Керуємо буфером обміну

Доброго вечора Вам, любі мої читачі!

Сьогодні я хочу розповісти вам про інструменти, з допомогою яких можна працювати з буфером обміну як в програмах пакету Microsoft Office, так і на рівні операційної системи.

image

Зазвичай я не користуюсь менеджерами буферу обміну, однак, іноді такі програми дійсно могли б стати в пригоді, наприклад, коли треба перенести з одного документу в інший кілька фрагментів.

Якщо мова йде про документи Microsoft Office – проблем немає – достатньо натиснути на кнопку виклику додаткових параметрів у групі Clipboard на вкладинці Home, аби выдобразити на екрані панель буферу обміну (сподіваюсь, ви пам’ятаєте її з часів Microsoft Office XP).

image

З допомогою цього інструменту, ви можете одночасно тримати в буфері обміну до 24 фрагментів. До речі, деякі параметри колекціонування цих фрагментів, можна налагодити через іконку буферу обміну, яка з’являється в панелі індикації:

image

Основний недолік буферу обміну Microsoft Office – та обставина, що він доступний лише при завантаженому додатку з пакету Microsoft Office. А якщо хочеться мати багатокомпонентний буфер обміну, незалежно від того, які програми використовуються в даний момент?

На допомогу приходять програми – менеджери буферу обміну. Їх можна знайти чимало, просто спробуйте скористатись пошуком.  А ось тут можна прочитати про п’ять кращих безкоштовних програм такого роду.

Але сьогодні мені хотілося б звернути вашу увагу на менеджер буферу обміну, виконаний у вигляді гаджета для Windows 7, і називається він відповідно – Clipboard Manager.

Gadgets

На мій невибагливий смак, цей гаджет – дуже і дуже непогана альтернатива “великим” програмам, і я навіть почав використовувати його на постійній основі. Користуватися ним надзвичайно просто, до того ж гаджет містить ряд цікавих додаткових інструментів, таких як наприклад, вставка часових міток. Ость так ця чудова річ виглядає у розгорненому вигляді:

image

Спробуйте! Я впевнений, що вам сподобається.:-)

А яким менеджером буферу обміну користуєтесь ви? І чи користуєтесь ви ним взагалі?

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

Коментарів: 3 »

 
  • [...] This post was mentioned on Twitter by MS UserGroup Винница, Alexander Babich. Alexander Babich said: Керуємо буфером обміну: Доброго вечора Вам, любі мої читачі! Сьогодні я хочу розповісти вам про інструменти, з доп… http://bit.ly/bGJy5A [...]

  • Когда-то тоже пользовался гаджетом, но сейчас использую ClipX (см. clipx.org). Нормально работает с кириллицей и картинками, есть поиск по предыдущим вырезкам, умеет (с помощью плагинов) писать всю историю на диск и хранить список избранных, часто используемых («приклеенных») вырезок. Плюс расходует мало памяти и выглядит не наляписто (чего, уж извините, не могу сказать об описанном Вами гаджете). Ещё один важный для меня момент — возможность вызвать список вырезок комбинацией горячих клавиш.

 

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL