Гарний початок дня

Чи знайома вам ситуація, коли вранці, вмикаючи комп’ютер, ви одразу ж запускаєте браузер, аудіоплеєр, кілька мессенджерів, починаєте відкривати в браузері купу улюблених сайтів…?

image

Але ж є така річ, як автозапуск, скажете ви, – достатньо додати необхідні вам ярлики у теку Startup у головному меню, і справу зроблено – потрібні програми будуть запущені автоматично при завантаженні Windows. І це дійсно так. Однак, якщо ярликів багато, керувати вмістом цієї теки буде нелегко.

А тепер уявімо, що ми вимикаємо лептоп дуже рідко, не частіше одного разу на місяць. Зазвичай же ми просто переводимо його у сплячий режим (Hibernate). У цьому випадку автозапуск спрацює тільки при першому ввімкненні машини. А якщо необхідно запустити якісь програми, відкрити якісь сайти, або відтворити якісь аудіофайли за розкладом, наприклад, у певний час кожен день, що робити тоді?

Виявляється, вихід є. І він носить назву Start My Day.

Start My Day – це невеличка утиліта від The Windows Club, яка дозволяє зібрати всі ваші улюблені програми, аудіофайли і посилання разом, в одному місці, а потім відкривати їх за розкладом.

image

Користуватись програмою екстремально просто – треба тільки перетягти необхідні файли, програми, і посилання (прямо з адресного рядка браузера) до відповідних вкладинок вікна Start My Day, або додати їх туди, скориставшись кнопкою Add.

image

А далі ми просто переходим на вкладинку Settings і налагоджуємо час запуску нашої колекції. Звичайно ж, ми здатні також запустити все це і вручну, за допомогою відповідних кнопок.

image

Треба сказати, що на даний момент підтримуються лише exe, mp3, і url-файли. До речі, всі параметри для всіх програм, посилань, і аудіофайлів зберігаються в теці C:\Users\Username\AppData\Roaming\Start My Day. А плейліст записується у форматі wpl, так що він може бути відтворений за допомогою будь-якого плеєра, здатного працювати з wpl (наприклад, Windows Media Player або VLC).

Програма абсолютно безкоштовна, і прекрасно працює в середовищі Windows 7, і за словами автора, повинна працювати і в інших версіях Windows теж.

Думаю, Start My Day допоможе вам відчутно економити час, і ви з легкістю придумаєте для цієї утиліти значно цікавіші застосування, ніж заміна автозапуску.

P.S. Детальний огляд утиліти можна почитати тут.

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL