Знову до роботи, знову – до Excel:-)

Доброго вечора, друзі!

З Новим вас 2014 роком і з наступаючим Різдвом Христовим!

Свята ще тривають, проте вже за тиждень почнуться звичайні будні, треба буде повертатись до роботи (а як же не хочеться!Smile). А яка з офісних програм є найпопулярнішою і найчастіше використовуваною? Правильно, Microsoft Excel!

image

Тож сьогодні мені хотілося б повернутитсь до теми, яку я вже давненько не піднімав – теми ефективного використання Microsoft Excel. А оскільки зараз новорічні свята (хоч не дуже в це віриться, якщо визирнути у вікноSmile), я спробую попрацювати помічником Діда Мороза і передати вам новорічні подарунки, які безпосередньо стосуються Excel. Та ще й від себе дещо додам!


Подарунок перший

Почну з розповіді про людину, яка сьогодні грає роль самого Діда Мороза.

Справа в тому, що вже кілька років я періодично читаю блог Сhandoo.org, автор якого, Chandoo, або в зіичайному житті Purna Duggirala, робить велику справу, публікуючи безліч корисної інформації стосовно використання Microsoft Excel. Як я вже говорив, цей блог читаю і я особисто і своїм студентам теж раджу.

І ось, напередодні Нового року,  Chandoo зробив всім нам чудовий подарунок – безкоштовну книгу “25 порад з Excel”! Завантажити її можна абсолютно безкоштовно за цим посиланням або просто натиснувши на зображення подарунка нижче:

image

Ну що, виконав я обов’язки помічника Діда Мороза?Smile

 

Подарунок другий

А ось ще один подарунок. І знову ж таки від Chandoo. За цим посиланням ви маєте змогу завантажити шаблон календаря на 2014 рік з можливістю планування справ на кожен день. Навіть якщо ви не будете ним користуватись, завантажте – просто аби подивитись як все влаштованоSmile.

image

Тут же можна завантажити шаблон списка справ і фотокалендаря для Excel. Теж дуже раджу на них подивитись.

До речі, на сайті є окремий розділ, звідки ви можете завантажити велику кількість цікавих безкоштовних шаблонів для Excel.

 

Подарунки третій і четвертий – мої знахідки

А тебе ще парочка подарунків від мене. Хоч, знову ж таки, не від мене особисто – просто дві чудові речі, на які я випадково наткнувся, читаючи новини одного ранку за чашкою кави. Якось так співпало, що подарунків теж два. І це теж цікаве чтиво на тему Excel і цікавий шаблон.Smile

 

Подарунок третій

Я впевнений – всі ви використовуєте формули для виконання обчислень в Excel. Ось за цим посиланням ви можете прочитати статтю Steve Quatrani, експерта і тренера з Excel про 10 функцій, які допомагають йому в роботі.

Так, деякі з них вам вже добре відомі, проте б’юсь об заклад – щось користне для себе ви все ж таки прочитаєте!

 

Подарунок четвертий

Як би ми не ставились до Windows 8 та її метро-стилю, іноді “живі плитки” виглядають вельми непогано, і що найголовніше – доцільно. Сам я теж іноді використовую такі речі.

Трохи згодом я напишу велику статтю про метро-шаблони документів для різних програм Microsoft Office, а поки що хочу поділитись з вами знайденим чудовим і абсоютно безкоштовним метро-шаблоном для Excel.

Він являє собою інформаційну панель (dashboard), яка візуально представляє інформацію стосовно здійсненого навчання персоналу. Виглядає вражаюче:

image

Сам шаблон ви можете завантажити звідси. Опис і коментарі щодо його використання – тут.

Що ж, на сьогодні все.

Ще раз зі святами вас! До зустрічі за тиждень, друзі!

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL