PowerPoint у ролі суфлера

Доброго вечора вам, друзі!

Чи часто вам доводиться робити публічні промови? Я маю на увазі не презентації зі слайдами, а саме промови, коли ви повинні просто говорити, тримаючи аудиторію під контролем? Коли ваш виступ попередньо “відшліфований”, але вам необхідно такожстворити враження експромту?

File:Teleprompter in use.jpg

Я сподіваюсь, ви не підглядаєте при цьому в якийсь папірець? Підглядаєте? Даремно, тому що я знаю кращий спосіб, і зараз вам про нього розповім.

Справа в тому, що у якості суфлера ми можемо використати… презентацію PowerPoint, але не просту, а спеціальним чином підготовану.

Ідея дуже проста – створити пустий чорний слайд, на який помістити текстовий блок з текстом промови (шрифт – 48, або навіть більше). А далі – додати анімацію тексту – шлях переміщення знизу вверх, на забувши налагодити швидкість анімації. Все! Тепер просто ставите ноутбук або екран перед собою на трибуні, і починаєте говорити, а текст промови поступово пропливає перед вами на екрані, куди ви поглядаєте краєм ока.Smile

Якщо я описав процес не дуже детально, ілюстровану інструкцію можна знайти тут. А ось і відеоінструкція:

 

Сподіваюсь, ця порада вам знадобиться.Smile

Таких нестандартних застосувань для програм з пакету Microsoft Office можна знайти ще дуже багато. Можливо, деякі з них ви вже знайшли? Поділитесь?

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL