Кращий помічник блоггера

Перше, про що я хочу розповісти на сторінках цього ресурсу – це Windows Live Writer (http://download.live.com/writer) – кращий, на мою думку, з існуючих на даний момент блог-клієнтів.

image

Чому Writer?

Саме у Writer’і підготовано цей запис, і буде створено всі наступні.:-) Цією програмою я користуюся уже кілька років для всіх своїх блогів. Чому я обрав саме Live Writer? Адже на ринку існує безліч подібного ПЗ (http://www.hongkiat.com/blog/desktop-blogging-clients-the-ultimate-list/). Ні, я обрав його не тому, що цей програмний продукт створено у Microsoft.:-)

Справа в тому, що Windows Live Writer – це абсолютно безкоштовний продукт, який пропонує нам приємний та зручний інтерфейс користувача, вбудовану перевірку орфографії, “живий перегляд” запису, нескінченні можливості розширення функціоналу з допомогою плагінів, зручні засоби роботи з зображеннями, можливість збереження чернеток, підтримує роботу з кількома блогами і ще багато чого – всіх приємних сюрпризів Writer’а просто незлічити! Коли я вперше побачив Windows Live Writer, я просто закохався у цей продукт з першого погляду.:-)

Програму можна завантажити тут: http://download.live.com/writer, як частину Windows Live Essentials (http://download.live.com/) – чудового пакету безкоштовних програм для спілкування, розваг, роботи з мультимедіа, безпечного інтернет-серфінгу, і т.д.

Ви можете використовувати Writer для роботи з Windows Live Spaces, Blogger, LiveJournal, TypePad, WordPress та багатьма іншими сервісами. Детальніше читайте тут: http://windowslivewriter.spaces.live.com/default.aspx.

Недоліки

У Writer’а є лише два недоліки. Іноді, коли ви намагаєтесь запостити на LiveJournal запис, який містить зображення, з’являється повідомлення про помилку типу “root element is missing”, і операція закінчується невдало. На жаль, розв’язання цієї проблеми на даний момент так і не знайдено.:-(

Друга проблема пов’язана з тим, що Writer містить файли для перевірки орфографії лише для тієї мови, яку встановлено у якості мови інтерфейсу. Так що, завантаживши англомовний варіант (а я, наприклад, завжди використовую лише оригінальні англомовні версії), перевірки орфографії, наприклад, для російської, ви не отримаєте.:-( Проте, цій біді досить легко запобігти – лише прочитайте оце – http://myasnick.com/wlw_spellcheck/.

Додаткові утиліти

Що ж, здається я сказав досить, аби спонукати читатча хоча б зайти на домашню сторінку програми. Хочу лише додати, що існує і мобільна версія Writer’аhttp://wlw.codeplex.com/. Також є портабельна версія, якщо ви звикли все своє носити з собою – на “флешці” – http://www.techlifeweb.com/2008/11/08/windows-live-writer-portable-version-3/.

Тут – https://addons.mozilla.org/uk/firefox/addon/9968 – ви знайдете додаток для Firefox, який дозволить інтегрувати цей браузер з нашим героєм (для MSIE аналогічний функціонал доступний через Windows Live Toolbar, до речі, завітайте у Writer’і до Tools->Options->Blog This).

Якщо ж ви переїжджаєте на новий комп’ютер, вам знадобиться утиліта Windows Live Writer Backup (http://wlwbackup.codeplex.com/) – вона допоможе вам зберегти, а потім відновити всі настройки Windows Live Writer, включаючи ваші облікові записи, повідомлення та плагіни.

Тут – http://gallery.live.com/default.aspx?l=8 – ви можете завантажити плагіни для Windows Live Writer, які дозволять наділити його потрібним вам функціоналом. А тут – http://demoblog.ru/archives/5249#more-5249 – інструкція з налагодження кросс-постингу, якщо ви маєте більше, ніж один блог.

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

Коментарів: 8 »

 
  • [...] первых записей обзор клиента для написания блогов Windows Live Writer и дополнительных инструментов для него (редакция W$ [...]

  • virua says:

    Варто спробувати Live Writer, особливо, якщо в нього лише 2 недоліки ;)

    P.S. Якщо дозволете, вкажу на опечатку. Ви забули перекласти на укр. мову фрагмент “и многими другими сервисами.”.

  • author says:

    Virua, радий, що мій пост про Windows Live Writer наштовхнув Вас на думку спробувати цей продукт. Саме задля цього я почав цей блог. Впевнений, Writer Вас не розчарує!:-)

    Дякую за те, що знайшли помилку в тексті. Зараз виправлю. Мені соромно в цьому признаватися, однак, незважаючи на те, що українська – це моя рідна мова, думаю я російською, тож мені легше написати текст саме нею, а потім уже намагатися його перекласти. Сподіваюсь, цей блог стане прекрасною нагодою покращити свій рівень володіння рідною мовою.:-)

  • ExyTab says:

    а чи плагін, що перевіряє правопис, для wordpress ?

    • author says:

      Вероятно есть, но я пользуюсь Windows Live Writer.:-) Если Вы заметили ошибку, я буду благодарен, если укажете, где именно.

  • online says:

    желаю мешок денег в новом году ))

  • Delpan says:

    Один из самых позновательных блогов,что я встречал

  • DanilVMS says:

    Блог зацепил, скажу честно. Ваши статьи в нём даже, в какой-то мере, повлияли на восприятие мною некоторых вещей. Очень интересно. С приятным ожиданием готовлюсь к прочтению новых поступлений.

 

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL