Як швидко сховати рядок або стовпчик в Microsoft Excel?

Доброго вечора, друзі!

Сьогодні мені хотілося б зробити невеличкий подарунок для тих, користувачів Microsoft Excel,  хто лише починає опановувати високе мистецтво клавіатурного ніндзя.

image

Згадайте, скільки разів ви хапались за мишу, коли вам треба було сховати або відобразити рядок або стовпчик таблиці! Тепер ваші муки скінчились – існують прості клавіатурні комбінації, здатні допомогти вам виконати вищеописані дії не відриваючись від клавіатури!

Якщо ви використовуєте Excel 2010, все просто – ви можете скористатись відповідною послідовністю Key Tips, кожна з яких починається з Alt, H, O, U:

image

Однак, у користувачів ранніх версій Office цей прийом просто не спрацює, оскільки в них ще не було такої чудової фічі як Key Tips.Sad smile

Та й, чесно кажучи, хотілося б мати швидший спосіб виконання подібних дій. І він є! Причому, діє і в Excel 2003, і в Excel 2007 (майже), і в Excel 2010:

image

Чудово, чи не так?

P.S. Признаюсь чесно: я теж навіть не підозрюівав про існування цих класичних клавіатурних скорочень, хоч недавно мене про щось подібне й запитували.  А прочитав я про них тут. Користуючись нагодою, хочу ще раз порадити всім час від часу заглядати до блогу, присвяченого Microsoft Office, на Techrepublic – там ви знайдете ще багато дрібних, але дуже корисних порад…

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

Коментарів: 2 »

 
  • alex says:

    Под строкой “Поділитись з товаришем:” – 23 иконки, среди которых отсутствует ссылка на самую популярную социальную сеть в СНГ. Отчего такая дискриминация?

    • Добрый день, alex!

      Вы имеете в виду “В контакте”? Если да, то я отвечу – я просто не люблю эту “социалку”.:-) Предпочитаю Facebook, Linkedin и иже с ними…

 

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL