Open Live Writer–реінкарнація улюбленого блог-клієнту

Доброго дня вам, друзі!

Після двох тижнів викладання тренінгів з HTML5/CSS3/JavaScript, я знову вдома, тож поспішаю поділитись з вами новими цікавинками.

image

Спочатку я хотів знову написати на про веб-розробкуSmile, однак, потім вирішив дати вам трохи відпочити від цієї теми і повідомити новину, яка мене не так давно дуже й дуже потішила, а саме – про друге народження Windows Live Writer, яким я користуюсь ще з часів Windows Live Spaces.

Для тих, хто “не в темі” – Windows Live Writer, на мою думку, – кращий з існуючих на даний момент блог-клієнтів, який підтримує велику кількість популярних платформ, і є водночас надзвичайно потужним і надзвичайно простим в освоєнні інструментом. Це дійсно одна з тих речей (й до того ж – абсолютно безкоштовна), за яку, ми маємо подякувати компанії Microsoft.

image

І все було б добре, якби не одна проблема – останню версію цієї чудової програми (Windows Live Writer 2011) було випущено ще у 2009 році, і з тих пір вона не оновлювалась, навіть обіцяна підтримка переіврки орфографії для російської та української мов так і не з’явилась… Зрозумійте мене правильно – я користуюсь WLW і мене все влаштовує, однак, почуваєш себе якось незручно у 2016 році використовуючи програму семирічної давностіSad smile. Так, дехто й досі використовує навіть “динозаврів” на кшталт Office 2003 і зовсім не переймається з цього приводу, проте, я так не можуSmile.

Тому я з превеликим задоволення дізнався про появу відгалудження від WLW під назвою Open Live Writer! Так! Це сучасний блог-клієнт з відкритими вихідними кодами, який живе і розвивається! Завантажити останню (0.6) версію ви можете з офіційного сайту програми. Там же ви можете знайти кілька коротких статей навчального характеру, які допоможуть вам швидко почати використовувати Open Live Writer. А ще (так!) OLW використовує системні мовні файли для перевірки орфографії! Алілуйя!

image

Звичайно, версія з номером 0.6 не може бути стабільною, тож приготуйстесь до можливих “глюків”, однак, я все ж таки раджу її випробувати. Тим більше, що по-перше, вона буде оновлюватись автоматично, а по-друге – її можна встановити пліч-о-пліч з старим Windows Live Writer – і вони анітрохи не будуть заважати один одному!

Тож, якщо ви ведете блог – спробуйте вести його по-новому!Smile

Що ж, не буду більше затримувати вас на шляху до Open Live WriterSmile, тож на цьому на сьогодні все. До зустрічі за тиждень, друзі! Бережіть себе і нехай вам щастить!

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL