Вчителю на допомогу

Доброго дня вам, друзі!

Перш за все хочу привітати всіх з Днем Знань і початком нового навчального року. Це свято стосується не тільки тих, хто навчається у школі, коледжі або університеті – це також “свято” батьків, вчителів, викладачів і вихователів.Smile

image

Для мене цьогорічний День Знань став особливим, оскільки я вперше став керівником групи, плюс отримав комп’ютерний клас, тож постало питання автоматизації цієї дуже специфічної діяльності. І сьогодні я хочу розповісти вам про деякі програми для мого Android-планшета, які допомагають мені впоратись з новими завданнями.

До речі, планшет у мене вже новий – ASUS Transformer TF101 поступився місцем значно потужнішому MyTab U30GT2 і зовсім скоро я поділюсь з вами враженнями від нового пристрою.

Одразу ж почну з пепеліку тих завдань, які мені хотілось автоматизувати.
Їх всього чотири:

  • розклад занять
  • нотатки з виховної роботи
  • журнал класного керівника
  • інвентаризація обладнання

Розклад занять

Здавалося б, навіщо вигадувати щось нове, якщо для ведення розкладу можна використати старий добрий Google Calendar?

Так, звісно, раніше я так і робив, але цього разу вирішив спробувати спеціалізовану софтинку і встановив Timetable – чудову безкоштовну програму, до того ж, оптимізовану під планшети. Створювалась вона для студентів, однак для викладачів теж цілком підходить. Timetable – це привабливий зовні розклад з нагадуваннями про заняття і завдання, повідомленнями про час, що залишився до закінчення заняття та ін.

image

Працює і виглядає (особливо з темною темою) – на всі сто.Smile До того ж, є синхронізація з іншими Android-пристроями через обліковий запис Google.

Виховна робота

Поясню, що саме потрібно:

  1. вести список речей, які потрібно повідомити дітям під час виховної години
  2. мати можливість відмічати виконані пункти
  3. отримувати нагадування про події

Тут я вирішив велосипед не винаходити і просто створюю списки в Google Keep. Замість тегів, для всіх записів, які стосуються моєї групи я використовую один колір. А нова функція нагадувань Keep допомагає мені переглядати записи безпосередньо перед “виховною”.

image

Всі ці записи потім потраплять у паперовий журнал класного керівника, наявність і ведення якого вимагає (і перевіряє) адміністрація коледжу.Sad smile

Журнал класного керівника

Якщо говорити предметніше, мені необхідно зберігати інформацію про студентів та їх батьків, успішність студентів та відвідування ними занять. Також треба мати перед очима фото студентів, оскільки запам’ятав я поки що не всіх.

image

З цим завданням чудово впорається AndroClass, який також виглядає чудово, робить саме те, що мені потрібно, і також оптимізований під планшети. Я довго обирав серед аналогів, яких у Play Market чимало, однак AndroClass виявися єдиним додатком який задовольнив мої потреби у повному обсязі.

Інвентаризація обладнання

Цілком стандартна потреба – вести каталог наявного у лабораторії обладнання з можливістю пошуку за різними критеріями.

Тут я поки ще не визначився остаточно – не зміг вибрати між Memento Database та Inventory Droid.

Перша має привабливий планшетний інтерфейс і є універсальною СУБД, тобто може бути застосована й для вирішення інших завдань (шаблонів для неї – не злічити). З точки зору юзабіліті – супер!

image

А другий не так гарно виглядає на планшеті, однак робить саме те, що мені треба, і має безкоштовну утиліту для Windows, яка дозволяє редагувати БД обладнання на “великій машині”.

image

image

Буду порівнювати, обирати…

Ось так я знайшов ще одне застосування для мого десятидюймового друга.Smile

Що ж, на сьогодні все. До зустрічі за тиждень!

Нехай вам щастить – і в житті і в навчанні!Smile

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

1 коментар »

 
  • Зупинився на Memento DB – інтерфейс приємніший, купа готових шаблонів, можна змінити і налагодити що завгодно…

    А для обліку скарбнички групи і всіх оплат (за виготовлення студентських квитків, тощо) встановив ше “Море денег” – безкоштовного функціоналу вистачає на всі 100%.

 

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL