Навчаємо з дому

Доброго дня вам, друзі!

Якось дуже вже швидко все закрутилось з цією пандемією – хто б міг подумати, що стануть реальністю сценарії, які ми мільйони разів зустрічали в комп’ютерних іграх, фільмах, книжках, кліпах улюблених виконавців? Дружина навіть говорить, що цю напасть накликали такі як я – ті, хто постійно слухав, дивився, читав та грав у таке…

image

Звісно, всім нам страшно, однак, треба все ж таки не втрачати оптимізму й не піддаватись паніці, а продовжувати працювати. Тепер – зручно, комфортно, не покидаючи домівки. До речі, карантин – це дійсно непогана нагода для підвищення кваліфікації, й багато хто так його й розцінює – про це свідчить той факт, що я проводжу вже третій тренінг дистанційно (для адміністраторів Azure, потім – SharePoint Server, наступний – для розробників рішень на базі Azure). Роблю я це з допомогою Microsoft Teams. Якщо цікаво – ось інформація про використання цього сервісу для дистанційного навчання (здається, Майкрософт навіть зняла ряд обмежень з використання Office 365 for Education на час карантину).

Добре, що для дистанційної освіти є безліч засобів – наприклад, Google Classroom, який ми й так активно використовували, в цій ситуації став для нас просто рятівною паличкою, тож ми продовжуємо навчання у коледжі у дистанційному режимі. Я просто насолоджуюсь цим сервісом – можливостями, які він надає для організації навчання, спілкування зі студентами, контролю за виконанням завдань тощо. На початку карантину я створив дві дуже коротких презентації, які мають допомогти швидко почати використовувати цю чудову систему – ось посилання для викладачів та для студентів. Якщо ж хочеться почитати (подивитись) щось “серйозніше”, від самої Google – ось портал для вчителів, які будуть навчати з дому, який вони дуже оперативно створили. Тут можна не лише отримати інформацію як та з допомогою яких інструментів та сервісів компанії це робити, а й швидко перейти до відповідного сервісу. А ось – офіційний посібник для викладачів з дистанційного викладання за допомогою сервісів Google. Дуже раджу почитати – воно того варте!

А ще раджу подивитись відеолекції дуже якісно зробленого безкоштовного курсу від Prometheus та медичної платформи INgenius – “Коронавірусна інфекція: факти проти паніки”. До речі, багато платформ для онлайнового навчання на час карантину зробили купу курсів безкоштовними – наприклад, Coursera, багато ігрових платформ безкоштовно роздає ігри тощо – все, аби ми менше виходили з дому.

Тож наостанок я скажу всім своє традиційне – зустрінемось за тиждень, друзі!
Здоров’я вам! Бережіть себе – не виходьте без нагальної потреби з дому,  уникайте скупчень людей, використовуйте засоби індивідуального захисту, не розраховуйтесь готівкою (нагадує Tom Clancy’s The Division, чи не так?), частіше мийте руки! Ми все переживемо!

P.S. Й хоча б одним оком подивіться й пограйтеся в Doom Eternal, який вийшов за розкладом – цієї п’ятниці. Це дійсно шедевр, який вартий багаторічного очікування! Влаштуйте пекло у пеклі!Smile

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL