Ще один штрих в допрацюванні Windows 8.1

Доброго вечора вам, друзі мої!

Минулий тиждень був для мене справді пекельним – повернувшись до коледжу після двох тижнів, протягом яких я проводив тренінги у Києві, я був змушений надолужити пропущене, тож у мене кожен день було по чотири пари.Sad smile Про два тренування на добу я теж не забував, тож виморювався вщент. Проте, за вихідні я трохи відіспався, тож хочу повернутись до теми допрацювання Windows.

image

А поговоримо ми сьогодні про бічну панель, яка зникла у Windows 8, проте віджети робочого столу багато кому подобаються (мені тежSmile), тож існує безліч програм, які можна використати на заміну їй. Героі нашого сьогоднішнього огляду – MetroSidebar та xWidget.

Перш за все хочу сказати що я особисто для відображення потрібних мені віджетів робочого столу ще з часів Windows 7 використовую набір Rainmeter + Omnimo UI. Ці софтинки дозволяють мені зробити свій робочий стіл вельми функціональним, привабливим і відповідним до стилістики ОС. Результат виглядає приблизно так:

image

Як на мене – непогано.Smile

Однак, я завжди готовий спробувати щось новеньке, тож коли прочитав на Lifehacker.ru про MetroSidebar одразу ж завантажив і встановив програму.

На відміну від деяких коментаторів на лайфхакері, у мене під Windows 8.1 все запрацювало “на ура”. Виглядає  ця бічна панель непогано і дійсно повністю відповідає стилістиці системи.

image

А от користі від неї я не відчув – тайлів мало і вони малофункціональні – жодного порівняння з Rainmeter/Omnimo… Тож прожила програма на моєму комп’ютері всього нічого – хвилин десь з двадцятьSmile. Проте, все ж таки треба буде, мабуть, трохи послідкувати за розвитком цієї софтинки – виглядає вона непогано, а автори обіцяють з часом розширити функціонал.

Ще один продукт, на який я хотів би звернути вашу увагу – це платформа xWidget, яку я колись використовував під Windows XP, а оскільки часу вже минуло чимало, встиг про неї забути.Smile

image

Згадав про неї я побачивши що дехто з моїх студентів використовує xWidget під Windows 8! Тож я зайшов на сайт проекту і виявив що, так, Windows 8 підтримується. Працює і виглядає ця штука дуже непогано, а головне, що з часів Windows XP залишилось imageнезмінним, – це можливість налагодити або змінити що завгодно за допомогою візуального редагування. Тож вельми раджу спробувати. Можливо я теж дам xWidget другий шанс на моїй машині.Smile Тим більше, що існує портабельна версія, яка не потребує встановлення.

А ще одна цікава новина – це xWidget для Android. Wow! Оце дійсно новина! Треба буде спробувати…

Що ж, на цьому все. Наступного разу я повернусь до теми наслідування Windows 8 – інтерфейсу під Android. А вже в новому 2012 році розповім про свої враження від SONY SmartWatch SW2.

Тож до зустрічі за тиждень! Хай вам щастить!

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL