Робота з документами зі швидкістю комети:-)

Доброго вечора, друзі!

Сьогодні мені хочеться розповісти вам про новий сервіс для роботи з документами: перетворення з одного формату в інший, пересилки великих файлів вашим партнерам, тимчасове або довгострокове збереження файлів “у хмарі”  і т.ін.

image

Слід зазначити, що саме розробники сервісу виявили ініціативу і запропонували мені ознайомитись з можливостями їхнього дітища. Що я й зробив і тепер з повною відповідальністю можу сказати, що вам необхідно звернути увагу на цього нового гравця “хмарних шгрищ”.Smile Можливо, ви знайдете тут все, що вам необхідно і припините користуватись монстрами перенасиченими непотрібними вам фічами?

Не буду більше вас дражнити: мова в нас сьогодні піде про Cometdocs – новий сервіс, який новим назвати можна хіба що умовно, оскільки вперше “народився” він у 2009.

Так, ви правильно прочитали – саме у 2009, майже чотири роки тому. Проте, тоді це був невеличкий онлайновий конвертор документів , який отримав свого користувача, однак ще не був тією повноцінною платформою для роботи з документами, якою він є зараз.

Тож давайте розглянемо, які саме можливості Cometdocs отримав народившись вдруге.

Почнемо з головної сторінки сервісу. Одразу хочу відмітити, що спробувати Cometdocs в роботі можна навіть не реєструючись, і це чудово.Smile Просто натисніть кнопку Upload (або перетягніть файли з Провідника або Робочого столу), завантажте будь-який документ і спробуйте перетворити його у інший формат, переслати його іншиій людині або “публічно” зберегти у хмарі на 24 години. Клас!

image

Якщо ж зареєструватись або увійти з використанням вашого облікового запису Google, Facebook або Microsoft, ви отримуєте можливість приватного збереження ваших документів в хмарі і керування ними.

Як можете бачити, інтерфейс сервісу мінімалістичний і дуже зручний, без зайвих візуальних прикрас і надокучливої реклами. Просто чотири вкладинки назви яких говорять за себе: Convert (перетворення форматів), Transfer (пересилання), Store (керування збереженими файлами), Host (публічне або приватне збереження у хмарі).

Конвертор між різними форматами працює просто чудово! Для проби я завантажив PDF-файл однієї з моїх публікацій, обрав формат Microsoft Word і через кілька хвилин (!) отримав листа з посиланням для завантаження перетвореного документу. Дійсно космічна швидкість!

image

Перетворений файл виглядав ідеально – оригінальне форматування було збережено на всі сто відсотків. Браво!

Перелік доступних для перетворення форматів теж порадував – тут тобі і формати Microsoft Office, і Open Office, і графічні зображення, звичайно ж HTML і навіть файли AutoCAD!

Керувати своїми файлами ви можете на вкладинці Store. До речі, тут ви бачите не лише список файлів, а й у яких форматах вони зберігаються і при видаленні можете зберегти лише потрібний формат, а інші видалити.

image

image

Чудово також, що скрізь працює перетягування, що робить й без того зручний інтерфейс ще зручнішим.

Пересилку файлів і розшарювання я не тестував, однак впевнений, що працюють вони так само чудово, як і конверсія.Smile

Окремо слід відмітити блог проекту, де ви можете знайти чимало корисної інформації, яка стосується не лише роботи з Cometdocs, але й Microsoft Office, безкоштовних утиліт, які можуть стати у нагоді і т. ін. Дуже раджу сюди зазирнути!

В цілому, слід відмітити, що творцям Cometdocs вдалось створити дійсно симпатичний хмарний сервіс з акцентом на якісне перетворення форматів збережених документів.

Єдине, що трохи засмучує – це обмеженість безкоштовного тарифного плану.Sad smile Наприклад, без щомісячної платні вам недоступні пакетні операції, перегляд завантажених файлів і розпізнавання тексту. Також обмежений обсяг сховища (1 Гб), максимальний розмір файлу для пересилання (100 Мб) і час збереження файлів, призначених для пересилання (3 дні), а перетворити до іншого формату ви можете лише 15 документів на тиждень. Однак, більшості з нас для повсякденного використання сервісу цього цілком вистачить, а вибагливі користувачі за зовсім невеличкі гроші отримають все, чого не вистачалоSmile. Детальніше про можливі тарифні плани ви можете почитати тут.

На завершення цього короткого огляду хочу побажати авторам Cometdocs успіхів, а їхньому дітищу – довгих років життя.Smile

На цьому все. До зустрічі за тиждень!

P.S. Якщо ви є автором цікавого програмного продукту або знайшли цікаву програму або веб-сервіс, який може стати у нагоді іншим людям – не соромтесь, залиште мені повідомлення і я потестую вашу знахідкуSmile й поділюсь своїми враженнями

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL