І знову дещо для клавіатурних ніндзя:-)

Доброго дня Вам, друзі!

Останні місяці ритм життя у мене був просто шалений – практика у коледжі, череда тренінгів, значна частина яких вимагала тривалих перельотів, підготовка до нових курсів, купа інших, не менш важливих речей. А зараз – я вже майже на чемоданах.Smile 

Через тиждень мені треба провести ще один новий, важкий і відповідальний тренінг, а далі – відпустка – море! Чекаю-не дочекаюсь! А ще – день народження дочки, яким я скористаюсь аби подарувати їй свій ASUS Transformer, а собі придбати новий, потужніший планшетSmile (і звісно ж, згодом я поділюсь з вами своїми враженнями від нового пристрою).

image

Чесно кажучи, останні років зо три фізичною клавіатурою я практично не користувався – навіть з моїм настольним ПК з Windows 8 та Ubuntu я працював здебільшого з планшета – з допомогою Splashtop.Smile А екранна клавіатура не дуже сприяє використанню клавіатурних акордів, хоч іноді я вживаю “гарячі клавіші” завдяки чудовій клавіатурі Hacker’s Keyboard. Тож сьогодні мені хочеться нагадати вам про силу клавіатури (хоч вона поступово й відходить у минуле) і розповісти про використання клавіатурних скорочень під час роботи з популярними онлайновими сервісами.


Соціальні мережі

Чи знали ви, що зависаючи в Facebook, Twitter, Youtube чи Google+, Ви теж можете використовувати клавіатуру? Вчора, переглядаючи нові публікації на MakeUseOf я виявив дуже непогану “шпаргалку” з використання клавіатурних скорочень у популярних соціальних сервісах. Ось вона:

 quintly Infographic: Social Media Shortcuts - How To Save Your Time On Social Media Platforms

Чудово чи не так?

Серйозні речі

Соціальні мережі – це вже мабудь невід’ємна частина нашого життя, однак слід згадати і про роботу, оскільки в своїй професійній діяльності ми теж використовуємо велику кількість онлайнових сервісів. Я, наприклад, дуже сильно зав’язаний на сервісі Google…

Сервіси Google

Почнемо з Gmail. На даний момент – це найдосконаліша поштова система (надто ж після недавнього оновлення), яка пропонує чудовий веб-інтерфейс з підтримкою велиукої кількості “гарячих клавіш”.

Почитати про них можно на відповідній сторінці офіційної довідки. Також ви можете роздрукувати відповідну шпаргалку, відформатовану під аркуш А4. Або подивіться ось цю чудову інфорграфіку:

The Minimalistic Gmail Cheat Sheet
by AleksTsatskin.
Explore more infographics like this one on the web’s largest information design community – Visually.

Красота!

Звісно ж, інші сервіси Google теж підтримують роботу з клавіатурою. Про “гарячі клавіші” Google Calendar іи можете почитати тут. Не відстають і Google Drive (а ще ось – для роботи з документами) з Google Keep, який поки що небагатий на клавіші, але все ж:

image

Google Tasks, які я теж активно використовую, теж можуть похвалитись підтримкою клавіатурних скорочень.

Evernote

Окрім сервісів Google я дуже звик до Evernote. На жаль, веб-інтерфейс Evernote не підтримує клавіатурних скороченьSad smile, проте є розширення для Chrome, яке вирішує цю проблему. Wow!

image

Feedly

Зі зникненням Google Reader я перескочив на Feedly і не жалкую – цей сервіс настільки ж зручний, як оригінальний Reader і навіть пропонує більше можливостей плюс чудовий клієнт для Android. І тут теж є клавіатурні скорочення!

image

До речі, ось ще одна непогана стаття на цю тему.

Outlook.com

Веб інтерфейс Outlook.com я не використовую – листи з Hotmal для мене забирає Gmail.Smile Однак, там теж є підтримка клавіатурних скорочень. Ви навіть можете продовжувати використовувати звичні клавіші з Gmail!

image

Це ще не все!

Звичайно ж, в одній статті я не міг розповісти про використання клавіатури в усіх популярних онлайнових сервісах. Наприклад, за рамками розповіді залишились онлайнові сховища DropBox, Box.net, SkyDrive…

Проте, вважаю, щоб відчути себе клавіатурним ніндзя – досить.Smile

Тож до зустрічі за тиждень!

Шліфуйте свої мечі супернавички!

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL