Не просто пошук і заміна, а з секретом:-)

Доброго дня вам, друзі!

Я навіть не сумніваюсь в тому, що ви хоча б один раз в житті користувались клавішею Ctrl+H у Microsoft Office Word, аби викликати діалогове вікно “Пошук і заміна”.А чи знаєте ви, що цей функціонал дозволяє вам не просто замінити одне слово іншим, а й виконати значно складніші речі?

image

Простий приклад: ви пишете лист-рекомендацію, і вже закінчуючи роботу, раптом помічаєте, що замість Олександр Бабич, MCT/MCPD/MCITP/OCUP скрізь написали лише Олександр Бабич.:-) Як виправити ситуацію – додати перелік статусів в кожне речення, де згадується ім’я?

Зробити це дуже просто:

  1. виділити ім’я в тексті
  2. викликати вікно “Пошук і заміна” (Ctrl+H). Виділений текст повинен автоматично з’явитись у полі Find What

    image

  3. У полі Replace with напишіть ось такий текст:

    ^&, MCT/MCPD/MCITP/OCUP

    image
  4. Натисніть кнопку Replace All

Все! Справу зроблено! Чудесний код ^& дозволяє не повністю замінити текст, а лише дещо до нього додати.

І це ще не все! Є й інші коди, за допомогою яких ви зможете творити чудеса:-). Деталі можна почитати на Office Online. До речі, більшість з цих кодів ви можете побачити, якщо натиснете на кнопку More>>, а потім – на кнопку Special:

b

А ще придивіться до чекбокса з назвою Use wildcards – він дозволяє використовувати під ччас пошуку і заміни шаблони підстановки, такі як ? – один будь-який символ, або * – будь-яке число будь-яких символів. Детальніше – знову ж таки на Office Online, або ось тут.

Цікаво? І це ж іще не все – всередині такого, здавалося б, знайомого і звичного Microsoft Office, заховано ще дуже багато приэмних несподіванок…

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

Коментарів: 2 »

 
  • Aktavian says:

    Виникло питання, ці всі можливості можливі тільки в 7 і 10 версії, чи в 3 ці можливості є також?

    • Чесно кажучи, точно не пам’ятаю – Office 2003 востаннє я бачив років так 4 тому.:-) Але, здається, там все це також було…

 

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL