Переходимо на Microsoft Office 2007/2010

Доброго вечора вам, друзі!

Нещодавно я провів тренінг з Access та Excel 2003, і подумав, що мабудь чимало компаній й досі використовують застарілі версії Office. І це дуже сумно, адже старим версіям не тільки бракує функціоналу, вони просто незручні у використанні. Як часто, в ході тренінгц люди висловлювали свою щиру заздрість, спостерігаючи за тим, як я використовую Office 2010!

image

Як аргумент проти переходу на сучасні версії Office, люди часто говорять, що до нових версій треба звикати, їх треба вивчати. Однак, Microsoft робить дуже багато для того, аби зробити цей адаптаційний період  якомога безболіснішим!

Перше, що приходить в голову, коли мова йде про вивчення нових версій – це безкоштовні книги по Office. В цьому плані я можу порадити дві книжки від Microsoft:

  • Getting started with Microsoft Office 2010. Дуже корисний документ, основний акцент в якому робиться на відмінностях нової версії від попередніх. Ця книжка відповідає на питання “Цо змінилось?”, “Навіщо?”, “Які переваги я можу отримати від цих змін?”. Завантажити її можна тут.

  • First Look: Microsoft Office 2010. Цю книжку присвячено розмові про те, яким чином Office 2010 допомогає еффективно виконувати повсякденні, рутинні завдання. Поспішайте отримати свою копію цього документу – строк дії пропозиції обмежено!

Якщо ви працювали з Office 2003 і хочете перейти до використання Office 2007, вам безперечно стануть у пригоді інтерактивні довідники з відшукання команд Office. Це флеш-симулятори програм Office 2003, які при виборі будь-якої команди одразу ж демонструють, де саме вони знаходяться в новому інтерфейсі користувача. Завантажити їх можна тут:

image

Також ви можете додати прямо в програми Office 2007 додаткову вкладинку Get Started, де буде розташовано команди для доступу до навчального відео, довідки, дискусій та інших матеріалів з Office Online. Завантажити їх можна тут:

Якщо ж вам взагалі не хочеться шукати команди, ви можете запитати “офіс”, де саме вони знаходяться – просто встановіть доповнення від Office Labs під назвою Search Commands, і ви отримаєте у програмах Office рядок введення, де ви просто пишете назву команди, яку не можете знайти.

View Larger Image

Якщо ж мова йде про перехід до використання Office 2010, інтерактивні довідники для всіх програм пакету можна знайти тут. Зроблено їх з використанням Silverlight, і виглядають вони просто чудово.

image

І це ще не все – на Office Online ви знайдете ще багато чого цікавого – навчальні матеріали, шаблони, статті, присвячені програмам Office…

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL