Коледжі потребують вашої допомоги

Доброго дня вам, друзі!

image

Цим позачерговим повідомленням я хотів би попросити вас допомогти зберегти технікуми та коледжі у системі вищої освіти України. Думаю, для вас не секрет, що на даний момент їх подальший статус невідомий, у перспективі можуть залишити лише університети, що на мою думку дуже погана ідея, і я можу пояснити чому.

Напевно, багато хто з вас знає що я працюю в Полтавському політехнічному коледжі Національного технічного університету “Харківський політехнічний університет” (скорочено ППК) з 1996 року. Це було моє перше місце роботи після завершення інституту, так, потім я паралельно працював у Полтавському державному (нині національному) педагогічному університеті ім. В.Г. Короленка, виїздив до Нижнього Новгороду працювати в Intel, потім – до Києва – працювати у Центрі Знань компанії Інком, але завжди повертався до ППК, оскільки мені тут просто комфортно. Моя дружина теж тут працює, тож я є особа зацікавленаSmile

Однак, моє прохання пояснюється не лише особистою зацікавленістю. Вже продовж багатьох років ціла низка університетів Полтави, Харкова та інших міст з радістю беруть наших випускників для продовження навчання – на другий, а інколи  й на третій курс. Причина проста – наші діти вже звикли до лекційно-практичної системи вищої школи, і у порівнянні з випускниками шкіл є значно дисциплінованішими та підготовленими до подальшого навчання. Я міг би ще довго говорити на цю тему, розповідати про славну історію та традиції нашого навчального закладу, проте не буду.Smile Скажу лише, що на мою думку, забирати з системи вищої освіти заклади І-ІІ рівня аккредитації, забирати рівень молодшого спеціаліста – неправильно.

Якщо ви зі мною згодні, або хоча б частково поділяєте мою думку, величезне прохання підтримати дві електронні петиції до Президента України:

  • Зараз перша з них набрала 2315, друга – 2175 голосів з необхідних для їх розгляду 25000. До кінця ж збору підписів залишилось 86 днів. Тож величезне прохання – підтримати обидві петиції. Для цього вам слід спочатку зареєструватись, а потім підтвердити свою особу. Так, це зайві додаткові рухи, однак, я дуже прошу вас це зробити.

    Я розумію, що набір необхідної кількості голосів не гарантує збереження в системі освіти такої ланки як технікуми та коледжі, однак все ж сподіваюсь що Петро Олексійович візьме до уваги нашу думку під час вирішення подальшої долі навчальних закладів, які готують молодших спеціалістів – фахівців-практиків.

    Заздалегідь дякую всім за допомогу.

    До зустрічі за тиждень друзі!
    Хай вам щастить!

  • Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

    Лишити коментар

    XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

     Допомогти блогу та заохотити автора:

    BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

    XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

    KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL