Час навчитись чогось нового!

Добридень вам, друзі! Христос воскрес!

Сьогодні я хотів би поговорити про самонавчання та самовдосконалення. Думаю, ні для кого не секрет, що аби залишатись конкурентноздатним та й взагалі профпридатним, кожен з нас має вчитись протягом всього свого життя. Особливо явним це є для фахівців з “навколокомп’ютерних” спеціальностей та викладачів. Саме тому мене так дивують дві речі – перша – це те, що багато хто з викладачів і вчителів виявились неготовими до дистанційного навчання (а хтось навіть говорив “мене не навчили” – це шок! Хто мав вас навчити? Не беріть приклад з ледачих учнів, які чекають, що їм все мають принести на таці й вкласти в голову, а насправді говорять так, бо їм просто ліньки вчитись!), а друга – це існування різноманітних “шараг” з назвами на кшталт інститутів післядипломної освіти або інститутів вдосконалення вчителів тощо (абсурдні установи, які як на мене існують лише для розбазарювання коштів – вчитель має самовдосконалюватись протягом всього життя – можливостей для цього зараз предостатньо!).

image

Але не будемо про сумне – давайте поговоримо про те, що якщо ви навіть не вважаєте себе програмістом, навчитись програмувати – не так важко, як здається. Мова піде про мову, яка завдяки своїй простоті завоювала неабияку популярність серед непрограмістів – вчених, аналітиків даних, системних адміністраторів та інших. А ще – знову ж таки, через свою простоту – це чудовий вибір у якості першої мови програмування або для навчання дітей молодшого шкільного віку.

Оскільки травневі свята цього року видались довгими – аж чотири дні з 1 по 4 травня, а потім – ще два дні 9 і 10 травня, я вирішив трохи “підтягти” свої знання Python, бо з цією мовою я “загравав“ вже досить давно (маю кілька дрібних проектів на базі Raspberry, плюс, трохи досвіду з Azure Machine Learning та Azure Data Bricks з використанням Python), а от “оформити стосунки офіційно” – пройти якісь тренінги, скласти іспити, серйозно попрактикуватись та отримати якийсь сертифікат – руки так і не дійшлиSad smile.

Далі я хочу розповісти які у вас є можливості аби опанувати цю екстремально просту, але потужну мову, для якої існують бібліотеки буквально для всього, що тільки можна уявити!

Почати можна з якогось курсу для початківців.

image

Одним з найкращих (і однозначно кращим серед російськомовних) є курс “Поколение Python: курс для начинающих” від  Stepik  – абсолютно безкоштовний і з великою кількістю практичних завдань (досить простих аби не відбити охоту навчатисьSmile) – якщо ви абсолютний новачок – це саме те, шо вам треба! Перевірено!

Також можете глянути й на інші безкоштовні російськомовні курси – наприклад, Python для начинающих 2021 від PythonRu, Python-разработка для начинающих від Нетології, Основы языка Python від Geek Brains або Уроки з Python від Yalpi.

image

Також дуже непоганий варіант для початківців – курси з Python на Microsoft Learn, наприклад, Изучение роли Python в области исследования космического пространства, Выполните первые шаги с помощью Python,і ще ціла купа навчальних модулів – все це теж безкоштовно, трапляються як надто вже базові речі, так і досить серйозні навчальні матеріали.

Якщо ж хочеться дійсно серйозних практичних завдань – рекомендую програми навчання від FreeCodeCamp – теорії там зазвичай не дуже багато й вона дуже загальна, однак, практичні роботи там – просто супер!

З Python на FreeCodeCamp пропонуються три сертифікаційні програми – Scientific Computing with Python, Data Analysis with Python, Machine Learning with Python – до складу всіх входять тестові завдання і кілька практичних завдань прикладного спрямування. Якщо ви впевнені в своїх силах й прагнете випробувати їх на практиці – вам сюди! Першу програму я вже опанував, найближчим часом планую зайнятись наступноюSmile.

А якщо вам цікаво що ще можна зробити з допомогою Python – зазирніть в мої репозиторії – беджик на базі Raspberry Pi, робота з електронними чорнилами з Raspberry Pi Zero W, приклади цікавих речей, які ви можете зробити в блокнотах Jupyter (Binder, Google Colab, GitPod, GitHub Codespaces, DeepNote).

Що ж, на цьому в мене все.
Продовжуємо святкувати! І пам’ятаємо – вивчати щось нове ніколи не пізно!
До зустрічі за тиждень, друзі! Бережіть себе та своїх близьких!

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL