Ідея про те, як зробити ранок продуктивнішим

Доброго вечора вам, друзі!

Перший робочий тиждень нового 2017-го року в коледжі виявився дуже напруженим, оскільки співпав з тижнем предметної комісії, тож кожен день ми проводили якісь заходи, все треба було підготувати, скрізь встигнути тощо. Плюс, ще завершення практики з “Технологій розробки ПЗ”, “пари”, ще й ця субота – робочаSad smile. Одним словом, жах…

image

Проте, я все ж таки, хочу поділитись з вами однією ідеєю, яка у мене з’явилась – ідеєю, що може зробити будинок розумнішим, а ранок – продуктивнішим.

Як я вже не раз писав, я великий фанат автоматизації, розумних гаджетів, онлайнових сервісів – всього, що дозволяє спілкуватись й напужуватись меншеSmile, тож у нашій квартирі вже кілька років працюють маленькі помічники виробництва компанії Broadlink, які автоматично (за розкладом) вмикають і вимикають світло, підсвітку й фільтр в акваріумі, годують риб, підзаряджають гаджети й інші розумні пристрої, дозволяють керувати будь-якими електроприладами з допомогою телефону й з будь-якої точки світу.

Плюс, деякі пристрої, наприклад медіаплеєр, потребують дуже незначного живлення, тож спроектовані таким чином, аби ніколи не виключатись – концепція “plug’n’forget”, тож аби подивитись чергову серію серіалу я можу просто з телефону увімкнути телевізор й перемкнутись на потрібне джерело сигналу – все, плеєр вже увімкнений, чекати його не треба.

Саме з огляду на це не так давно у мене виникла ідея побудови невеличкої індикаторної панелі (дешбоарда), який має відкриватись у браузері (звісно ж, Chrome) на преєрі й відображає актуальну для кожного ранку інформацію – новини, інформацію про затори на дорогах, погоду за вікном, курси валют, гороскоп тощо. Broadlink RM pro міг би вмикати для мене телевізор вранці, коли я прокидаюсь й вимикати його коли я йду снідати.

Таким чином, прокинувшись, ми одразу ж бачимо усю важливу для початку дня інформацію – особливо корисно буде це тоді, коли телевізор встановлено навпроти ліжкаSmile

А виглядати це може так (увага, це лише прототип):

Dashboard

Непогана ідея, чи не так?

Я навіть вже трохи почав втілювати її в життя – створив проект (ви можете його переглянути й використати як заманеться, однак, я поки що не навів ладу у вихідних кодах – коли доведу все до кондиції – викладу у відповідному репозиторії на Github) в моєму улюбленому середовищі розробки Cloud9 (ви ж не сумнівались, що все буде реалізовано з допомогою лише клієнтського коду?). Поки що це виглядає так:

image

За основу я взяв gentelella – вільний шаблон адмін-панелі, побудований з допомогою Bootstrap (до речі, ось тут можна обрати й інші подібні шаблони). Код для відображення новин я взяв зі свого старого проекту SocialApp, а погоду – з моїх доповнень до проекту jQuery Desktop.

Одним словом, робота потихеньку почалась й думаю, я все ж таки поступово доведу цей проект до завершення – має вийти цікаво й корисно. А що про це думаєте ви? Як вам моя ідея взагалі? Може щось порадите?

А на цьому у мене на сьогодні все. До зустрічі за тиждень й бережіть себе, друзі, не перепрацьовуйтеSmile

P.S. Наступного разу я розповім вам про мої нові досліди у галузі VR і про те, яка неприємність учора трапилась з моїм годинником і як я її поборов.

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL