пам’яті пристрою, тож “забите” сховище було лише питанням часуSad smile. Я відкрив на телефоні додаток Android Wear й очистив сховище для My Roll, однак, все залишилось як булоSad smile. Я видалив програму, однак, навіть після перезавантаження годинника, місце не звільнилосьSad smile. Треба було шукати інший спосіб.

Тому я вирішив діяти грубішедіяти грубіше – тримав кнопку десь секунд з 10, поки годинник не вимкнувся. Тоді знову затиснув кнопку – годинник почав завантажуватись, й в момент появи логотипу ASUS я провів по екрану по діагоналі – з правого верхнього кута до лівого нижнього. Ура – я у режимі відновлення! Далі я просто обрав пункт “Clear cache”, підтвердив його натисненням кнопки й після завершення перезавантажився. Годинник завантажився, однак почав працювати некоректно – весь час від’єднувався від телефону, видавав повідомлення про помилки тощоSad smile Тому було вирішено зробити повне скидання.

 

Вирішення

Зробити це – досить просто – в налаштуваннях годинника я обрав пункт Factory Reset, годинник перезавантажився, досить довго шйла анімація (я вже навіть почав хвилюватись), а потім з’явилось звичайне вітання Android Wear – вибір мови тощо.

image

Далі я заново під’єднав годинник до телефону з допогою додатку Android Wear – і почалась довга (близько півгодини, враховуючи всі оновлення) процедура відновлення встановлених на телефоні додатків в результаті якої всі вони “переїхали” – повернулись на годинник. Довше за все я чекав появи на годиннику контактів, однак, до вечора все повернулось на круги своя. Wow! Я впорався!

 

Побічний ефект

Після всіх цих маніпуляцій я залишився вельми вдоволеним, навіть повернув на годинник одну іграшку (чесно придбану Lifeline)Smile Однак, згодом я помітив один неприємний побічний ефект, позбутись якого зміг лише сьогодні – я більше не міг відповідати на дзвінок з годинника, не дістаючи телефон – мікрофон працював (мене чули), однак я не чув співрозмовникаSad smile

Вирішення виявилось простим – запустити програму “телефон” на годиннику. При першому старті вона питає чи дійсно ви бажаєте дати їй доступ до аудіопристрою. Обираємо “Так” – все! Справу зроблено – годинник відключився від телефону, а потім знову підключився – тепер уже як гарнітура. Wow!

Ось так я поборов проблему з пам’яттю на годиннику й заодно зрозумів, що не всі програми однаково безпечні – навіть добре відомі, корисйні й популярні додатки можуть призвести до неможливості використання пристроюSad smile.

Тож будьте уважними та обережними. На сьогодні ж у мене все. До зустрічі за тиждень, друзі! Бережіть себе й не забудьте привітати своїх “половинок” з наступаючим святом – Жіночим Днем!

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL