Вчимося працювати з Microsoft Visio 2010

Доброго дня, друзі!

Сьогодні мені хочеться поговорити про одну з програм з сімейства Microsoft Office, яку на фоні яскравих зірок Word, Excel, PowerPoint та Outlook ми часом не помічаємо, ба навіть забуваємо про її існування!

image

Я маю на увазі досить непоганий засіб для створення найрізноманітніших схем, бізнес-діаграм, поетажних планів та багато чого іншого, ба навіть робочих процесів для SharePoint. Цей засіб носить назву Microsoft Visio.Smile

Так, Visio має безліч конкурентів, і деякі з них навіть зручніші у використанні. Однак, на мою думку, Visio має щонайменше дві важливих переваги над конкурентами:

  • з її допомогою ви можете створити надзвичайно широкий спектр діаграм (а згадайте ще про шаблони на Office Online!)
  • чудовий інтерфейс користувача зі звичним і зручним “ріббоном”Smile

Звичайно ж, щоб навчитись ефективно використовувати Visio треба вчитись. Незважаючи на те, що з Office 2010 ми працюємо вже більше двох років, люди й досі питають де знайти навчальні матеріали по Visio 2010.

Тож сьогодні, відповівши на чергове запитання такого плану, я вирішив поділитись своєю підбіркою матеріалів з Visio 2010 і з вами також. Тож почнемо.Smile

Перше місце, куди слід завітати – це домашня сторінка Visio. Тут можна знайти безліч цікавої інформації і завантажити пробну версію продукту. Також звідси можна перейти на сторінку коротких відеотренінгів з Visio, або на сторінку завантаження розширеної документації.

image

Також кілька безкоштовних тренінгів з Visio 2010 доступні і на порталі Office Online. Особливо я раджу звернути увагу на відеокурс з переходу на нову версію – “Make the switch to Visio 2010”. До речі, ви можете завантажити оффлайн-версію цього тренінгу у вигляді презентації PowerPoint з впровадженим відео, аби переглянути її пізніше.

image

Також ви можете завітати на сторінку з початковими відомостями про роботу з Visio. Там же ви зможете переглянути подібну інформацію і для інших продуктів Office.

image

У справі вивчення Visio 2010 нам допоможе і старий добрий знайомий – компанія CustomGuide. З їх порталу ви можете завантажити короткий посібник по Visio, який розраховано на двосторонній друк на аркуші формату А4 – по суті, шпаргалку по продукту. До речі, такі ж шпаргалки ви можете завантажити і з інших продуктів сімейства Microsoft Office.

image

Ну а якщо ви добре опанували Visio 2007, бажаєте перейти до нової версії і проблема полягає лише у пошуку на “ріббоні” необхідних команд, ви можете завантажити інтерактивне керівництво з пошуку команд, або скористатись ним в онлайні – на порталі Office Online. Такі ж керівництва доступні і для інших продуктів Microsoft Office.

image

Впевнений, що в онлайні можна знайти ще безліч корисної інформації про роботу з Visio 2010 та іншими продуктами цього великого сімейства (я вже не говорю про торренти з книжками по Office– тссс!Smile).Однак, для початку вищепереліченого цілком вистачить.

Хай вам щастить!

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

Коментарів: 2 »

 
  • Illya says:

    Спасибо за информацию! Как-то не подумал, что на Office Online все есть

  • Будь ласка!

    А скоро я буду проводити семінар з Visio 2010 і звичайно ж опублікую на SlideShare відповідну презентацію. Так що, заходьте ще!:-)

 

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL