Боремось з HD-відео – конвертуємо, зклеюємо…

Доброго вечора, друзі!

Минулого разу я обіцяв розповісти про ті інструменти, які допомогли мені зібрати до купи відеозапис виступу студентів моєї групи на конкурсі талантів. Справа в тому, що знімали нас з допомогою дзеркальної фотокамери SONY, яка як виявилось, непогано знімає й відео теж. Проте, все ж таки не без проблем. Sad smile

image

По-перше, у MTS-форматі, по-друге – невеличкими кліпами по 5 хвилин, а по-третє – стандартна проблема цифрових камер – стабілізація зображення в умовах штучного освітлення. Тож, переді мною постало два завдання – конвертувати відео у якийсь звичніший формат і зліпити його до купи. І я з ними успішно впорався!

Спачатку поясню чим саме мене не влаштовував MTS. Так, формат доволі стандартний для цифрових камер і відтворюється “на ура” чим завгодно. Однак, навіть на моєму досить потужному планшеті, навіть за умови використання “рідного” плеєра, що використовує всі фірмові фішки від RockChip, звук не відстає від картинки лише якщо одразу після відкриття файлу натиснути паузу і дати програвачу трохи прокешувати відео.Sad smile Неподобство!

На комп’ютері ж все гаразд, що з моєю конфігурацією недивно.Smile Проте перше, що я зробив – конвертував відео у звичний MP4.

 

Конвертуємо у звичний формат

У справі конвертації з MTS до MP4 мені допоміг такий простий і безкоштовний засіб, як “MTS Конвертер” або Free Studio від DVDVideoSoft.

image

По суті, завантаживши цю програму, я отримав цілий мультимедійний комбайн, який дозволяє робити з відео і аудіо практично все, що тільки заманеться!

Тож я натиснув на зелену кнопку з написом DVD и Видео і у вікні, яке з’явилось обрав Free MP4 Video Converter:

image

Далі ж все просто – додав файли, натиснувши на відповідну кнопку, обрав профіль MP4 і натиснув Конвертировать.

image

Далі трохи почекав – і все! Замість MTS я отримав звичні MP4, які відтворювались без проблем. Залишилось лише зліпити їх до купи…

 

Збираємо файли до купи

Це завдання виявилось ще простішим.Smile

Допомогла мені проста і безкоштовна програма з красномовною назвою MP4Joiner. Виглядає вона до непристойності просто і не розібратись як саме нею користуватись -  абсолютно неможливо:

image

Так, ви вгадали – натискаємо на кнопку з великим зеленим плюсом, обираємо відеофайли, після чого натискаємо на Join. Нас запитають як назвати результуючий файл, ми зовсім трохи почекаємо і все – справу зроблено!

Інша справа, що потім я вирішив додати назву і заключні титри, тож використав Microsoft Movie Maker – обрав усі “шматочки” відеозапису, зробив переходи між ними, додав титри і т.ін. Нічого особливого – так, нашвидкуручSmile. Тож, останній крок (зклеювання відео) був зайвим.Smile

А ось і результат моїх п’ятнадцятихвилинних зусиль:

Вийшло не ідеально, але цілком пристойноSmile, чи не так?

Що ж, на сьогодні все.

Наступного разу я розповім про те, як таки довів Windows 8.1 до майже придатного до використання стану. Певні проблеми залишились, проте систему вже майже можна використовувати у повсякденній діяльності.Smile

Тож я, як завжди, зичу вам успіхів, а сам вирушаю на тренування.Smile До зустрічі за тиждень! Нехай вам щастить!

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL