NVidia GeForce RTX–тільки для ігор?

Добридень вам, друзі!

Давненько я не ділився з вами чимось цікавим, й на те є причини – початок навчального року, купа тренінгів та вебінарів, не дуже вдалий тижневий відпочинок у Туреччині, і знову курси, нові проекти та ініціативи, аихід з ладу одного з моїх HDD, посвята в студенти Meet`n`Code і ще багато всього – вже просто голова кругом – скільки всьго відбувається, швидше б вже новорічні канікули щоб хоч трохи перепочити…

image

Але давайте не будемо про сумне – сьогодні я хотів би розповісти вам, чому все ж таки варто заощадити та наскладати грошей і придбати відеокарту серії GeForce RTX – вона стане в нагоді не тільки запеклим гравцям!

Перш за все слід відмітити, що навіть за звичайних умов відеокарта – товар недешевий. А в умовах нинішнього дефіциту – тим більше. Тож дозволити собі це задоволення може не кожен – якщо глянути ціни на найдоступнішу модель (RTX 2060 6G), то це будуть 22636 – 34189 грн. Так, це немало. Але вона того варта і зараз я це доведу! А для цього давайте розглянемо основні застосування відеокарти аби оцінити доцільність таких інвестиційSmile

Іграшки

Тут без варіантів – якщо ви вже придбали круту “відяху”, то просто гріх не оцінити всі її можливості й не грати в ігри! Давайте будемо чесними – час від часу погратись, відволіктись хочеться всім. А іноді без іграшок можна просто здуріти!Smile

І в цьому плані передбачувано все гаразд – навіть “наймолодша” модель з сімейства RTX здатна вас здивувати реалістичністю освітлення, відображень, променів та спалахів! Звісно ж, якщо сама гра це підтримує.

До речі, ось повний список всіх ігор, які підтримують RTX. Мій улюблений Doom Eternal – теж в списку:

А ось “офіційний“ список ігор та додатків з підтримкою RTX – від самої NVidia.

Також пропоную переглянути офіційні демки технології – деякі (The Attic, Marbles) – просто вражають!

Рендеринг відео

Якщо ви викладач, влогер чи стрімер або просто часто редагуєте відео, то відеокарта з сімейства RTX вам просто необхідна!

Наприклад я пишу всі свої лекції на відео (хоч офлайнові хоч онлайнові) й потім публікую для студентів аби вони мали змогу переглянути їх пізніше, коли будуть готуватись до практичної роботи. Також це зручно для тих, хто не ходить на пари через стан здоров’я, але вчиться вдома. Для захоплення, монтажу та рендерингу відео я використовую Camtasia Studio – чудовий “комбайн”, з допомогою якого можна виконувати повний комплекс робіт з відео. Як MCT я маю ліцензії на Camtasia Studio та SnagIt (це одна з переваг тренерського статусу), тож можу їх використовувати цілком легально.

image

Раніше я мав MSI Aero GeForce GTX 1650 OC Edition. Так, я не зустрічав іграшок, з якими вона не впоралась би, але рендеринг відеозапису лекції (1 година 20 хвилин) у FullHD-якості тривав ну дуууже довго. А з MSI GeForce RTX 2060 VENTUS 6G OC лекція готова для перегляду вже за кілька хвилин! Це просто магія!

Відеоконференції

Ще одна перевага відеокарт сімейства RTX – це можливість використання NVIDIA Broadcast – чудового програмного забезпечення, яке дуже допомагає під час відеозустрічей. Тепер, коли я проводжу онлайнові курси чи вебінари, читаю лекції через Googe Meet (Microsoft Teams, Zoom, WebEx, Skype, Discord, TeamSpeak, Slack теж підтримуються) я просто насолоджуюсь автокадруванням – куди б я не нахилився чи посунувся на стільці, моє обличчя завжди буде в центрі кадру!

Це просто магія – мої рухи автоматично відслідковуються й відеокарта кадрує картинку з веб камери (в моєму випадку це 4K-камера Logitech Brio) просто в реальному часі! Wow! Виглядає це просто чудово!

image

А ще NVIDIA Broadcast вміє в реальному часі покращувати сигнал від мікрофону (у мене це HyperX QuadCast, який і сам по собі в цьому плані не пасе задніх), накладати звукові ефекти, замінювати фон вашого відер на картинку або інше відео чи зображення з екрану, згладжувати шуми на відео тощо. Тож якщо ви часто проводите відеозустрічі, – відеокарта RTX вам дуже й дуже стане в нагоді!

В принципі, це все. Можна було б, звісно, згадати й про майнінг, але навіть цих трьох причин, як на мене, достатньо аби з впевненістю стверджувати – так, RTX – це недешево, але воно того варте!

Що ж, на цій позитивній ноті я буду з вами прощатись. До зустрічі за тиждень, друзі!
Бережіть себе та своїх близьких, дотримуйтесь правил, використовуйте засоби індивідуального захисту. Здоров’я вам та успіхів у всьому!

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL