“Живі” презентації

Доброго дня, друзі!

Сьогодні у мене вихідний – “пар” у коледжі немає, тренінгів у мене теж щось давненько (з лютого) не було, тож з’явився час на те, щоб зробити черговий фіт-тестSmile, почитати матеріали нового тренінгу, підготуватись до завтрашніх лекцій, відповісти на листи колишніх студентів і написати у блог.

image

А написати я хочу ось про що. Не так давно я проводив відкриту лекцію про те, як правильно скласти резюме, про що і як саме слід писати, які програмні засоби і сервіси можуть допомогти в цій нелегкій справі. Так, лекції на цю тему вже стали в ППК щорічною традицією, однак цього разу я вирішив зробити невеличкий експеримент – використати Twitter для спілкування з аудиторією (отримання відгуків) і відображення останніх твітів з теми лекції. Не можу сказати, що вийшло дуже вдалоSmile, однак це було незвично, цікаво, привернуло увагу присутніх й змусило їх замислитись над питанням, де ще можна застосувати такий підхід.

На мою думку, використання твіттеру в ході презентацій буде дуже корисним від час проведення семінарів, конференцій та інших подібних заходів, коли аудиторія числена і різнородня – присутні люди з різних галузей, різних компаній, різного віку і т.д.

Однак, і у ВНЗі твіттер теж можна і навіть треба використовувати (хоча б для спілкування зі студентами у позаурочний час і консультацій). А якщо ви все ж знайшли йому місце й на лекціїSmile, я розповім вам про ті інструменти, які зможуть вам допомогти досягти бажаного результату.

Стіна з тквітів

Перше, що приходить в голову, коли ми говоримо про використання твіттера під час презентації – це виводити на екран у реальному часі відгуки, питання, коментарі і уточнення слухачів.

Ідея дуже проста – на початку заходу домовитись про хеш-тег, який ви будете використовувати для спілкування у ході лекції. Для мого прикладу (лекція про створення резюме) підходять теги #resume, #CV, #резюме і т. ін.  Можна також повідомити людям своє ім’я у твітері для отримання запитань і прямих повідомлень ( у моєму випадку @liketaurus).

А тепер перейдемо від ідеї до реалізації. Існує чимало сервісів (в тому числі і безкоштовних), які дозволяють переглядати живий твіттер-потік за певною темою. Класика – це TweetWall, однак є й інші, не такі маститі, не такі відомі, але теж непогані. Тож, почнемо.

Tweetwally

Простий і зручний сервіс. З його допомогою ви швидко отримаєте живу стіну з твітів, а якщо увійдете через твіттер і збережете налагодження – ще й можливість впровадження потоку у веб-сторінки, спеціальний вигляд для перегляду через проектор і вигляд для мобільних пристроїв. Ось так це буде виглядати на веб-сторінці:

 

 

Вигляд для мобільних пристроїв, м’яко кажучи, не вражає, оскільки заточений він під iPhone, а достатньою роздільною здатністю екрану цей пристрій похвалитись не може.Sad smile Але вигляд для проектору – дуже і дуже непоганий. Судіть самі:

image

Так, хотілося б більше можливостей з налагодження зовнішнього вигляду стіни, однак, дареному коню у зуби не дивлятьсяSmile – для більшості випадків цього буде більше ніж досить.

Спробуйте!

Another tweet on the wall

Ще простіший сервіс (який має платну версію з купою додаткових можливостей) – просто вводимо хе-тег чи текст запиту і все!

Результат виглядає дуже непогано – не так формально як у попередньому випадку, скоріше як результат роботи дизайнера:

image

Анімація переходу між твітами вражає, однак це не потік, а скоріше слайдшоуSmile, проте часто потрібен саме такий формат виводу твітів.

Теж дуже раджу спробувати.

Tweet Beam

А цей сервіс – щоб вразити.Smile Він теж відображає результати пошуку у твітері, але у дуже незвичний і красивий спосіб – як мозаїку з аватарок авторів повідомлень. Наводите мишу на зображення і бачите твіт. Якщо мишу не чіпати, твіти будуть відображатись автоматично – під час появи нових елементів мозаїки.

Дуже й дуже непогано – просто краса:

image

image

Можна використовувати просто як привабливе, динамічне, вражаюче тло під час виступу.

Це треба побачити!

Звісно, це не всі існуючі сервіси такого роду. Про решту ви можете почитати тут або тут.

Інші ідеї

Окрім стіни з твітів ви можете забажати чогось інтерактивнішого – наприклад, чату з віддаленими слухачами вашого виступу у Твіттері в реальному часі, голосувань та опитувань аудиторії за допомогою твітів, відображення твітів прямо на ваших слайдах.

Так, це дійсно можливо. Наприклад, чат можна реалізувати з допомогою TweetChat – просто і безкоштовно:

image

Опитування – через Poll Everywhere, хоч безкоштовна версія є дуже обмеженою:

image

На слайди твіттер-потік можна впровадити з допомогою PowerPoint Twitter Tools, хоч цього року Твіттер змінив API і це зробило ці корисні утиліти неробочимиSad smile, принаймні, до виходу нової версії:

image

Детальніше – тут і ось тут.

На разі все, до зустрічі за тиждень!

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

1 коментар »

 
 

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL