Що робити якщо “злетів” IMEI?

Доброго дня вам, друзі!

На вулиці вже тепло, однак у приміщеннях нашого навчального закладу панує холод – товсті стіни дореволюційної будівлі в цьому випадку є скоріше недоліком, аніж перевагою. Й результат не забарився – я почав підкашлювати, весь тиждень почував себе “не дуже”, а у п’ятницю – зовсім розклеївся, тож вже чотири дні хворіюSad smile

image

Працювати з комп’ютером мені не надто зручно – болять очіSad smile, однак, робота є робота, її треба робити. А заодно я вирішив розповісти яким чином слід діяти, якщо ваш телефон теж захворів після повного скидання до заводських налаштувань – “злетів” IMEI.


Передмова

Перш за все – що таке IMEI, навіщо він потрібен і чому він важливий. IMEI (International Mobile Equipment Identity) – це серійний номер мобільного пристрою (п’ятнадцятизначне число, тобто 14 цифр коду плюс 15-та контрольна цифра), який встановлюється заводом-виробником та є унікальним для кожного мобільного телефону. Цей номер встановлюється заводом-виробником при виготовленні апарату та служить для ідентифікації телефону в мобільних мережах, оскільки він автоматично передається апаратом у мережу оператора при підключенні. Оператор мобільного зв’язку може заблокувати мобільний пристрій за його кодом IMEI (наприклад у випадку крадіжки). Теоретично у такому випадку пристрій недієздатний навіть із іншою SIM-картою.

Не так давно у моєї доньки вкрали телефон (витягли з кишені пальто коли вона купувала напої в одному з магазинів “АТБ”). До речі, зовні жінка яка це зробила виглядала так, що запідозрити її нікому б і на думку не спалоSad smile Так от, звісно ж ми звернулись до поліції, і перше, що вони у нас спитали – це IMEI. Тут мені пощастило – телефон був чудернацький (якось “по свободі” розповім), після встановлення microSD-карти його довелось скинути до заводських налаштувань (після цього карта пам’яті стала основною пам’яттю в телефоні – ніколи такого не бачив), а після скидання виявилось, що користуватись пристроєм як телефоном не вийде – злетів “IMEI”Sad smile Відновивши його, я записав цей номер про всяк випадок, і як бачите, він знадобився. Телефон так і не знайшлиSad smile, однак, зараз мова не про це, а про те як бути в подібній ситуації.

 

Відновлюємо IMEI

Скажу одразу – може бути випадок, коли IMEI в телефоні просто немає (він був не “прошитий”, а введений китайцями вручну). Проте, слід сподіватись на кращеSmile

Тож почати слід з простого – отримати код IMEI. Якщо він є в телефоні, робиться це дуже просто – слід відкрити номеронабирач і ввести *#06# Перепишіть код на папірець і йдемо далі.

Дпалі ми набираємо ще страшніший номер: *#*#3646633#*#*  Має відкритись інженерне меню, в якому слід перейти на вкладку Connectivity, обрати пункт CDS Information, потім Radio Information, потім Phone 1, SIM1.

На екрані, який з’явиться, слід набрати команду AT +EGMR=1,7,"номер IMEI" і натиснути кнопку Send AT. Після появи спливаючого повідомлення на кшталт “Command sent” можна перезавантажити телефон. Все! Ваш гаджет має повернутись до життя й надавати можливість здійснення дзвінків!

Як бачите, дуже просто, однак, я не впевнений що це буде працювати на будь-якому пристрої (та частина, яка стосується інжерного меню) – гарантовано це буде працювати лише на пристроях з процесором від Mediatek (особисто перевірено на кількох телефонах та смарт-годинниках). До речі, “злітання” IMEI – це проблема не лише “безіменних китайців” – такою поведінкою відзначаються також телефони бюджетних серій від SAMSUNG.

У будь-якому випадку, дуже раджу про всяк випадок записати свій IMEI!

Детальніше про відновлення IMEI ви можете почитати тут, тут (російська), або тут і тут (англійська), а в мене на цьому все – піду лікуватисьSad smile.

До зустрічі за тиждень, друзі!
Бережіть себе, не переохолоджуйтесь й не хворійте! Й не беріть з мене прикладу – як тільки відчули погіршення – одразу ж лікуватись!Smile

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

1 коментар »

 
 

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL