Занурюємось у віртуальну реальність: Частина 2 – програми

Доброго вечора, друзі!

Нарешті я провів свій останній в цьому році тренінг і повернувся додому. До Нового року залишилось зовсім небагато часу, однак, я пам’ятаю, що обіцяв розповісти про ті VR-додатки, які я встиг випробувати з моменту придбання VR-гарнітури.

image

Тож, виконую свою обіцянку!Smile

Одразу ж хочу відмітити, що я пробував багато VR-програм, деякі з них я погрався і видалив, деякі залишив “на потім”, тож зараз я перелічу лише ті з них, які встановлено на моєму телефоні на даний момент.

Системні програми

  • Google Cardboard – програма, з якої слід почати, вона необхідна хоча б для того, аби просканувати QR-код налаштування гарнітури. Також вона містить кілька демонстраційних програм і може використовуватись як лончер VR-додатків, однак, в цій якості вона, як на мене, є дуже незручною.
  • VR Calibration – назва говорить за себе – це програма для калібровки гарнітури, тобто її “тонкого налагодження” – фокус, відстань між зіницями ока тощо.
  • Fulldive – а ось це – справжній VR-лончер – портал для запуску всіх ваших VR-додатків та пошуку нових. Керування відбувається без контролера – лише з допомогою гіроскопа. Особливо цікаво набирати текст на віртуальній клавіатурі, зупиняючи погляд на кожній “клавіші” на 1-2 секунди!

Перегляд відео

  • OpenMovie VR – віртуальна вітальня для перегляду в 3D та на великому екрані всіх вільних мультфільмів створених з допомогою Blender. Варто глянути, навіть якщо ви вже бачили мультик про кролика-здорованя!Smile
  • Magic VR Player – перегляд будь-якого локального та потокового відео у сферичному режимі (ви – всередині відео) або просто на великому віртуальному екрані (2D-режим). Просто супер! Я використовую йогоу парі з HD Serials для перегляду серіалівSmile

Ігри (куди ж без них?)

 
Жахи
  • Chair In a Room – дуже раджу глянути, атмосфера – чудова, дійсно страшно, занурення повнеSmile
  • Sisters – не так страшно, як говорять, однак, це теж непоганий представник жанру.
  • Dark Walls – а це – гра, яка дійсно лякає. На ніч краще не пробувати!Smile
Інші ігри
  • Space Stalker VR – космічна “стрілялка” з непоганою графікою. Трохи одноманітно, однак, красиво й керується без контролера.
  • Zombie Shooter VR – не надто реалістична графіка, однак, погратись – випустити пару – можна. Теж не потребує контролера
  • Beasts of Legend VR – щойно встановив, ще не пробував, однак багато чув про цю гру, буду гратись найближчим часом, можливо, навіть сьогодні!
Доповнена реальність
  • Cmoar AR RPG – це, скоріше, не гра, а демонстрація майбутнього ігр на кшталт D&D. Дуже раджу спробувати – це дійсно вражає! Просто друкуєте QR-код і дивитесь на нього через камеру та окуляри… і замість листка паперу ви бачити живий 3D-світ, який можна розглядати як завгодно – повертати, наближати тощо! Обов’язково спробуйте!

Також слід сказати про Google StreetView – там ви зможете подивитись сферичні фото різних куточків нашої планети, однак, щоб “подорожувати” вам знадобиться контролер! Подібний досвід пропонує Google Expeditions, однак, його я ще не пробував…

Ну ось і все. Я спеціально не наводив посилань – всі програми (окрім, звісно HD Serials) чудово знаходяться у Google Play, тож проблем з їх встановленням у вас не виникне.

А на цьому на сьогодні все. Не буду заважати вам готуватись до свят з якими я вас ще привітаюSmile
До зустрічі напередодні Нового року, друзі! Бережіть себе!

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL