Беремо краще з двох світів

Більшу частину часу я, звичайно, працюю з Windows. Однак, на всіх моїх машинах знайшлось місце і для Linux. Навіщо?

Не нетбуці це дозволяє мені, знаходячись у публічному місці (наприклад, у Макдональдс, де є безкоштовний Wi-Fi), завантажити машину буквально за 4-5 секунд, і працювати, почуваючи себе в повній безпеці. На “великій” машині cценарій повністю аналогічний – практично одразу ж після ввімкнення отримати повністю готову до використання машину для тих випадків, коли я не планую робити щось серйозне, а просто хочу почитати новини, чи подивитись відео або фотографії.

І абсолютно природньо, що мені захотілось перенести деякі речі з Linux (а також Mac OS) до Windows 7. Можливо, ви скажете, що це –  абсолютно непотрібні прикраси, однак, вони дозволяють мені працювати значно продуктивніше.

Перша річ, якої мені не вистачало – це віртуальні робочі столи. До того ж, мені дуже хотілось мати можливість перемикати їх за допомогою обертового куба, як з використанням Compiz. Звичайно, менеджерів віртуальних робочих столів для Windows на ринку існує предостатньо, і я перепробував їх чимало. А Новий інтерфейс користувача Windows 7  містить деякі з ефектів, які ми звикли бачити з Compiz.

Однак, нещодавно я наткнувся на продукт, який дозволяє не тільки створити кілька віртуальних десктопів, перемикати їх кубиком і т. ін., але надає також купу додаткових можливостей, вдало доповнюючи красоти Windows 7. Мова йде про Dexpot. Дуже раджу подивитись на цю софтинку! До того ж, вона абсолютно безкоштовна. Особисто я від Dexpot в захваті. А ось і відео, яке демонструє вищезгаданий “кубик” та інші “красивості”:

Друга річ, яку мені хотілось мати – це док на кшталт того, яким користуються володарі “макбуків”. Таких програм – також чимало. Спочатку моїм фаворитом була XWindows Dock, але потім я відкрив для себе Winstep Nexus. Ось як виглядає тепер мій робочий стіл:

image

Тепер я можу винести на док деякі найчастіше використовувані програми і документи і маю можливість вмить завантажити їх. Просто супер – Nexus також прекрасно доповнив собою красу Windows 7!

Ось так я поєднав на своєму робочому столі краще з двох світів, отримавши дійсно прекрасне, вражаюче і зручне робоче середовище. А які “прикраси” для робочого столу використовуєте ви?

P.S. Забув сказати, що Nexus ви також можете використовувати абсолютно безкоштовно!

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

Коментарів: 5 »

 
  • Ні якими прикрасами не користуюсь: потреби не виникало і не подобаються всілякі “навороти”. Проте з Windows у Linux хотілося б перетягнети можливість легкого видалення і додавання програм, а ось у Windows з Linux можливість переключення між стільницями GNOME / KDE :)

    • Хм, мені завжди здавалось, що в Лінукс програми встановлюються неабагато простіше, ніж у Windows – простим вибором у менеджері пакетів. Навіть не треба нікуди йти і нічого завантажувати.

      А щодо перемикання між віконними менеджерами – дещо подібне можна зробити й під Windows. Треба буде на цю тему написати…:-)

  • Burn says:

    в проигрывателе Supernaturals ?? )

  • [...] This post was mentioned on Twitter by Alexander Babich. Alexander Babich said: Беремо краще з двох світів: Більшу частину часу я, звичайно, працюю з Windows. Однак, на всіх моїх машинах знайшло… http://bit.ly/bM0j0s [...]

 

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL