Як стати сертифікованим викладачем Google

Доброго дня вам, друзі!

Останні тижні у мене дуже напружені – я вже звик починати з цієї фрази майже кожне нове повідомленняSad smile – робота над новим тренінгом, заняття у коледжі, тепер ще й переддипломна практика… Однак, я знайшов трохи часу аби отримати ще один статус, про який я давно вже думав – Google Certified Educator. Wow!

image

Тож сьогодні я розповім вам що воно таке, навіщо потрібно, і як його отримати.

Перш за все, нагадаю, що в нашому навчальному закладі у якості платформи для документообігу, керування навчальним процесом, обміну інформацією (як в рамках офіціальної діяльності, так і для неформального спілкування) тощо (навіть для хостингу офіційного сайту) використовується G Suite for Education. Чому так? Тому що продукти Google є безкоштовними, простими у використанні й одночасно потужними, надають купу можливостей, які просто необхідні як у бізнесі, так і в навчанні, і головне – не прив’язані до платформи й доступні звідусіль. Це хмарні сервіси, які потребують лише браузера, й вони завжди останньої версіїSmile.

Оскільки я використовую сервіси Google дуже давно й дуже активно – на кількох пристроях, як в особистих цілях, так і на роботі, – я  вже “дуже глибоко інтегрований” в цю екосистему, іноді навіть проводжу семінари й тренінги з використання сервісів Google. Тому логічним кроком було підтвердити свої знання, вміння й навички відповідною сертифікацією.

На даний момент для викладачів у Google є такі сертифікації:

Для чого це потрібно? По-перше, повторюсь – це формальне підтвердження знань, вмінь та навичок, необхідних для практичного використання сервісів та інструментів Google в навчальному процесі. По-друге, – це можливість ще раз переглянути матеріал, систематизувати свої знання, можливо, знайти якісь нові ідеї та напрямки для розвитку. Звісно ж, я націлився на статус сертифікованого тренераSmile, однак, спочатку треба отримати статуси сертифікованого викладача обох рівнів.

Тому я вирішив почати з перегляду матеріалу навчального курсу для підготовки до відповідного іспиту, який Google пропонує абсолютно безкоштовно. Курс складається з 13 модулів, містить теоретичні відомості, посилання на додаткові матеріали, невеличкі тести для самоконтролю. На ці тести (якщо, звісно, ви надумаєте повторити мій подвиг) я раджу звернути особливу увагу – вони дозволяють виявити ті моменти, які ви прогавили, вивчаючи теорію, плюс, це можливість себе проконтролювати й підготуватись до екзамену. Тож ви мене зрозуміли – перша порада – обов’язково пройти всі тести для самоконтролю.

Друга порада – практика – ви дійсно маєте ВМІТИ використовувати сервіси Google. Стосовно вмінь – дуже раджу звернути увагу на “Таблиці Google” – впевнений, там є кілька речей, які вам ніколи не доводилось в них робити.

Курс я переглянув за один вечір (включаючи відповіді на тести), потім придбав сам іспит. Для Рівня 1 іспит коштує $10 – небагато, однак, мене трохи лякала згадка про те, що якщо під час тесту ви втратите з’єднання з Інтернетом, або ваш комп’ютер “зависне”, чи станеться ще щось подібне, це означатиме ще одну спробу скласти іспитSad smile Google пише, що на підготовку тесту може знадобитись до 24 годин, однак, я отримав повідомлення, що мій тест на мене чекаєSmile вже за півгодини. Складати його я вирішив наступного дня після роботи. Майте на увазі – з моменту готовності іспиту ви повинні скласти його протягом 7 днів, інакше створений для вас обліковий запис буде видалено! Тож не затягуйте!

Сам іспит розраховано на три години (без перерв), складаєте ви його вдома, з використанням власного комп’ютера. Для вас створюють спеціальний обліковий запис, і входити в систему треба саме з ним. Дуже важливо мати останню версію Chrome (до речі, мій Chrome не хотів оновлюватись до останньої версії доки я не встановив усі останні оновлення для Windows 10). Також необхідно мати веб-камеру. Майте на увазі – протягом іспиту веб-камера залишається ввімкненою! Це трохи незвично, однак, логічно – ви ж бо складаєте іспит вдома! Тож потурбуйтесь про те, щоб під час іспиту ніхто не заходив до кімнати, не говорив з вами, не обмінювався з вами якимось предметами чи паперами. Та й вам теж не слід зникати з поля зору камери.

Перша частина екзамену – запитання з варіантами відповідей (малтічойси), дуже схожі на ті, на які ви відповідали протягом вивчення підготовчого курсу. Вони всі – практичної спрямованності й містять опис певної навчальної ситуації, а варіанти відповідей – ваші можливі дії в цій ситуації.

Друга половина іспиту – виконання практичних завдань в “живому” середовищі G Suite.Тобто вам доведеться працювати з таблицями, слайдами, документами, календарем, слати листи, брати участь у відеозустрічах, підбирати навчальні відео на YouTube, створювати сайти тощо. У плані перевірки реальних вмінь – це дійсно чудово.

До речі, іспит перевіряє не лише ваші знання, вміння й навички стосовно використання конкретних сервісів та інструментів Google, а й вміння знайти необхідну для роботи інформацію, працювати з довідкою, слідувати вказівкам та інструкціям тощо. Дуже раджу окрім комп’ютера, на якому ви складаєте іспит, мати ще один (або хоча б планшет) – для того, щоб працювати з довідкою, шукати потрібне в Інтернеті тощо. До речі, ви можете відмічати запитання аби повернутись до них наприкінці іспиту й переглянути їх знову. Раджу не нехтувати цією можливістю!

Загалом, понервуватись екзамен мене змусивSmile. Результат (на жаль, без детального звіту про ваші результати за окремими темами) ви отримуєте одразу, тож вже за дві з чвертю години (приблизно стільки часу зайняв мій іспит) я вже знав – пройшов! Wow! Буквально через 15 хвилин я вже тримав листа з посиланням на завантаження мого сертифікату та беджика для сайту чи візиток. Сертифікат дійсний 2 роки, після чого його доведеться підтверджувати (що логічно – сервіси Google постійно вдосконалюються й змінюються просто на очах).

Якщо (не дай Боже) ви не склали іспит з першої спроби, спробувати ще раз ви зможете через 14 днів, якщо не склали з другого разу – чекайте 60 днів, готуйтесь, практикуйтесь… Взагалі, всі нюанси стосовно процедури сертифікації дуже детально розписані на відповідній сторінці питань та відповідей.

GCE_Badges_01Таким чином за 2 вечора я отримав статус Google Certified Educator (Level I). Повторюсь – я вже мав більшість необхідних знань, вмінь та навичок, оскільки використовую сервісу Google дуже давно – більшість з них я починав використовувати одразу ж як вони з’являлись (ось ви, наприклад, пам’ятаєте часи, коли для реєстрації в GMail потрібно було мати запрошення? Я пам’ятаюSmile). Тож не слід нехтувати підготовкою до іспиту. Якщо ви пройшли курс, відповіли на всі питання тестів для самоконтролю, якщо ви постійно використовуєте сервіси Google в своїй професійній діяльності – у вас все вийде. Однак, “з наскоку” такий комплексний (теорія + практика) іспит не подолати! До речі, ось непогана стаття про підготовку до іспитів Google.

Наступний крок – Google Certified Educator (Level II). Я пройшов курс, спробував більшість фіч, на які раніше не звертав особливої уваги, склав для себе список речей (практичних завдань), які слід додатково “підтянути”. Тобто підготовка в процесі, однак коли я “дозрію” до другого іспиту – поки що не знаю – часу я зараз виділити на це багато, на жаль, не можуSad smile. Проте, я буду пробувати здобути цей статус – можливо, трохи пізніше, однак буду напевно!Smile

Що ж, новою “медалькою” похваливсяSmile, тож на сьогодні у мене все.
До зустрічі за тиждень, друзі! Бережіть себе (не переохолоджуйтесь – схоже, зима пішла по другому колу), нових вам звершень та перемог!

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

Коментарів: 5 »

 
  • Việc làm thêm says:

    Excellent way of telling, and fastidious post to take data about my
    presentation focus, which i am going to present in college.

  • Тетяна says:

    Дякую за досвід та вітаю. Я почала це у 2013 році,але було не до цього… Переконалась ще раз, що мені цього не зробити без апгрейту комп’ютера. Це проблематично, бо це останій апгрейд був…

    • Так, потужний інструмент (комп’ютер) – це важливо. Однак, в даному випадку потрібно лише мати змогу відкрити Chrome – більше нічого не потрібно. Можливо, Вам допоможе встановлення якогось невибагливого дистрибутиву Linux (наприклад, xUbuntu)? У мене в коледжі є цілий класс комп’ютерів з конфігурацією, гіршою за те “залізо”, яке міститься в сучасних телефонах:-( Однак, з допомогою Linux мені вдалось їх “реанімувати”, й зараз ми на них навіть програмуємо:-)

  • Оксана says:

    Доброго вечора. Я зацікавилась Google for education і почала проходити EDUCATOR LEVEL 1Fundamentals Training, але дійшовши до іспиту я зіткнулась з проблемою оплати сертифіката. Прошу Вас, поділіться інформацією як здійснити цю оплату. Дякую

    • Доброго!
      А в чому саме полягає роблема?
      Деталей я не пам’ятаю, однак це ж звичайний онлайновий платіж – платив карткою “ПриватБанку”- здається, навіть карткою, яка в мене прив’язана до G Pay…

 

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL