Microsoft Office 2013: вчимось поміж справами

Доброго вечора, друзі!

Поринувши у світ альтернативного ПЗ та мобільних пристроїв на базі AndroidSmile , я давненько вже не писав нічого про Microsoft Office, тож сьогодні мені хотілося б трохи виправити ситуацію і повернутись до цієї теми.

image

А розповісти я хочу про таку чудову особливість Office 2013, як додатки для Office (Apps for Office). Якщо ж говорити предметніше – про додатки, які допоможуть краще вивчити програми з якими ви працюєте більшість свого робочого часу.


Додатки для “Офісу”? Що воно таке?

Додатки – це міні-програми, які додають нові можливості під час роботи з програмами Microsoft Office 2013 та SharePoint 2013. Наприклад, ви можете шукати інформацію у Вікіпедії, не залишаючи вікна Word, або прокладати маршрут на мапі прямо в Outlook. Додатки підтримуються основними програмами Office, такими як Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Project та SharePoint 2013.Деталі і відповіді на деякі питання стосовно додатків для Office ви можете отримати за цим посиланням.

image

З метою централізованного керування додатками, на порталі Office Online було створено магазин додатків для Office – Office Store.

image

Для створення додатків використовується JavaScript – мова, з якою, я впевнений, знайомі більшість з вас. Наші колеги з Microsoft навіть створили безкоштовний додаток для Office, який навчить вас розробляти власні додатки! Wow! Рекурсія!Smile 

Завантажити додаток можна тут. Якщо ж ви потребуєте ще більше інформації, завітайте до відповідного розділу Technet, центру розробника Apps for Office в MSDN, або пройдіть онлайновий тренінг на тему створення таких додатків.

Ось таким чином ми вже почали розмову про додатки для вивчення Office.Smile Продовжимо…

 

Excel: уроки досконалості

Для наочного вивчення Microsoft Excel є дуже корисний додаток з назвою Excel Video Tutorials. Проте, почнемо з початку. Аби додати цю міні-програму до Excel, ми будемо діяти наступним чином:

  1. запускаємо Excel, йдемо на вкладинку Insert і натискаємо кнопку Apps for Office у групі Apps:

    image

  2. У вікні, що з’явиться, натискаєте на кнопку Office Store, аби запустити браузер і перейти до магазину додатків:

    image

  3. Далі – все просто. Перший же додаток для Excel, який ви побачите в магазині – це й буде наш герой! Треба буде просто перейти на його сторінку і натиснути кнопку Add:

    image
    image

  4. Тепер повертаємось до Excel і натискаємо Refresh. Ви повинні побачити Excel video tutorials у списку встановлених додатків:

    image

Все справу зроблено!

Аби почати користуватись цією чудовою штукою, вам треба натиснути на додаток у вікні Apps for Office аби додати його до поточного документу:

image

Далі, я думаю, розберетесь самотужки. Додаток містить 67 коротких навчальних відео, які ілюструють виконання типових для користувача Excel операцій. Непогано, чи не так?

Ще один непоганий додаток навчального плану – Excel Trainer – варті уваги, хоч і занадто легкі, як на менеSmile тести з Excel.

 

Word: cпочатку було слово

Для Word теж є навчальні міні-програми, наприклад Word 2013 Training. Коштує ця програма 80 гривень, однак, схоже, варта своїх грошей:

image

 

PowerPoint: точка опори

Для PowerPoint теж є програма від тих же авторів, що й Word 2013 Training, з назвою, яку легко передбачитиSmilePowerPoint 2013 Training. І теж за 80 грн, однак, знову ж таки, своїх грошей варта:

image

На цьому, мабуть, я зупинюсь. Далі ви вже самостійно зможете дослідити вміст категорії Education магазину додатків для Office і, сподіваюсь, знайдете багато для себе цікавого. Інші категорії вас теж не розчарують.Smile А можливо, навіть, хтось з вас незабаром напише свій власний додаток для Office, який значно полегшить життя офісних працівників?

До зустічі за тиждень, друзі!

Нехай Вам щастить!

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL