В Новий рік з новим Android’ом – всюди? Так, це логічно!

Доброго дня вам, друзі!

Початок року пройшов якось дуже тяжко – тренінгів у мене не було, лише на цих вихідних трохи почав працювати – провів перші два дні першого тренінгу з Java.

У коледжі теж довелось трохи попрацювати й навіть поскандалитиSmile – формували рейтинг студентів для отримання стипендії (нагадаю – тепер її отримуватимуть лише 40-43% студентів) – звісно ж, хотілось “захистити своїх дітей” і “просунути” приорітет наукової й професійної діяльності (+ спорт!) над творчою та громадською. Не вдалось, однак, практично всі, за кого я “хворів”, стипендію отрималиSmile.

image

Вдома – теж не все було гладко – спочатку, вперше за всі роки, почав протікати дах у двох кімнатах (ми живемо на останньому – п’ятому – поверсі), потім протягом тижня не було Інтернету (“Воля” модернізувала обладнання на будинок, після чого довго доводила його до кондиції). Навіть нормальної кави я вдома вже більше тижня не пив – віддав кава-машину на ремонтSad smile.

Однак, у мене було трохи часу на експерименти, перепрошивки тощо. І сьогодні я хочу розповісти вам про операційну систему, яку я встановив на машині дочки, і завдяки якій Windows вона більше не використовуєSmile Аби трохи “розпалити” інтригу, скажу, що заснована вона на нашому улюбленому Android.


Передмова

Перш за все, нагадаю, що більшість часу ми проводимо з телефоном або планшетом. Мабуть, все ж телефон тут буде рекордсменом. А яку систему ми там використовуємо? Як і 86,8% користувачів – Android – систему просту, зручну, швидку і звичну, яка до того ж, надає безпрецедентну гнучкість та можливості з налагодження.

Тож логічно виникає питання – а чи можливо використовувати Android і на комп’ютері також? Одна система скрізь – це логічно, зручно й звично (майже у віршах сказавSmile). Так, вже дуже давно існує Android x86 – ми навіть в рамках дисципліни “Операційні системи” її вивчали на 4 курсі. Однак, основна проблема – в тому, що Android, хоч він й почуває себе на ПК чудово (не будучи обмеженим невеликим обсягом оперативної пам’ятіSmile), не надто пристосований до десктопного використання, зокрема, з багатовіконністю у нього проблемиSad smile. Тому слід звернути увагу на системи, засновані на Android x86, однак створені для  для використання на ПК.

 

RemixOS

Це була перша система такого роду, про яку я почув, і яку колись намагався використовувати. Про неї я колись (років зо два тому), навіть трохи писав. Система створена вихідцями з Google, виглядає чудово, дуже схожа на Windows 10 (вікна, меню “Пуск”, панель завдань, центр повідомлень тощо), можна б навіть назвати її копією Windows, якби не одне “але” – вона з’явилась на ринку раніше за ОС від Microsoft!

image

До речі, багато відомих виробників планшетів з двома ОС продають моделі з предвстановленою RemixOS, наприклад, мій улюблений Chuwi. Є у компанії й власне “залізо” – плеєри та міні-ПК.

Заснована RemixOS на Android 6.0, працює на ПК просто реактивно. Однак, на комп’ютері з процесором від AMD запустити її мені просто не вдалось (хоч Android x86 – працює), та й на машинах з процессорами Intel, вона працює не завжди – на неттопі дочки – старенькому EeeBox PC EB1012P (Intel Atom та 2 Гб оперативки, ось такий, тільки чорний) “ремікс” далі логотипу не пішовSad smile Однак, це проблема окремої машини, а не операційної системи. Система мені дуже подобається, проте, користуватись нею ми не можемо, тож пішли далі…

 

PhoenixOS

Ця система з’явилась трохи пізніше й мені здалась трохи стабільнішою та оптимізованішою. Ідея – така ж, як і у попередниці – “багатовіконна” десктопна версія Android. А от реалізовано трохи краще – на вже згадуваному неттопі працює на ура, дозволяючи з легкістю виконувати ті дії, на яких Windows 10 на такому обладнанні нещадно “гальмує”. Мова йде про HD-відео в бразері, ігри тощо – тут Windows 10 на машині з 2Гб взагалі не дає дихнути – навіть Word гальмуєSad smile.

image

З PhoenixOS все виявилось набагато простіше – інтерфейс практично такий же, багатовіконність – на висоті, купа програм (магазин Google Play – предвстановлено, плюс, можна використовувати програми, яких для Windows просто не існує – наприклад, від Broadlink для керуванням розумним будинком, онлайн-кінотеатри тощо), HD-відео – без найменших гальм, все чудово. Єдина проблема – перемикання розкладки клавіатури, однак, ми встановили Russian Keyboard – цей трюк я колись робив ще з планшетом від Cube, коли хотів працювати з апаратною клавіатурою. Творці цієї ОС також пропонують власний браузер (Stardust browser), заснований на Chrome, який надає практично десктопні можливості й ще кілька власних програм.

Ще один плюс – це можливість синхронізації з обліковим записом Google (думаю, нікому не слід появнювати для чогоSmile). Wow!

Таким чином, тепер Windows 10 стала на комп’ютері дочки дуже нечастим гостемSmile

Дійсно, одна система на всіх пристроях – це логічно і розумно. А що про це думаєте ви?

А в мене на сьогодні все. До зустрічі за тиждень, друзі!
Хай вам щастить! Бережіть себе!Smile

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

1 коментар »

 
  • До речі, встановити PhoenixOS – раз плюнути! Програма-встановлювач запускається з під Windows, після чого треба перезавантажитись, і – о, диво – пункт Phoenix OS виявляється було додано до меню завантажувача Windows! Wow! Так що, спробуйте – не пожалкуєте!

    Для інших ОС, заснованих на Android, є YourDroid – зручний діалоговий консольний встановлювач, який знову ж таки, працює під Windows.

 

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL