Ігри року 2020-го

Добридень Вам, друзі!

Я знаю, що вже пора підбити підсумки року, що минув, але почати це робити я хочу з підсумків “ігрового року” – розповісти про ті ігри, в які я грав цього року.

image

Думаю, всі помітили, що карантин і віддалена робота змусили нас гратись більше – я багато разів помічав, що віддухопелити когось в Mortal Kombat – найкращий спосіб емоційної розрядки наприкінці важкого робочого дня. А ще в 2020-му вийшло чимало чудових ігор, плюс, багато іграшок вендори роздавали безкоштовно!

Почнемо?

Одразу хочу попередити – я не буду намагатись якось впорядкувати список іграшок – за жанрами чи ще якось – просто розповім які проекти цього року привернули мою увагу й змусили витратити на них свій час і трохи грошейSmile  Ще один момент – я розповім лише про ігри для комп’ютера – мобільні іграшки – то окрема тема… І посилань надавати не буду – іграшки відомі, знайти де їх придбати – не проблема.

А почну з великого та жахливого – з Doom Eternal. Це дійсно шедевр. На своїй кишеньковій консолі я маю практично всі класичні ігри id Software, тож в перший і другий “думи” та “квейки” я час від часу граю й досі. На початку цього року я також перепройшов Doom 2016 (Doom 3 я пропустив – так, там непоганий сюжет, однак, “квадратна” графіка псує все задоволення), й до моменту Doom Eternal був вже готовий до бою на Землі (або, скоріше, на тому що з неї залишилось).

Моя оцінка – 10 з 5! Дуже “м’ясна”, жорстка (чудові добивання), динамічна, навіть “гіпершвидкісна” гра, та ще й чудово оптимізована – навіть на слабкому залізі просто “літає”. А музика і звукове оформлення – вище всіляких похвал!

Наступний – Rage 2. Не дуже “свіжа” іграшка, однак, мені сподобалась – непоганий сюжет і все той же швидкісний екшн з непоганою графікою. Не шедевр, однак 4 з 5 заслуговує, погратись варто (до речі цього тижня вона безкоштовна в Epic Store)!  А от Dying Light, яку я спробував наступною, якось мені “не пішла”…

Tomn Clancy’s The Division 1-2 – придбав обидві частини. Теж непогано – сюжет на рівні (“вірусний” постапокаліпсис), графіка не виняткова, однак, непогана, динамічні перестрілки, героїка… – все ті ж 4 з 5.

Metro Exodus і Metro Last Light Redux – ці іграшки просто не мали права не з’явитись в цьому списку! Всі ж читали книжки, всі захоплювались цією історією… Сюжет – супер, графіка – на рівні – 4 з 5.

Resident Evil 3: Raccoon City, Resident Evil 3 Remake, Resident Evil 7: Biohazard – теж логічно – неперевершений сюжет, графіка непогана, дійсно часом страшнувато, особливо якщо грати в навушниках… – 4 з 5.

Detroit: Become Human – просто супергра – чудова графіка, видатний сюжет, купа альтернитавних варіантів завершення…  9 з 5! До речі теж непогано працює навіть не на топовому залізі! До речі, Heavy Rain, Fahrenheit і Beyond: two sould від тих же авторів мене якось не зачепили…

The Dark Pictures Anthology: Man of Medan і The Dark Pictures Anthology: Little Hope – суперіграшки того ж жанру, з чудовим сюжетом, графікою та озвучкою. 6 з 5! З нетерпінням чекаю наступну частину антології!

The Complex  і Late Shift – не надто зачепили, але пройшов до кінця. Моя оцінка – 3 з 5 – нагадують фільми, які не вдалось продати, тож з них зробили ігри…

What Remains of Edith Finch – просто чудова розвага. Графіка “не надто”, однак сюжет – супер, дійсно змушує замислитись. 7 з 5!

Twin Mirror – ще один представник цього жанру. Чудовий сюжет (хоч і не в моєму стилі – де прибульці, зомбі, кінець світу, психічні розлади?), непогана графіка – 6 з 5!

To the Moon, A Bird Story, Finding Paradise – це просто шедевр – класична піксельна графіка, неземна музика, сюжет, який змусить заплакати навіть серійного вбивцю – це просто шедеври, придбав у Steam бандлом й чекаю на наступну гру -  Impostor Factory. 10 з 5, раджу всім!

Horizon Zero Dawn – навіть говорити нічого не буду – графіка, сюжет, оптимізація (не потрібен топовий ПК) – тут все чудово, 9 з 10.

Killer Instinct і Mortal Kombat – вже згадувані вище “антистреси”, причому остання в силу значно вищого рівня жорстокості працює в якості антидепресанта набагато кращеSmile 4 з 5.

Mass Effect Andromeda, Call of Cthulhu, Gears V, BioShock Remastered (придбав весь бандл), Black Mesa – ветерани не старіютьSmile – всі в своєму роді чудові, кожній можна поставити 4 з 5. Так, дехто з них не може похвалитись сучасною графікою, однак, вони все ще приваблюють сюжетом і забутими відчуттями…

Cyberpunk 2077 – не знаю чому всі її так не люблять – чудовий сюжет, чудова атмосфера, величезний відкритий світ, графіка “на рівні” – 9 з 10. Глюк в грі я бачив лише раз, та й той незначний, плюс гра навіть не на топовому залізі працює чудово – чого ще бажати…

А ще було кілька дрібних “одноразових” ігор…

Прочитав все це й здивувався – мені здавалось, що я небагато граюсь…  Хм…

Що ж, на цьому у мене на сьогодні все.
До зустрічі за тиждень, друзі!
Бережіть себе й своїх близьких, не нехтуйте засобами індивідуального захисту – вірус ми ще не перемогли!

До зустрічі!

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL