Іноді простіше – це краще!

Добридень вам, друзі!

Сьогодні я хотів би поділитись з вами досвідом використання нового Chromecast with Google TV, яким я користуюсь вже близько місяця, і який нещодавно став доступним і в Україні теж.

Одразу хочу сказати – це саме той випадок, коли детальні апаратні характеристики пристрою не мають значення, а дешевий (хоч в Україні він, на жаль, продається зі значною націнкою) – не означає гірший! А з мінімальним доопрацюванням (ми ж айтішники, чи хто?) він просто не має конкурентів!

Пристрій дістався мені у якості подарунка для лояльного користувача сервісів компанії. Якщо ж ви, прочитавши мій огляд, забажаєте придбати такий і собі, краще це зробити у США – там він коштує $49.99 (наприклад, тут або тут) – в цьому вам (з мінімальною вартістю доставки) допоможе сервіс викупу товарів за кордоном від Міст-Експрес. Це в будь-якому випадку буде дешевше, ніж придбати його тут.

Перші враження та встановлення

Пристрій ви отримаєте у невеличкій коробці "фірмового білого" кольору, запаяною у поліетилен та з голограмою Google.

image

Всередині дуже компактно розташовані сам пристрій, пульт дистанційного керування (так, він тут є!), акумулятори (чи може це просто батарейки ААА? не знаю, вони просто білі, без жодного маркування) для нього, кабель USB Type-C, блок живлення (звісно ж, з американською вилкою) і мінімалістична інструкція (яка абсолютно непотрібна, бо налаштовується пристрій, як і попередній варіант Chromecast, через додаток Google Home). Виглядає все це дуже непогано, дорожче, ніж є:)

image

Існують біла, рожева, синьо-сіра і, здається, чорна версії (хоч останню я ніколи не бачив, навіть на фото). Налаштовується пристрій дуже просто – підключаєте до телевізора, вмикаєте в мережу, запускаєте Google Home на телефоні, додаєте пристрій… все дуже просто і інтуітивно зрозуміло – ось повна покрокова інструкція.

Пульт дистанційного керування – здається надто малим, однак користуватись ним дуже зручно. При першому увімкненні пристрою він автоматично до нього підключився. Що цікаво – спочатку автоматично оновилась прошивка самого пристрою, а потім  – окремо прошивка пульта. До речі, пульт цікавий тим, що там є вбудований мікрофон для голосового пошуку (чудово працює) і окремі кнопки для виклику Google Assistant, Netflix та Youtube. Також приємно здивувало те, що без жодних налаштувань з мого боку одразу ж запрацювала кнопка вмикання/вимикання – натискаєте кнопку вмикання на пульті Chromecast, і автоматично вмикається також телевізор, до якого він підключений! Бокова "качелька" гучності теж регулює гучність на телевізорі! Wow!

image

Взагалі сам пристрій повністю ховається за телевізором. У мене біла версія, й до речі  білий телевізор (чудово співпало), однак, його все одно не видно, тож це непринципово. А от білий пульт – це чудово – добре видно які кнопки для чого, чорна кнопка асистента дуже добре виділяється.

image

Інтерфейс – типовий для Google TV, зі зручною навігацією та персоніфікованими рекомендаціями.

image

Трохи "допилюємо"

Одразу після завершення налаштувань пристрій може використовуватись за призначенням, однак, мені хотілось випробувати його у якості саме незалежного медіаплеєра, а не просто транслювати на нього картинку з інших пристроїв.

Оскільки там, по суті, 10-й Android з оболонкою Google TV, встановлення додатків не з Google Play не було проблемою – ось про всяк випадок повна покрокова інструкція. Я встановив мій улюбдений HD Videobox, а потім – вже з офіційного магазину – потрібний для нього MX Player і клієнти MEGOGO і VoliaTV.

hdvideobox1

На цьому мої дії з налаштування завершились. Єдиний момент – пізніше через Google Home на телефоні я ще налаштував фото з яких альбомів Google Photo пристрій має демонструвати в режимі слайд-шоу під час простою (наприклад, поставив відтворення фільму на паузу або змотатись на кухню за чайникомSmile, повертаєшся – а тут твої фотографії).

Враження від використання

Як я вже писав на початку цього повідомлення, я користуюсь пристроєм вже близько місяця, і враження – лише позитивні. HD Videobox дозволяє дивитись все, чого душа забажає, голосовий пошук працює відмінно, все чудово. Я навіть почав задумуватись про те, навіщо платити більше!

Справа в тому, що у мене також підключено до телевізора ТВ-приставку від MINIX, яка свого часу коштувала більше $200. Так, там потужне залізо, купа різноманітних портів і підтримка чого завгодно, 4K відео, крута фірмова аеромиша, можна встановлювати і грати навіть у важкі ігри з графікою консольного рівня… Однак, з всього цього нам був потрібен лише HD Videobox і інколи – трансляція екрану мобільних пристроїв.

Minix-NEO-X8-Plus-1

Новий Chromecast, як виявилось, виконує цю роботу так само добре, а коштує в чотири рази дешевше! Тож це дійсно повноцінний мережевий медіаплеєр всього за $50! Що стосується трансляції з екрану – пару разів пробував з планшетом і телефоном (грався на великому екрані в Dead Trigger 2 та Unkilled) – все працює не просто добре, а відмінно – без жодних затримок, лагів тощо. Повірте, мені є з чим порівнювати – окрім MINIX маю також плеєр від Dune HD, “свисток” Miracast та проектор на базі Android з такою функціональністю, і пристрій від самого Google – поза конкуренцією.

Тож якщо вам потрібен простий і надійний медіаплеєр – Chromecast with Google TV – це пристрій для вас! До речі, ось ще один цікавий рекламний ролик від вендора:

Ну а в мене наразі все. До зустрічі за тиждень, друзі!
Бережіть себе та своїх рідних! Не нехтуйте засобами індивідуального захисту!
Будьте здорові!

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL