Найменші з розумних або розповідь про міні-смартфони

Доброго вечора вам друзі!

З минулими та наступаючими святами вас!

Традиційно, травень – це неперервна низка свят та вихіднихSmile, однак часто святкувати з чистою совістю не виходить, оскільки над головою висить купа роботиSad smile. Незважаючи на це, я знайшов кілька хвилин аби написати це повідомлення.

image

Ми всі звикли, що смартфон має бути потужним і великим – в першу чергу за рахунок розміру екрану. Однак, іноді непогано було б згадати ті часи, коли дерева були великимиSmile, а телефони – маленькими, й виробники змагались не за гігагерци, гігабайти з зайві дюйми екрану, а намагались зробити апарати якомога меншими.


Навіщо про це говорити?

Мова в нас сьогодні піде про надкомпактні смартфони. Я в жодному разі не агітую відмовитись від потужних фаблетів – навпаки – фаблет для багатьох з нас за останні роки став не тільки іміджевою річчю, а й дійсно персональним пристроєм, основним робочим інструментом, який часто замінює планшет, а іноді – й “справжній” комп’ютер.

Однак, практично всі фаблети мають одну велику проблему – довго вони “не живуть”Sad smile – якщо телефону вистачає до вечора – це чудовий результат, просто диво! Просто для прикладу – мій ASUS Zenfone 2 DeLuxe, який з “технічного погляду” я вважаю просто ідеальним апаратом, і який дійсно здатний замінити офісний комп’ютер (і досить часто саме так я його й використовую), розряджається майже “в нуль” вже до п’яти-шести вечораSad smile Так, це режим максимальної потужності, з увімкненими 3G/WiFi, GPS, Bluetooth (для годинника), NFC (для смарт-обручки), однак, навіть перемикання режиму на “збалансований” не надто додає часу життя, тож, доводиться завжди носити з собою павербанк. Звісно ж, я розумію, що за потужність та комунікаційні можливості треба чимось платити, однак… До речі, в економному режимі Zenfone 2 може “вижити” добу, однак, навіщо він потрібен – без фонової синхронізації, без анімацій інтерфейсу та зі зниженою частотою процесора (дружина свій Zenfone 4 саме так і використовує – їй подобаєтьсяSmile)?image

Ось тут і може стати в нагоді другий телефон – компактний та економічний, який можна просто покласти в сумку, кишеню, або навіть гаманецьSmile, і не згадувати про нього аж поки не розрядиться основний апарат. Ви скажете, що можна купити наддешеву кнопкову ”дзвонилку” й носити її з собою про всяк випадок (наприклад, ось таку). Так, можна. Однак, хочеться мати не просто копковий телефон, а сенсорний смартфон, хай і маленький!

Саме тому я хочу розповісти про кілька таких міні-розумників (а один з них зі мною уже зо три місяціSmile).

 

Jelly – найменший з 4G-смартфонів “на підході”

Не так давно (власне, минулого тижня) на Кікстартері з’явилась кампанія зі збору коштів на виробництво найменшого з існуючих на даний момент 4G-смартфонів під назвою Jelly.

image

Так, він досить товстий, й не може похвалитись видатними технічними характеристиками (2Гб навіть у Про-версії), однак розмір у нього такий, що його легко можна носити у передній – “запальничковій” – кишенці джинсів! Wow!

image

А ще в його арсеналі – актуальна версія Android і навіть гіроскоп (навіщо!?). Вартість цього дива – $79 для звичайної та $95 для про-версії. Якщо ви перерахуєте ці гроші зараз, то вже у серпні отримаєте свого “малюка” (принаймні, так обіцяють), та ще й з безкоштовною доставкою. $95 – це, мабуть, трохи перебір, однак…

 

Micro X, Melrose S9 – вже тут

Звісно ж, на подібні пристрої вже є попит, тож вже є й пропозиції. Слід згадати, наприклад Micro X від Posh, або S9 від Melrose.

image

Стосовно першого – коштує він $89,99, однак технічні характеристики у нього ще скромніші, та й версія Android вже не надто актуальна.

image

Другий – практично ідентичний за характеристиками, однак коштує трохи менше – $55,37 (я навіть колись думав придбати такий дочці – коли вона ще була маленька).

512Мб “оперативки”, як на мене, – абсолютно недостатньо, навіть для старого й невибагливого Android 4.4.4. Єдиний плюс цих пристроїв полягає в тому, що їх можна придбати вже заразSmile

 

Vphone S8 – перевірений й дійсно найменший

А наостанок я залишив “малюка”, в якого я закохався з першого ж погляду – настільки мило він виглядаєSmileVphone S8.

image

Чесно кажучи, знайшов я його коли шукав кишеньковий смарт-годинник (до речі, цей апарат DT No.1 випускає й у варіанті з ремінцем для носіння на кшталт годинника), однак це – найсправжнісінький й дійсно найменший у світі сенсорний смартфон.

image

Пристрій дійсно дуже маленький – більша сторона цього прямокутничка менша 5см! А похвалитись він може 2,5D-склом, датчиком сердцебиття, підтримкою карт пам’яті (пишуть, що до 16Гб, однак з 32Гб працює чудово – я перевірявSmile) й тим, що він може працювати і у якості Bluetooth-дзвонилки (слід встановити Fundo SmartDevice), і як повноцінний незалежний телефон.

3G він, на жаль, не підримує, однак з дзвінками й повідомленнями вправляється чудово, має досить великий набір вже встановлених додатків й дозволяє встановити нові – у форматі vxp. Операційна система – Nucleos RTOS (система реального часу, яку використовують багато виробників вбудованої електроніки, й навіть Apple – у якості завантажувача в iPhone’ах). Так, це не Android й звичних програм сюди не встановити, однак…

До речі, це не тільки найменший, а й найдешевший сенсорний телефон – коштує він лише $27,55!

Користуюсь ним я вже місяців зо три й можу сказати, що виглядає він чудово, батарея “тримає” днів 3-5 (не зрівняти з трохи більше, аніж половиною дня мого основного телефона), звук під час розмови – чудовий, сам апарат дуже швидкий, все просто “літає”. Я просто ношу його у кишені про всяк випадок, щоб коли “помре” мій основний апарат, не залишитись без зв’язку.

Ну ось, власне, й все, що я хотів вам сьогодні розповісти. Як бачите, вибір міні-смартфонів, хоч і невеликий, однак є, тож можна щось для себе придивитись. Тож на цій позитивній ноті я хочу попрощатись й побажати вам аби ваші гаджети ніколи несподівано не розряджались.Smile

Бережіть себе, друзі, й до зустрічі за тиждень!

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

Коментарів: 3 »

 
 

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL